Dagboek

Aantal berichten: 27
Ga naar:   

telefonisch contact neuroloog

10 januari 2020

Afgelopen dinsdag heeft mama toch maar eens de poli van de neuroloog gebeld. Want het gaat nu beter met mama haar rug, maar volledig weg is het niet. Een operatie zal niet meer aan de orde zijn verwacht mama want de pijn is gewoon veel verminderd. De assistent gaf zelf al aan dat mama de afspraak beter kon laten staan. En mocht het in de week er voor nog steeds goed dat mama dan beter af kon bellen. Maar ze zou overleggen met de neuroloog en daarna mama terug bellen. 's Middags werd mama al gebeld maar met nog niet veel meer nieuws alleen dat de neuroloog mama vrijdagmiddag rond half 3 zelf terug zou bellen. Na telefonisch contact vond de neuroloog het nog steeds verstandig de afspraak bij de neurochirurg te laten staan. Mama heeft aangegeven pijncijfer 4 of 5 te hebben maar soms wel met uitschieters naar 6 of 7 en dan met name de ochtenden en aan het eind van de dag. Mocht het in de week voor de afspraak beter gaan dan kan mama de afspraak altijd nog afzeggen. Maar voor nu laten staan. Stel dat het na het afzeggen ineens weer erger word, dan zou mama opnieuw een week of 5 moeten wachten en verliezen we dus weer tijd. Mocht de afspraak afgezegd worden omdat het beter gaat moet mama wel weer terug naar de neuroloog hier in Vlissingen. Mama heeft aan gegeven ook de fysio weer ingeschakeld te hebben want mama wilt toch dat het beter gaat. En nu blijf je hangen of is het afwachten tot het eindelijk beter gaat. Mama heeft ook nog een vervelende knie die steeds jengelt. De neuroloog heeft akkoord gegeven voor fysio maar wel gezegd voorzichtig te starten. En bij meer klachten gelijk stoppen. Nu verwacht mama dat de fysio dat ook wel goed in de gaten houdt want die wilde mama de vorige keer ook niet helpen omdat ze een hernia vermoedde. Dus voorlopig blijft de afspraak in Rotterdam nog staan. En kan mama ook nog niet terug naar de orthopeed voor m'n knie. 

Fleur jij had vanmiddag weer voor het eerst paardrijden na de kerstvakantie. En je had er echt zin in. Mama had begin de week al gevraagd of je nog steeds wilde blijven paardrijden want mama vind het wachten echt niet leuk, zeker niet vanwege de kou als je daar zomaar zit. Maar je wilt het echt, je vind het zo leuk! En dat plezier wilt mama je niet ontnemen. Je hebt op Minnie gereden, je lievelingspony. En het ging weer hartstikke goed. Volgende week mag je op Bonnie rijden. Papa heeft afgelopen nacht gewoon gewerkt, wel met iemand erbij want tillen gaat natuurlijk niet. Hij was vanochtend echt versleten en was blij dat hij kon liggen na een lange ruk achter elkaar te staan. Vannacht moet hij weer. 

papa rugpijn

09 januari 2020

Pfff... nu gaat het met mama stukken beter. Maar heeft papa het weer in zijn rug. We hebben best een drukke week achter de rug. We hebben de afgelopen 3 dagen best door gebikkeld om de voorraad van bonbons en chocoladerepen weer aan te vullen. Alles was zo goed als op met de drukke decembermaand. Gelukkig was dat gisteren allemaal af en was de volgende stap hartjes maken voor de valentijn. Maar vanochtend toen we beneden kwamen lag papa plat op de grond op zijn buik rondjes te draaien, dan liep hij weer als een hond op z'n handen en knieen. Hij kon gewoon niet overeind komen. surprise Was om 5 uur kruipend van de bakkerij naar huis gekomen omdat hij niet meer kon staan. Hij zakte gewoon door zijn benen. Vorig jaar heeft papa dat ook gehad en was toen wel ff een weekje zoet er mee. Uiteindelijk met veel moeite op de bank weten te klimmen en kunnen gaan zitten zodat hij kon eten en een tabletje kon nemen. Nu hadden we het geluk nog diclofenac in huis te hebben van mama. Die heeft papa na het eten in genomen met PCM en na een half uur ging het wat beter. Hij kon ook weer overeind komen en lopen. Door te lopen voelde hij dat het beter ging. Maar hij stond echt ontzettend scheef. Vermoedelijk is er iets verschoven door een simpele beweging die hij tig keer op een dag maakt. indecision Rond 9 uur is hij naar bed gegaan maar kreeg app van personeel, er waren allerlei sores in de bakkerij dus daar moest hij naar toe. Uiteindelijk een uur later lag hij weer op bed. Maar de komende dagen is papa wel de pineut om te werken. Want er is er eentje met vakantie en nu dus ook nog eentje ziek. Mama vind het helemaal niets, want je hebt maar 1 rug en die moet je niet verspillen. Maar papa zegt dat het gaat met die diclofenac en het kan niet anders want anders staan ze maar met 2 man. Vanmiddag na een dutje en daarna in beweging blijven ging het wel redelijk. 

