Dagboek

Aantal berichten: 126
Ga naar:   

trots

03 juli 2020

Vandaag wil mama toch even zeggen dat mama echt super trots is op jou Fleur. Vanmiddag hadden je weer paardrijden. Het was nogal winderig en je mogen nu weer binnen lessen dus zijn je naar de binnenbak gegaan. Je hebt dit keer ook weer op Minnie gereden, dat blijft je favoriete pony. En ondanks dat de juf altijd zegt dat Minnie echt niet zo heel makkelijk is, kan jij er prima op rijden, ondanks je onzekerheid. Vandaag mocht je samen met Hayley die op Bonnie reed samen los galopperen in de binnenbak. Dat vond je spannend, dat zag mama wel aan je snuitje. Maar je vond het geweldig! Je zei na afloop 'Ik wist niet dat ik dat ook kon mama, zonder longeerlijn en door heel de bak'. Vervolgens mochten je springen, maar jij zegt bij nieuwe dingen snel nee en nu dus ook. Terwijl mama weet dat je het dan ook leuk gaat vinden, maar het is echt het onbekende bij je. Dus mama zei vanuit de kantine dat je het echt leuk ging vinden. Dus toen de juf het nog een keer vroeg (de juf kent je inmiddels wel een beetje...) ben je toch gegaan en heb je 3x gesprongen. Niet super hoog, maar je hebt het toch maar gedaan. Het ging super goed! Dus mama wilde toch even zeggen dat mama heel trots is op je! Zeker als mama de les vergelijkt toen je op Larissa reed en steeds aan het huilen was, dat was vooral omdat je ineens op een grotere pony moest en dat vind je eng. Maar je bent dan zo onzeker, terwijl je het hartstikke goed doet. Toen we van huis weg reden zei je ook nog 'Mama als de juf nu vraagt om te galoperen zeg ik geen nee meer en doe ik het gelijk, want ik vind het altijd zo leuk'. En dat klopt, je twijfelt toch altijd weer maar daarna ben je helemaal happy dat je het gedaan hebt.

Mama heeft weer een beetje pech, sinds gisteren heeft mama weer flink last van haar rug. Mama dacht gisteren nog dat het wel over zou gaan. Het was ook nog niet zo erg, vooral met bukken dat ging niet zo goed. Maar vanochtend ineens uit het niets, toen mama op stond uit de stoel voelde het niet meer zo goed en liep mama echt in elk gedoken en heel voorzichtig. De schoonmaakster was er en die zag het gelijk aan de manier van lopen. Gelukkig was mama wel zo slim om gisteren gelijk een afspraak te maken bij de osteopaat toen ik de pijn in m'n rug voelde. Dus dinsdag is mama aan de beurt. 

Jochem naar de osteopaat

02 juli 2020

Het zijn een paar rare verdrietige en vooral pittige dagen geweest hier voor mama... Afgelopen dinsdag 30 juni was het 2 jaar geleden dat Opa tunnel overleed en vandaag is het 6 jaar geleden dat oma tunnel is overleden. En daar ben je in je onder bewustzijn toch best mee bezig. 

Jochem jij had vandaag een afspraak bij de osteopaat. En dat vond je behoorlijk spannend want de vorige keer deed het toch best wel pijn toen je gekraakt werd. Dat was de eerste keer voor je, eerder werd het heel zacht gedaan bij je, zonder echt te kraken. En je hebt sinds je bezoek vorige week bij de fysio ineens een bobbel op je buik, net boven het onderste deel van je ribben. 't Is wat met de bobbels bij jou... eerst die in de voorjaarsvakantie bij je pols, toen de harde pijnlijke schijven onder je tepels en nu weer op je buik. Echt pijnlijk is het niet, maar je maakt je echt ongerust. Je zat vanochtend te mopperen dat je echt geen zin had in deze dag. Je hadden bijna heel de dag presentaties in de klas wat je niet leuk vond. Je moesten in groepjes iets verzinnen wat je nog wilden weten voordat je van school gingen. Jij had er eentje samen met Liam over Ajax en je hadden ook nog een quiz gemaakt. En ondanks dat je er toch geen cijfer meer voor krijgt, had je er echt geen zin in. Bovendien zag je ook echt tegen het bezoek van de osteopaat op en wil je meer weten over die bobbel. Mama heeft gezegd dat je met alles niet teveel bezig moet zijn, maar alles over je heen moet laten komen. Want nu maak je het jezelf alleen maar lastiger.

