Dagboek

Aantal berichten: 27
Ga naar:   

vakantie geboekt

22 januari 2020

Zo... na een paar weken flink twijfelen, dubben en weer veranderen heeft mama vandaag geboekt voor de zomervakantie. Van alles is voorbij gekomen mama wilt al langere tijd naar Kroatie maar dat is behoorlijk prijzig en weinig keuze in 3 kamer appartementen. Ook heeft mama voor Griekenland gekeken dat lijkt mama ook leuk en Jochem jij wilt er graag naar toe. Maar ook daar was het behoorlijk prijzig. Wat dat betreft is het niet gunstig om de middelste 2 weken vakantie te hebben. Alles is dan behoorlijk prijzig, waar je ook naar toe wilt. Uiteindelijk kwam mama toch weer uit op Portugal of Spanje. En uiteindelijk is het Spanje geworden. We vliegen net als vorig jaar weer op Malaga, maar gaan nu niet de rechterkant op naar Nerja. Maar de linkerkant richting Gibraltar. We hebben wel net als vorig jaar een huurauto erbij. Zodat we zelf overal heen kunnen rijden. 
 

eerste informatieavonden VO

21 januari 2020

Gisteren hebben we de eerste informatieavond gehad, die was bij Nehalennia in Middelburg. Opa en Oma kwamen om op Fleur te passen zodat wij met z'n drietjes naar school konden gaan. We werden warm verwelkomd door de directrice, hebben ons voorgesteld en jij Jochem werd eigenlijk gelijk op je gemak gesteld door haar. We mochten in de kantine gaan zitten, waar wat te drinken was met een gebakje erbij. Je bent nog bij ons gaan zitten. Gelukkig kwam er iemand van de voetbal bij je zitten zodat je niet alleen was. Er kwamen steeds meer mensen bij en er bleven veel mensen staan omdat alle stoelen bezet waren. Totdat er gezegd werd dat alle leerlingen aan de zijkant en achterin moesten gaan staan want jullie gingen met een aantal leerkrachten naar boven. Zo werden er weer plaatsen gecreëerd voor alle ouders die nog geen plaats hadden. Maar je werd zo wel een beetje in het diepe gegooid en wij eigenlijk ook want we wisten niet dat je zonder ons op pad gingen. Gelukkig dat je bij Merijn van de voetbal stond zodat je samen naar boven gingen om half 8. Guus was er ook, maar die had jullie mis gelopen en zat dus in een andere groep. Jullie kregen wat uitleg boven en gingen langs diverse lokalen. Wij kregen beneden uitleg en er was voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Zowel papa als mama waren eigenlijk best enthousiast, de eerste indrukken zijn echt positief. We hebben er een goed gevoel bij. Ook jij kwam heel enthousiast beneden en zei gelijk al 'Deze word het!' smileyDat hebben we nog wel een beetje uit je hoofd gepraat, omdat dat lastig zeggen is als je nog maar op 1 school geweest bent. We gaan nog wel netjes alle andere scholen langs en straks in februari ook naar de open dagen van alle scholen. Maar het is wel fijn om te zien dat we wat dat betreft toch redelijk op 1 lijn zitten met elkaar. Wij waren iets eerder klaar en moesten nog ongeveer een kwartiertje op jullie wachten, er stonden zoutjes en drinken klaar voor ons. En alle kids kregen bij het weggaan ook nog een flesje drinken en een zakje chips. We zijn met een goed gevoel naar huis gegaan.