weer naar school

06 januari 2020

Vandaag moesten je alweer naar school. Je hebben 2 weken vakantie gehad maar door al die dagen die er tussen zaten en de drukte bij ons is de vakantie echt voorbij gevlogen. Fleur jij had toch echt wel weer zin om naar school te gaan. Jochem jij wat minder. Normaal ben jij ook nooit zo van het uitslapen maar het lijkt er nu toch op dat je het gaat leren. Nu ging je ook meestal wel vrij laat naar bed, daar is het tenslotte vakantie voor en je word toch wat ouder. Maar anders was je dan nog wel redelijk vroeg wakker. Nu niet, volgens mij zijn je beiden heel de vakantie tussen 9 en 10 wakker geworden. Heerlijk! Met uitschieter van nieuwjaarsdag, toen waren je tegen 11 uur wakker maar toen was het 's nachts natuurlijk ook nogal laat geworden. Gisteren zijn je dus beiden weer netjes op tijd naar bed gegaan. Maar vanochtend hadden we alle 3 behoorlijk moeite om uit bed te komen. surprise

schaatsen

05 januari 2020

Vanmiddag hebben we de kerstvakantie afgesloten op de schaatsbaan in Middelburg. Sandra en Jeffrey hadden 3 kaartjes om gratis te schaatsen net als vorig jaar. Papa en Jochem hadden geen zin om mee te gaan, papa vond het veel te koud. Dus is Jeffrey met Hayley en Fleur het ijs op gegaan. Op de grote baan was het best druk, te druk voor jullie. Maar het kleine kinderbaantje was nu open. Vorig jaar was dat niet. En eigenlijk was dit veel beter voor jullie. Minder druk, vooral kleinere kinderen en er werd tenminste niet zo keihard geschaatst door volwassenen. Je hebben eerst achter een rendier geschaatst en al snel wilden je beiden zonder schaatsen. Vorig jaar viel dat nog best tegen. Maar nu deden je het echt goed. Mama heeft nog wel een zeehond gehuurd voor een uur maar ook die hebben je niet continu gebruikt. Fleur jij bent een paar keer op je billen gevallen. Vorig jaar viel je een keer best hard en was je er gelijk klaar mee en was je in tranen. Nu had mama nog een skibroek gevonden in jou maat, die hebben we over je broek gedaan zo had je een extra laag en werd ook je broek niet echt nat. Als je nu viel, krabbelde je zo weer overeind en ging weer verder met schaatsen. Je werd steeds vrijer en vrijer en ging rondjes draaien, dat ging eerst nog goed tot je een keer best hard op beide knieen viel. Toen was het gelijk klaar bij je, dat deed echt pijn. Je hebt daarna nog wel een beetje heen en weer geschaatst maar het plezier was er echt af bij je. Dus zijn we daarna van het ijs gegaan. Jeffrey had al eerder zijn schaatsen uit gedaan omdat hij er klaar mee was. Jullie vonden het zo leuk, je hadden echt de smaak te pakken. Wat dat betreft zijn je in een jaar tijd echt ontzettend gegroeid. Alleen door het lelijke vallen wilde je stoppen. Hayley was ook wel een paar keer gevallen maar ook die krabbelde zo weer overeind. Je zijn toch ongeveer 1,5 uur aan het schaatsen geweest. En hadden het echt naar jullie zin. Volgend jaar gaan we vast weer.

 

springdagen

04 januari 2020

Gisteren was het toch nog een beetje een werkdag voor papa en mama ondanks dat papa vrij was. We hebben heel de vakantieplanning passend gemaakt. Dat is ieder jaar weer een hele klus. Maar we zijn rond. 's Middags hebben we mama haar 2 nieuwe brillen opgehaald die mama na de kerst uitgezocht had. En mama heeft samen met jou Fleur je tas voor morgen in gepakt, er moest best wat mee. Dan is het fijner om het van tevoren in alle rust te doen, dan gehaast 's ochtends vroeg en dat we dingen gaan vergeten. Nu moest mama er vanochtend alleen nog wat broodjes en pakjes sap in doen. Je was best wel zenuwachtig, je wist niet zo heel goed wat je er van moest verwachten. We hebben gisteren wel samen het samenvattingsfilmpje van vorig jaar bekeken zodat je alles al een beetje kon zien. Ook vond je het wel spannend of je wel overal mee kon doen vanwege je pink. En uiteraard dat je een hele dag op stap was met anderen. Gelukkig was Nina er uit je klas en nog wat meiden uit je turngroep. 