Je waren om 2 uur thuis van school. Fleur jij mocht boven op je kamer spelletjes doen op je telefoon, terwijl papa lag te slapen met de deur open, want vanwege de corona mocht je natuurlijk niet mee. Niet helemaal ideaal maar het kon niet anders want papa was ook laat klaar. Je bent goed onder handen genomen. Rechts zat het behoorlijk vast in je heup en bekken maar links toch ook wel deels. En dat werkt op veel fronten door, je voeten stonden raar, je bovenbeen bewoog rechts veel stijver, op je borst voelde het rechts heel hard en je nek zat ook flink vast. Na het half uur bewoog je weer helemaal soepel. Hopelijk ben je nu weer even van je rugpijn af. De osteopaat had je al langere tijd niet gezien en vond echt dat je rug er veel beter aan toe was dan een paar jaar geleden toen je bij hem bent geweest. Dus dat is wel fijn om te horen. We zijn daarna nog even naar de tassenwinkel geweest om een goede stevige schooltas uit te zoeken. Je hebt een zwarte tas van north face uitgekozen. We hebben nu bijna al je schoolspullen al gekocht. Heerlijk, dan hebben we dat maar allemaal gehad. 

laatste schoolweek Jochem

29 juni 2020

Ja ja Jochem.... je laatste echte schoolweek op de basisschool is begonnen! Veel zin heb je er niet meer in, je bent echt helemaal klaar met de basisschool geloof ik. Je bent gewoon helemaal klaar voor de volgende stap, de stap naar het VO! Echt veel bijzonders doen je nu ook niet meer. Vandaag hebben je bijvoorbeeld bingo gedaan en er kwam nog een of andere schoolbus, soort van campagne denk ik tegen roken en drugs. Je bent dus echt de dagen aan het aftellen. Wel heb je veel zin in volgende week maandag, je afscheidsdag. Morgen gingen je met goed weer buiten gymen. Maar de vooruitzichten voor morgen zijn niet super dus mama moet nog zien of dat doorgaat.

Dat het echt een bijzonder schooljaar is blijkt wel, want je kreeg vandaag ook een brief van het ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschap van minister Slob. Heel attent! Uiteraard zullen alle groep 8 leerlingen in het hele land die brief wel gehad hebben. Maar mama vind dat toch wel erg netjes.

Vanmiddag om 15 uur had mama telefonisch het 10 minuten afsluitgesprek van jou Fleur. Gek hoor om dat telefonisch te doen. Vrijdag had je al een voortgangsverslag mee gekregen van de meester zodat mama die al in kon lezen. Maar er valt weinig op aan te merken bij je. En dat is ook wat de meester zei, je doet met alles goed mee, je hebt volop interesse in alles, je wilt steeds nieuwe dingen leren en je hebt een prima werkhouding. En je zit boven het niveau van groep 4 met eigenlijk alles. Rekenen doe je al een tijdje op groep 5 niveau net als spelling overigens, maar met de sommen tot 1000 heb je soms nog wat moeite, die vind je lastig. En dat snapt mama wel want je krijgt daar geen uitleg bij. Dus het voorstel was dan ook van de meester om in groep 5 eerst even mee te doen met de gewone lessen en dat als je het dan eenmaal weet verwacht de meester dat je gewoon weer zelfstandig op je eigen niveau kunt gaan werken. Dat heeft hij ook als advies doorgegeven aan meester Arthur voor de kernvakken. Dus een en al lof over jou. De meester zou het liefst een hele klas met zulke leerlingen als jij willen. 

jubileum

28 juni 2020

Vandaag zijn papa en mama 17 jaar getrouwd! Hoera. We zijn daarom gisteravond met z'n viertjes uit eten geweest bij Restaurant Waterfront op de boulevard.... voor het eerst sinds lange tijd! Voor het eerst sinds de coronatijd. Mama heeft begin van de week al gereserveerd, zodat we zeker plaats hadden. Ze werken met 3 verschillende shifts, wij hadden gereserveerd om 18.45 uur. We vonden het toch wel een beetje spannend. Maar eigenlijk viel het reuze mee. Uiteraard stonden er wat minder tafels dan anders, maar toch ook niet schrikbarend. En bij de sommige tafels in de serre zat er een spatscherm tussen. Overal werden het eten en drinken op een klein tafeltje gezet waar je het zelf vanaf moest pakken. Bij ons was dat niet, werd het aan een kant aan gegeven of op tafel gezet en moest we het zelf doorgeven naar de anderen. Maar dat is uiteraard een kleine moeite. We hebben echt heerlijk gegeten. 

