Dagboek

Aantal berichten: 131
Ga naar:   

weer compleet

08 juni 2020

Jullie hebben echt de dagen afgeteld om vanaf vandaag weer heerlijk naar school te kunnen met een volledige klas in plaats van een halve klas. En ook weer gewoon zoals vanouds iedere dag, zo fijn! Je hadden er beiden echt super veel zin in. Het voelt dan toch weer wat meer als 'vroeger'. Nog een weekje of 5 op deze manier. En straks na de zomervakantie zien we wel weer hoe de omstandigheden dan zijn. Hopelijk weer wat normaler dan nu.

Je hadden het gelukkig naar je zin gehad. Voor mama het wist waren je alweer thuis, mama zit nog niet helemaal in het systeem van het continurooster geloof ik hihi. Je hebben de helft van de klas toch al vanaf half maart niet meer gezien dus dan is het toch fijn dat je iedereen weer ziet. Het is dat jij Hayley prive nog vaak genoeg gezien hebt, anders had je haar ook al die tijd niet gezien. Dan was je gek geworden geloof ik. Afgelopen zaterdag zijn ze hier ook geweest en hebben je ook weer lekker kunnen spelen. Jochem jij vertelde dat je precies over een maand het afscheid van school hebt... dus op 8 juli. Je weet alleen nog steeds niet wat je gaan doen. Dat blijft nog steeds in het ongewisse. En wij mogen er helaas niet bij zijn.

trots op jullie!

05 juni 2020

Yes... vandaag was het de laatste schooldag voor jullie met halve klassen en thuiswerk! Na 12 weken flink wat inzet getoond te hebben, soms wel met enige ergernis, hebben jullie beiden super veel zin om vanaf maandag weer iedere dag naar school te gaan en vooral gewoon weer met heel de klas te zijn. Uiteraard nog wel met de nodige maatregelen. Je kunnen gelukkig nog 5 weken weer redelijk normaal naar school voordat het zomervakantie is. Mama is vooral ook erg trots op jullie! De eerste weken was het nog leuk en leek het alsof je 'vakantie' hadden, maar dat beeld veranderde snel. Je misten het vaste ritme, vriendjes en vriendinnetjes die je helemaal niet zag, de meester die je misten, het spelen met vriendjes en vriendinnetjes na schooltijd en dan ook nog vooral mama continu om je heen te hebben die soms als een agent jullie in de gaten hield met de telefoons. frown En bij vragen over taal of rekenen ook bij mama aan te moeten kloppen ipv bij de meester. Het is voor jullie ook niet altijd makkelijk geweest, net als voor mama het soms ook best pittig was. Maar je hebben het goed gedaan! 

Fleur jij had vandaag weer paardrijden. Het was even afwachten of het door zou gaan want vanochtend heeft het echt even een flinke tijd geregend. En binnen sporten mag natuurlijk nog niet. Mama had vanochtend een berichtje gedaan naar Tanny maar ze zei dat het gewoon door zou gaan. Een kwartiertje voordat jullie van school kwamen was er even een flinke korte regenbui, daarna nog wat gespetter dus we zijn om 3 uur toch richting stal gegaan want we hadden geen tegenbericht gehad. Op buienradar zag het er best gunstig uit, maar dat viel in werkelijkheid toch tegen. Fleur jij mocht vandaag op Larissa rijden, dat was totaal niet naar je zin. Zeker omdat het je zo opgedragen werd, je had geen keuze meer. Je favorieten Minnie en Bonnie waren allebei al bezet. Je was toen echt helemaal in tranen, je wilde niet, durfde niet omdat Larissa best groot is. En later hoorde mama ook dat Hayley op skype gezegd had dat ze op Larissa ging rijden. En dat was niet zo. Je was ontroostbaar en vond het echt niet. Mama zei dat het ook een keuze voor je was om dan naar huis te gaan. Maar dat wilde je dan weer niet, je wilde het wel gewoon proberen, Stoere meid! Maar de tranen bleven, ook nog toen je naar de buitenbak gingen. En ook nog een poosje tijdens het rijden. Pfff... en dan merkt mama ook de vermoeidheid bij mezelf en ook bij mama kwamen toen echt de tranen. sad Zo sneu om je zo te zien. Mama weet dat het goed is voor je ervaring om om op een grotere pony te rijden, maar het gaat zo tegen mijn gevoeld in dat je dan huilend en in paniek op een grotere pony gaat. crying Je zijn tijdens een flinke plensbui even een kleine 10 minuten de binnenbak in gegaan. Tijdens het naar binnen gaan, sputterde Larissa ook even tegen en zat je ook weer te huilen. Gelukkig pakte Tanny het wel goed op en zei ze steeds dat je het goed deed zodat je meer zelfvertrouwen kreeg. Daarna zijn je weer naar buiten gegaan. Tussendoor bleef het wel steeds een beetje spetteren dus helemaal ideaal weer was het niet. Maar ik denk dat mama daar meer last van had dan jij met je cap op. 