Vanochtend ging de wekker al om kwart over 6. Papa en Jochem werden niet wakker van de wekker en ook niet van het licht dat aan was dus mama heeft ze maar laten liggen. Mama heeft jou wakker gemaakt, je was gelijk klaarwakker en wist wat je ging doen. Je had er zin in! We zijn stilletjes naar beneden geslopen waar jij je aangekleed hebt. Mama heeft je haren gedaan en je broodjes klaar gemaakt voor tussendoor. Je moest ook nog wel wat eten voordat je weggingen. Maar 's ochtends vroeg eet je altijd wat lastiger en zeker als je dan een spannende dag voor de boeg hebt dus veel kreeg je niet weg. Net iets voor 7 uur kwam papa nog naar beneden om je een knuffel te geven. Hij vroeg waarom mama m niet wakker had gemaakt, maar hij werd zelf niet wakker dus dacht mama m lekker te kunnen laten liggen. We zijn om 7 uur op de fiets gestapt, jij bij mama achterop en mama met je tas in de hand. Het ging niet goed in een rugtas dus had mama haar paarse weekendtas gepakt die mama mee naar het ziekenhuis heeft genomen met de operaties. Die tas was alleen wel weer erg groot, maar je wilde niet Jochem z'n ajax tas, dat snapt mama dan ook wel weer. Marlies met Nina stonden ons op te wachten bij het tunneltje zodat we samen verder konden fietsen naar de parkeerplaats vlakbij de turnzaal. We waren netjes op tijd, je moest je eerst melden bij de juf en vlak daarna kwam ook de bus al. Het leek met je zenuwen nu gelukkig wel mee te vallen. Je zijn om 10 voor half 8 in de bus gegaan, je zat naast Nina. Het was toen nog wachten op 2 kinderen. Geen idee of die uiteindelijk er nog op tijd waren. Maar de bus is om half 8 echt vertrokken. En hebben we jullie uitgezwaaid. Op naar een groot avontuur in Sommelsdijk! Een soort van schoolreis van turnen. Mamawas zo benieuwd hoe je het zou hebben. Tussendoor zag mama op facebook al wat foto's voorbij komen waar jij ook op stond. 

Papa heeft vanmiddag heel het oliebollenhok opgeruimd en schoon gemaakt. Alles weer vetvrij maken. Mama heeft met Jochem in het magazijn de verpakkingen uitgezocht, opgeruimd en weer geordend. En gelijk heel wat schoongemaakt. Dat klinkt alsof het met een uurtje klaar was. Maar we zijn echt een hele middag bezig geweest. En mama heeft ook heel wat weg gemikt. Want papa bewaard alles nogal graag.  Wat een heerlijk gevoel geeft dat opruimen, sorteren en schoonmaken. Zo kan mama de verpakking van de bonbons weer heel wat makkelijker vinden, dan steeds te moeten zoeken. Daar heeft mama altijd zo'n hekel aan. Nu kan mama zelf alles gewoon pakken. We zijn om kwart voor 5 vertrokken. Fleur jij zou tussen kwart over 5 en half 6 terug zijn met de bus. Dus we hadden berekend dat we er voor nog naar 1 winkel konden om  het geld. Nou niet dus... om 5 uur kreeg mama al sms van Marlies dat je er al waren. indecision Echt zo balen, dat we er niet waren. We waren ook niet de enige want toen we jou Fleur op gingen halen stonden er nog best veel kinderen bij de juffies. Wat dat betreft had dat beter gekund, stuur even een sms ofzo of zet het op facebook. Maar goed, je vond het zelf voor de rest gelukkig niet erg. Mama vond het zelf erger geloof ik. En je bent netjes bij Marlies blijven wachten tot wij er waren. Je had het super naar je zin gehad en wilt volgend jaar weer. Mama was blij dat je weer terug was hoor! Je was wel een beetje versleten maar dat is logisch. Het was een lange intensieve dag. Er kwamen nog even tranen omdat Nina weer een paar keer samen met iemand anders er vandoor ging. Daar was mama al bang voor geweest. Gelukkig hadden we dat besproken van tevoren en had mama gezegd dat als het zou gebeuren je dan gewoon je eigen plan moest trekken en dan maar met een van de andere meisjes moest optrekken van je eigen groep. En dat heb je gelukkig gedaan, het was 3x voorgevallen dat ze ineens ging verstoppen of met Esmee er vandoor ging. En dat is niet leuk als je in de vreemde bent en heel veel kinderen niet kent. Dan snapt mama je best dat je dat niet leuk vind en nu even verdrietig was. Maar ondanks dat heb je het super leuk gehad. Je had wel flink last van je pink toen je thuis kwam. Je had zelf tussendoor met het eten nog een keer tabletjes gepakt. We wilden vanavond eigenlijk bij tafelen gaan eten, maar die zaten al vol. Dus zijn we in Westkapelle wezen eten. Had jij ff geluk... tussen de middag had je frietjes gegeten en nu weer.