Vandaag was de tweede informatieavond bij CSW Bestevaer in Vlissingen. De school die min of meer de voorkeur van ons heeft en van jou ook nog. We werden weer netjes welkom geheten, konden koffie of thee krijgen met een bonbon. Maar alles ging net wat stijver en stugger dan gisteren. De leerlingen gingen van te voren weer allemaal met diverse leerkrachten naar boven, gesplitst in vrije school en reguliere opleidingen. Gelukkig waren er dit keer heel wat meer uit je klas en zat je in een groepje met Guus en Declan en nog wat meiden van jou klas en 8B. Wij kregen eerst beneden een algemene uitleg en daarna werden we per niveau gesplitst naar lokalen om daar nog specifiek uitleg per niveau te krijgen. Gisteren was het uitleg over VMBO en MAVO tegelijk. Nu dus alleen algemene informatie gezamenlijk in het begin en daarna voor MAVO apart. Het verschil bij CSW is dat je gelijk in het eerste jaar al frans krijgt en het tweede jaar duits. Bij Nehalennia krijg je alleen duits omdat je hier veel duitse toeristen hebt en dus best veel de taal moet gebruiken. Die bieden geen frans aan. Dat betekent dus wel dat je bij CSW 4 talen hebt, Nederlands, Engels, Frans en Duits. Voor de rest veel dezelfde dingen. CSW werkt alleen met ipads en je hebt dan dus geen boeken mee te nemen. Bij Nehalennia is er een gsm verbod, alleen in de pauze en tussenuren mag je in de kantine op je telefoon, voor de rest moet hij in je kluisje zitten. Bij CSW mag je gsm wel mee maar de regel is dat je m niet tijdens de les mag gebruiken en dat gaat altijd goed zeggen ze. Ook omdat je al een ipad voor je neus hebt. Je beginnen bij CSW na de vakantie met een week introductie om zo je klasgenoten, leerkrachten en de school goed te leren kennen. Dat vinden we wel positief bij Nehalennia was dat maar 2 dagen. Je sluiten iedere schoolperiode van 8 weken af met een leuke week met ontspanning.  Bij beide scholen kan je kiezen je uit diverse talent specials wat praktijkvakken zijn. Zowel bij Nehalennia als CSW heb je van tevoren al dagen dat je mee gaan draaien op school met je nieuwe klas. Dat vinden we zelf ook wel erg fijn. Zo zijn er her en der wat verschillen tussen beiden scholen tot nu toe, maar ook genoeg overeenkomsten. Wij waren rond 9 uur weer terug beneden en niet veel later kwamen jullie ook. Je hadden wat informatie gekregen en je hadden iets gemaakt een lavalamp ofzo van vloeistof. Voor nu hebben we voorkeur voor Nehalennia en jijzelf eigenlijk ook. Toen je terug kwam zei je letterlijk dat je het vanavond helemaal niets vond. surprise Nu is dat nogal grootspraak natuurlijk, je vond het gewoon wat minder dan gisteren. Je had het er ook over dat je niet meer naar Scheldemond hoefde voor de informatieavond, maar ook daar gaan we gewoon kijken. Je kreeg bij het naar buiten gaan nog een tasje mee met wat spullen erin, driehoek met felle arceerstiften, notitieblokje, prit stift en wat snoepgoed. En zo waren we ook pas weer tegen half 10 thuis. De rest van de week even rust, volgende week hebben we dinsdag een gesprek met de meester, woensdag en donderdag ook weer informatieavond. Of we die donderdag gaan, hangt een beetje af van het advies wat de meester geeft. 

Mama heeft vandaag toch maar weer een afspraak gemaakt bij de orthopeed. De rugklachten lijken nog steeds te verminderen. Dus een operatie is echt niet meer aan de orde. En dan zou mama dus nog wel ruim voor de zomervakantie geopereerd kunnen worden aan haar knie. De afspraak is 11 februari, dus ben benieuwd.

cito toetsen

14 januari 2020

Het is weer de periode van cito toetsen bij jullie beiden. Soms hebben je er 2 op een dag, dat is best pittig. En het zijn er ook echt genoeg! Jochem van jou krijgen we eind januari nog een gesprek over de eventuele richting voor het VO. Vanaf volgende week beginnen de informatieavonden op alle scholen, we gaan ze maar allemaal af. We gaan nu nog maar uit van mavo. Mocht het veranderen dan horen we dat eind januari bij het gesprek met de meester wel. Half februari volgen dan de open dagen. Een hele nieuwe spannende periode gaat er nu komen wat dat betreft. Half maart moet je al een definitieve keuze gemaakt hebben. Dat is best snel gezien de open dagen half februari zijn, je hebt dan een maand de tijd om te kiezen. Fleur bij jou krijgen we pas een gesprek vlak voor de voorjaarsvakantie als je je rapport krijgt. Uiteraard zijn we ook benieuwd naar de vorderingen bij jou. Je krijgt nu extra taken omdat je snel klaar bent en de stof je ook allemaal best makkelijk af gaat. 