persconferentie

04 juni 2020

Woensdag mochten jullie weer naar school. Mama had dinsdagochtend al 's ochtends bonbons en chocolade gemaakt, toen jullie huiswerk aan het maken waren, alvast voorbereidingen voor vaderdag. Mama heeft een begin met voetbalbonbons gemaakt, gereedschap, stropdassen en bierflesjes gemaakt. Woensdag is mama verder gegaan... helaas kwam er nog wat extra tussendoor fietsen wat in de winkel een eind op was, de zeeland bonbons waren een eind op. Je kan dus merken dat er weer wat toeristen zijn. Vandaag is mama dus echt heel de dag zoet geweest om 50 doosjes te kunnen vullen. Gelukkig heb jij Jochem eind de middag mama goed geholpen om ze in te pakken. Zo fijn! Maar het was echt een latertje... en mama was helemaal kapot. sad Pfff... alles deed zeer; nek, armen, knie en rug. 

Gisteravond was er weer een persconferentie, die voornamelijk over de vakantie's ging. Wij zouden 25 juli naar Spanje gaan maar het is nog steeds erg onzeker of dat door kan gaan. Er zijn nu een aantal landen waar een geel reisadvies voor is vanaf 15 juni. In die landen is de situatie net zoals in Nederland. Spanje gaat waarschijnlijk 1 juli beslissen of er toeristen mogen komen. Maar dan is het nog steeds een geel reisadvies en geen groen reisadvies. De situatie kan uiteraard snel veranderen in een land en het kan dus zijn dat we na thuiskomst dan 2 weken in thuis quarantaine moeten. Dus je moet de ontwikkelingen blijven volgen en je vooral aan de regels van het vakantieland houden. Het blijft dus nog erg onzeker allemaal. En je moet het ook maar willen in zo'n situatie op vakantie gaan. frown Zo lastig allemaal. Daarbij komt ook dat het door een langdurig zieke in de bakkerij sowieso erg onzeker is of we uberhaupt op vakantie kunnen gaan. sad 

Gisteren hebben we ook bericht van school gekregen hoe ze volgende week verder gaan. Zoals mama al hoopte gaan ze verder met het continurooster. Dat zal toch meer rust geven en minder loop rondom school. De gespreide tijden van brengen en halen blijven hetzelfde zodat er niet teveel tegelijk leerlingen naar binnen of naar buiten gaan. Er mogen nog steeds geen ouders op school komen. Contact gaat telefonisch, per mail of videobellen. Goed nieuws er is wel een passend afscheidsfeest voor groep 8, voor jou Jochem! Gelukkig maar! Helaas mogen daar dus ook geen ouders bij aanwezig zijn. indecision Er mag ook weer getrakteerd worden, alleen in de winkel voorverpakte traktaties en alleen in de eigen klas. Jochem jij hebt nu niet meer zo de behoefte om te trakteren, je verjaardag is te lang geleden. En dat snapt mama helemaal. Geen idee hoe ze straks de 'rapport'/voortgang gesprekken gaan doen. Je krijgen sowieso geen rapport, maar een kort verslag met informatie over de voortgang. Er worden nog een beperkt aantal toetsen afgenomen om te kijken hoe jullie je ontwikkeld hebben.  