Fleur jij had nog een mooie kaart en tekening voor papa en mama gemaakt, echt super lief! We hadden gisteren samen al even in het trouwalbum gekeken. Dat vond je erg leuk. 'Wow... wat zie jij er mooi uit mama en je hebt zo'n mooie jurk!' zei je. En die had je ook getekend op de tekening voor mama. Voor papa had je een kaartje gemaakt. Jochem jij hebt vanochtend het trouwalbum bekeken, ook nog met Fleur want die had gisteren niet alles gezien. Eind van de ochtend zijn Opa en Oma even langs geweest om de koffie. En eind de middag kreeg mama nog een bosje bloemen van Sandra en Jeffrey. Vanmiddag hebben we nog heerlijk een eind gelopen. Wel iets verder dan gepland, bijna 7 km! Maar het was wel heerlijk loopweer.

Vandaag hebben we ook een nieuwe vakantie geboekt. We gaan begin augustus 2 weken naar Zuid Duitsland naar een Center Parcs park. Mama is nog nooit in Duitsland geweest, alleen toen mama nog heel klein was met Opa en Oma tunnel maar daar weet mama echt niets meer van. Dus ik ben benieuwd. Het is sowieso afwachten tegen die tijd of het door kan gaan natuurlijk. Maar gelukkig kunnen we bij Center Parcs tot een week van tevoren nog kosteloos annuleren.

paardrijden

26 juni 2020

Jochem jij bent vandaag met de klas naar het strand geweest, sinds een week mocht dat gelukkig weer. Je vierden vandaag de verjaardag van de meester. Eerst hebben je in de klas cadeautjes gedaan en levend stratego gedaan en om half 11 zijn je richting het strand gefietst. Je moest genoeg eten en drinken meenemen en uiteraard zonnebrand meenemen. Maar uitgerekend vandaag was het niet meer super mooi weer. Het was niet stralend, best bewolkt en ontzettend benauwd. Maar gelukkig wel droog. Mama moest dus zelf Fleur ophalen. Maar toen mama stond te wachten op Fleur, kwam jij ook net aan. Dus achteraf was het niet nodig geweest. Maar goed dat weet je niet van tevoren. Fleur jij had vandaag alvast het voortgangsverslag mee gekregen, zodat we die van tevoren door kunnen lezen. Want volgende week zijn de 10 minuten gesprekken telefonisch en zo kunnen we het verslag er tijdens het gesprek bij houden. Mama heeft maandag om 15 uur een afspraak met de meester.

Vanochtend hebben we eerst even gekeken of je met je zere teen in je paardrijlaars kon. En waar mama al een beetje bang voor was, ging dat best moeizaam. Je trok al wit weg toen je nog maar door dat lange smalle stuk van je laars moest en toen moest je ook nog je voet erin duwen. Je wilt het dan niet toegeven. Maar mama zag het gewoon aan je, dus dan geen paardrijden. Maar gelukkig mocht je van Tanny voor een keer op je half hoge gympen en zo kon je toch paardrijden. Je vond het wel een beetje spannend of je niet teveel last zou krijgen, zeker in de beugels met staan/zit. Je moest ook wel even omschakelen maar uiteindelijk was je toch blij dat je gewoon kon rijden want vorige week kon je natuurlijk ook al niet rijden omdat je een feestje had. Mama heeft ook gezegd, je kan het beter proberen en dan afhaken dan op voorhand al te zeggen dat het niet gaat. Met die instelling kom je meestal verder. Gaat het niet vanwege de pijn kan je altijd stoppen. We zijn lekker op de fiets gegaan. Het was behoorlijk benauwd weer en op de fiets heb je tenminste nog een heerlijk windje. Je mocht weer op Minnie rijden. Je hebben in de buitenbak gereden, je moesten wat nieuws doen wat je best spannend vond. Dat zag mama helemaal aan je gezicht. Minnie had ook best wel last van de warmte en vliegjes dus ze werkte niet zo goed mee. Je wilde eerst niet galopperen maar ook dat heb je zelfs gedaan. Je had bij bepaalde dingen wel wat meer last van je voet, maar uiteindelijk heb je gewoon heel de les mee kunnen doen. En heb je weer genoten!Na afloop kregen je nog een ijsje omdat het zo warm was. Echt super lief! Je was ook helemaal bezweet, je had natuurlijk een lange broek aan en een cap op dat is best warm. Om kwart voor 6 waren we weer terug thuis.