tand eruit

13 januari 2020

Vandaag hadden je alweer een eerste studiedag. Mama had met jullie bij de intratuin willen eten maar mama is niet zo fit. Mama heeft het sinds gisteravond zo miserabel koud en ontzettende hoofdpijn. Mama is rillend naar bed gegaan om vervolgens weer mega zwetend wakker te worden. Ook vandaag was mama nog niet fit. Steeds koud en die vervelende hoofdpijn dus mama heeft vandaag alleen maar op de bank gehangen. Pas eind de middag was mama weer een beetje op temperatuur en zat mama niet meer zo te rillen. Geen idee wat het was. Het lijkt wel alsof mama een koudje op heeft gedaan, misschien tijdens de voetbal. Want het was toen ook echt miserabel koud met de wind. Het was vandaag dus een rustig dagje voor ons. Jullie zijn wel een paar keer naar buiten geweest en hebben op de playstation spelletjes gedaan. 

Jochem jij had vanavond weer voor het eerst training na de winterstop. Je had er weer zin in. De pijnklachten in je knie zijn gelukkig nu ook weer helemaal over, na je valpartij op het ijs. Daar heb je toch best even last van gehad. Fleur jij kwam vanavond ineens naar me toe dat je tand links bovenin heel erg los zat. Nu zit die al een tijdje los. Maar meer dat er wat beweging in zat. Maar nu zat die echt flink los en hij moest er echt uit van je, want je was anders bang dat je 'm per ongeluk in zou slikken met het eten of in je slaap. Dus mama heeft de stoute schoenen weer aan getrokken en je tand eruit getrokken. Hij was er gelukkig zo uit. Van tevoren ben je altijd een beetje zenuwachtig, maar gelijk daarna de opluchting dat hij eruit is. Je hebt je mond gespoeld en daarna heb je even met papa en met opa en oma gefacetimed om te vertellen en te laten zien dat je tand eruit was. Tand nummer 7 inmiddels alweer. 

turnen en voetbaltoernooi

11 januari 2020

Fleur voor jou was het vandaag weer de eerste keer turnen na de kerstvakantie. Vorige week zaterdag was het ook al maar jij was toen naar de springdagen. Je had er zin in, maar was wel een beetje bang voor pijn in je pink. Want dat gaat nog steeds niet zo lekker. Van de week met gym zei je dat het zelfs met rennen pijn deed als je hand heen en weer gaat. indecision Mama vermoedt toch nog steeds een breukje in het bovenste deel van je pink. Maar ze kunnen daar helaas heel weinig aan doen. Je was vanochtend echt even in tranen omdat je zo bang was dat het pijn ging doen. Papa heeft toen gezegd dat je maar gewoon alles moest proberen, wel met tabletje natuurlijk net als papa. Papa had ook pijn in z'n rug maar die is de afgelopen 2 dagen ook gewoon wezen werken. Natuurlijk heb je er daarna dan wel last van. Maar door dingen te doen gaat het 'hopelijk' vanzelf beter. We hebben het wel even tegen de juf gezegd zodat ze er vanaf wist. Je hebt wel gezegd dat je gewoon alles wilde proberen. Want je moet toch oefenen voor de wedstrijd. Gelukkig is het redelijk goed gegaan. Her en der wel wat meer last maar je hebt wel alles gedaan. Je zag er echt tegenop maar met tabletje is het gelukkig mee gevallen. 

Vanmiddag had jij Jochem bij GPC een wintertoernooi. Omdat het nu een keer 's middags was kon mama ook weer eens komen kijken. Papa was al eerder met Jochem met de fiets vertrokken en mama is een uurtje later, net voor de eerste wedstrijd met Fleur gegaan. Fleur jij hebt met Nina gespeeld en Sandra, Jeffrey en Hayley zijn ook nog even wezen kijken en kon je dus ook met Hayley spelen. Al merkt mama dat zodra je met z'n drietjes zijn het spelen wat minder gaat. Dat is iedere keer zo. indecision Met Hayley haar verjaardag was dat ook al, toen zijn we zelfs eerder vertrokken. Omdat Nina jou gewoon zo zat je jennen en lelijk over je deed. sad Na toespreken van Jeffrey was het nog, en was je helemaal in tranen toen zijn we maar weg gegaan. We zijn tot het eind gebleven op het voetbalveld maar jemig... wat was het koud!! Helaas is het team van Jochem een na laatste geworden.