Vandaag is mama ook weer de hele dag in de weer geweest in de bakkerij met chocolade. Dat ging vanochtend nog niet zo heel soepel. Door de nekpijn had mama uitstraling naar m'n linkerhand en daar zat niet zo veel gevoel in en steeds een slapend gevoel. Dat was wel minder, maar is uiteindelijk gelukkig in de loop van de ochtend wel weer weg gegaan. Pfff.... je merkt dat het in je eentje toch allemaal wat minder snel gaat. sad Jochem jij hebt vanmiddag wel weer geholpen met de bonbons in te pakken. Zo kon mama tussendoor ook nog wat andere dingetjes doen. Voorheen kreeg je voor het helpen contant geld. Nu stort papa het gelijk op je rekening, daar heb je veel meer aan. Ook krijg je nu maandelijks zakgeld gestort, zodat je straks evt op school kan pinnen als je iets wilt kopen. Of als je naar de stad gaat en iets wilt hebben, hoef je niet steeds contant geld mee te nemen. Ook weer een stapje naar het groter worden! 

Vandaag was er een bericht via de mail van Corendon met wat uitleg over vakanties. Normaal gezien is het 6 weken voor vertrek betalen, dat is nu versoepeld naar 2 weken omdat de regels steeds veranderen. Zodra er meer bekend is over onze vakantie dan krijgen we daar zeker bericht over. Onze vakantie annuleren is helaas niet zonder kosten, we mogen wel omboeken naar een andere bestemming, maar doet moet dan wel in dezelfde periode zijn. Dus we moeten toch maar eens goed over na gaan denken wat we willen. Mama vind het ook lastig. Wel naar Spanje, maar misschien wel met flinke beperkingen? Of gewoon toch maar ergens in bv Nederland?

Vandaag kregen we ook bericht van school over de indeling van de leerkrachten, Fleur jij krijgt meester Arthur en op woensdag meester Martijn. Net als Jochem die heeft ook in groep 5 meester Arthur gehad. Je had liever juf Anja gehad, maar helaas. Je vroeg gelijk aan Jochem of hij het een leuke meester vond. Dat vond hij op zich wel... maar het was vooral dat je dat schooljaar niet leuk vond omdat mama toen ziek was en alle behandelingen kreeg. sad Hij kan idd wat streng zijn of vooral streng overkomen, maar goed dat kan bij sommige kinderen ook echt nodig zijn! Mama keek automatisch bij de indeling naar een klas voor jou Jochem. Maar je staat er natuurlijk niet meer tussen, je gaat naar het VO. In het nieuwe schooljaar krijgen je een nieuwe directeur. Er was dit schooljaar een tijdelijk directeur en Juf Marieke was ook nog deels directeur maar die gaat nu naar een andere school omdat ze haar opleiding afgerond heeft. Afwachten wat voor persoon het is.

pinksterweekend

01 juni 2020

Wat een heerlijk pinksterweekend met super mooi weer hebben we achter de rug. Zaterdag had jij Fleur nog eerst turnen. Mama kon je eindelijk weer zelf een keer weg brengen. Over 2 weken heeft mama trouwens een oudergesprek met juf Marion voor het vervolg, A of B selectie. Mama is benieuwd. Je hebt heerlijk geturnd, na het turnen heb je even een uurtje rust genomen en ben je op je telefoon geweest. Papa en Jochem waren ook nog niet thuis van het bezorgen. Vanmiddag zijn je lekker het zwembad in geweest. Mama heeft lekker buiten in het zonnetje verder gewerkt aan de diamond painting nr. 3 inmiddels. Het beddengoed lekker gewassen en buiten gehangen wat zo droog was met de zon en een windje. Zondag ook weer zo'n topdag... papa is ook lekker in het zwembad geweest met jullie en dat is altijd dikke pret. Maar soms ook tranen omdat het te wild gaat. Je vinden het wel altijd geweldig als papa er in komt. Mama is er ook even in geweest. Maar het trapje op en af klimmen gaat bij mama niet meer zo heel goed en is echt pijnlijk. En mama weet de val van vorig jaar nog heel goed. frown We hebben 's avonds heerlijk met zijn viertjes gebbqd, heerlijk op het gemakje alsof het vakantie is want morgen hebben we toch nog een dagje vrij. We begonnen pas rond 7 uur, het duurde even voordat het vuurtje gestookt was en hebben heerlijk nog buiten gezeten tot half 10. 

Vandaag 1 juni... de dag met de langverwachte corona versoepelingen. Je zag vanochtend voor 12 uur heel facebook volstromen met berichtjes met mensen die in de horeca werken of zelf een restaurant hebben. Toch gek zo'n heropening na bijna 3 maanden. Wij zitten nu vanaf het begin van de corona al met de verplichte alle maatregelen en zijn we er al 'bijna' gewend aan geraakt. Voor de horecamensen begint dit nu pas. En is het toch afwachten of alles ook gaat lopen zoals zou moeten. Een spannend moment dus voor de horeca. Wij hebben begin de middag even een rondje op de fiets gedaan, langs de winkel in Pburg en de stad. En gelijk de boulevard mee gepakt. Je kon zien dat de horeca weer open was, en je zag dat de terrassen weer redelijk gevuld waren. Er is weer meer gezelligheid en leven in de brouwerij. Ook in de stad zelf waren er een aantal open en dat geeft gelijk al veel meer sfeer. Het is ook niet meer zo stil in de stad. In het OV moet je nu verplicht een mondkapje dragen, mama heeft er voor iedereen wel 2 stuks besteld, wel een beetje hippe van stof en niet die standaard witte. Mocht het ergens nodig zijn hebben we ze in elk geval in huis. Ook de bioscopen zijn nu weer open, er mag wel nog maar 30 man tegelijk naar binnen en je moet ook reserveren. En vanaf morgen mag het VO ook weer starten, wel met kleinere klassen. Mama verwacht binnenkort toch ook wel bericht van Scheldemond. Mama heeft wel al gehoord dat ze ook maar met halve klassen werken, deel op school en deels thuis via online lessen. En dat ze daar mee doorgaan totdat er een vaccin is. Dat is dus geen fijn begin voor je. Alles is al nieuw voor je en dan ook nog niet dagelijks naar school moeten is toch raar. Mama hoopt eigenlijk dat ze de klassen er een beetje op aanpassen. Het is toch raar, je bent nu natuurlijk wel al 12 jaar maar ze houden met alle regels de leeftijd tot en met 12 jaar aan en basisschool. Maar na de vakantie ben je nog steeds 12 jaar alleen val je dan op het VO wel al onder de leeftijd van 13-18 jaar en krijg je dus ineens die beperkingen zoals 1,5 meter afstand ed. Dat is toch even schakelen.  Vanmiddag hebben je weer heerlijk wat uurtjes in het zwembad gezeten. Zo fijn dat bad. Papa heeft jullie ook weer een poos gezelschap gehouden. Fleur jij hebt wel veel last van het chloor in het bad, ontzettende droge huid en eczeem. Dat is wel minder, mama kan blijven smeren bij je. Je hebt echt het velletje van papa wat dat betreft. Je hebt ook weer steeds wat last van je oor die dicht zit, waarschijnlijk omdat je veel onder water zit. Je kan echt aan jullie kleurtje zien dat je veel in het zwembad zitten, je zijn al mega bruin. Mama is echt jaloers op jullie, mama word helemaal niet zo snel bruin en vooral eerst rozig.

je 1e bosrit

29 mei 2020

Het is maar een gekke week voor jullie. Je hebben woensdag voor het laatst les op school gehad, gisteren en vandaag hadden je thuiswerk, komende dinsdag ook nog. Je moeten dus pas woensdag weer naar school. Gelukkig is het wel prachtig weer en hebben je niet echt heel veel huiswerk voor de 3 dagen thuiswerk. Dus kunnen je in elk geval van het mooie weer genieten. Jochem jij hebt papa vanochtend heel de ochtend geholpen in de bakkerij. Nu er eentje minder is in de bakkerij en extra drukte met pinksteren, is dat wel heel prettig voor papa want het zijn nu al 2 weken best lange dagen voor papa. Mama heeft vanochtend ook nog even een uurtje geholpen met broodjes inpakken. Het is maar goed dat mama de schoonmaakster al af had gezegd omdat jullie thuis steeds rond lopen. Zo kon mama ook helpen en wat kantoordingen doen. Eind de ochtend hebben we nog even wat huiswerk afgegeven voor Hayley wat je mee had gekregen. Je had er ook nog een mooie tekening bij gedaan. We zijn even een klein uurtje gebleven. Hayley was met de huishoudelijk hulp cupcakes aan het versieren, jij hebt er ook eentje gemaakt en je hebt er eentje van Hayley mee gekregen. Je was blij om haar te zien, het was de eerste keer voor je nadat haar tanden getrokken waren en je vond het best spannend. Maar het viel reuze mee, je hebt haar eerst een dikke knuffel gegeven. Hayley durfde het nog niet aan om mee te gaan met de bosrit. Maar dat begrijpt mama wel, je vond het jammer maar ook jij begreep het. 

Jochem jij hebt vanmiddag je huiswerk gemaakt toen wij naar paardrijden gingen omdat je vanochtend natuurlijk in de bakkerij was. Fleur je had vandaag je eerste bosrit. Je had er veel zin in maar vond het wel super spannend! Zeker omdat Hayley er natuurlijk ook niet bij was. We zijn om 2 uur van huis vertrokken, lekker op de fiets met het mooie weer en zo kon mama ook mee op haar elektrische fiets. We waren er rond kwart over 2. Je was er heel erg mee bezig op wie je zou mogen rijden. Normaal mogen je van tevoren kiezen voor de volgende les, maar nu zei de juf dat ze zelf zou kiezen omdat ze niet wist welke pony's er beschikbaar waren. Toen Juf Tanny je zag op stal zei ze gelukkig zelf al tegen je of jij op Minny wilde rijden. Jij was helemaal blij en vooral gerust gesteld! Je was toch bang dat je ineens op een andere pony zou moeten rijden. Minny is toch een beetje je oude vertrouwde pony geworden en je hadden nu een dubbele les dus dan is het wel fijn om op een vertrouwde pony te mogen rijden. Je zijn een half uurtje bezig geweest met borstelen en opzadelen en om 3 uur zijn je vertrokken. Voordat we bij het bos waren was het toch een half uur rijden en dus ook weer terug maar zo hadden je nog wel een uur in het bos. Je zijn in diverse bospaden geweest. Mama was samen met een andere moeder mee, gelukkig was er meestal een mountainbike pad waar wij konden fietsen. En anders konden we jullie her en der opwachten en aan zien komen rijden. Je hebben ook nog een filmpje opgenomen voor Hayley, echt een leuk idee van de juf. Het ging 2x mis omdat de tweeling weer te dicht op elkaar reden ofzo en Minny reageert dan altijd best fel. Minny gaat dan nog net niet steigeren. Je vind dat altijd een beetje eng. In de les is dat ook al een paar keer geweest.

Ook zijn je Tanny even kwijt geweest in het laatste bospad. Tanny kon niet op het ruiterpad blijven ondanks de mountainbike waar ze op reed dus ging ze op het schelpenpad rijden om jullie iets later weer te kruisen. Maar ze kon jullie niet vinden. Mama heeft ook zeker 10 minuten aan de rand van het bos gewacht met de andere moeder. We vonden al dat je zo lang onderweg waren. Mama weet niet precies hoe het is gegaan maar mama zag gelijk aan je snuitje dat er iets was. Mama dacht misschien dat je eraf was gevallen maar nee... je waren 'verdwaald' en de juf kwijt. Vervolgens zijn je in rengalop gegaan, de tweeling begon waarna de rest volgde. surprise Je hebben helemaal nog nooit in rengalop gezeten. Je was er best van geschrokken, wat heel logisch is. De tweeling kent de weg gelukkig best goed daar. Mama kon ook merken dat 2 uur rijden best intensief is. Voordat je het laatste ruiterpad op gingen, waar het dus ook mis ging, was je al op. Je wilde eigenlijk niet meer verder zei je. Je had je enkel ook weer een paar keer bezeerd en je had last in je knieholte. Toen je uit het laatste bospad kwamen was je dus ook niet blij en moest je nog een half uur terug rijden. Maar Tanny zag ook wel dat je er van geschrokken was en heeft de hele terug rit naast je gereden. Dat vond je wel fijn! Het laatste stuk heb je zelfs voorop gelopen. Mama heeft leuke foto's kunnen maken en vond het fijn om er bij te mogen zijn. Ondanks het voorval heb je er toch ontzettend van genoten! Maar je was wel versleten! Je zal morgen ook vast spierpijn hebben verwacht mama.