Dagboek

Aantal berichten: 131
Ga naar:   

schoolboeken binnen

22 juli 2020

Het is nog maar de 2e officiele vakantieweek en vorige week kreeg mama een mailtje dat je schoolboeken besteld waren. Maandag kreeg mama een verzendbevestiging en vandaag werden ze per post bezorgd. Niet echt een super grote doos, maar wel met een flink gewicht. Mama heeft jou Jochem gelijk even laten voelen zodat je een beetje een idee hebt hoeveel straks je rugtas weegt. Dat viel tegen haha. We kunnen nu dus redelijk op het gemakje je boeken kaften... al ziet mama het nog wel gebeuren dat het in de laatste week gebeurd of het weekend voordat je naar school gaat. wink Een gedeelte zijn eigen boeken maar ook een deel moet eind van het schooljaar weer terug in geleverd worden dus je moet er toch zuinig op zijn. Voordat de vakantie begon heeft mama ook al sportkleding besteld en een rekenmachine via school zodat iedereen straks dezelfde rekenmachine heeft. We hebben nog een soort van enquete gekregen voor de sportklas. Normaal krijg je daar nog een intake van en moet je wat dingen laten zien of je echt sportief bent. Dat is vanwege de corona nu natuurlijk allemaal niet echt mogelijk dus kregen we een hele vragenlijst. Best lastig om in te vullen. Vragen zoals waarom je voor de sportklas gekozen hebt, welke sporten je leuk vind, of je zelf ook aan sport doet, maar ook waarom je juist interesse voor een individuele sport of teamsport hebt. Je vond het best lastige vragen en dat snapt mama wel. Alle kinderen die naar de sportklas wilden, worden nu dus toegelaten. Maar mocht later in het schooljaar blijken dat het toch niet je ding is of dat je niet echt sportief bent of zoals jij het lichamelijk niet meer vol zou houden dan mag je nog wel wisselen naar een andere high school activiteit. Langzaam zijn we dus al een heel eind klaar voor het VO. Alle schoolspullen zijn ook gekocht. Volgens mij moeten we nu alleen nog woordenboeken aanschaffen.

zeeuwse kampioenschappen ringlopen

20 juli 2020

Mama heeft je vanochtend eerst maar even laten uitslapen tot half 9. Het was toch een lange dag voor je gisteren. Mama was heel benieuwd of je spierpijn had, eigenlijk heb je altijd wel wat spierpijn de dag na je les. Maar mama was nu vooral benieuwd of je geen last had van de valpartij. Ook vandaag had je spierpijn, alleen nu niet bij je bovenbenen of billen maar meer bij je buik en je zij. Misschien toch door iets geforceerd te rijden. Of door het steigeren door het parcours... geen idee. Maar het was niet veel meer dan anders gelukkig. Vandaag weer een leuk dagje voor de boeg... je ging vanmiddag samen met Hayley naar de Zeeuwse Kampioenschappen ringlopen. Voor jou de eerste keer. Hayley was vorig jaar ook al geweest maar toen zaten wij nog in Spanje. Je hebt vorig jaar al eens geoefend met ringrijden, dat viel op een paard nog best tegen. Je zat toen ook nog maar net op les dus extra moeilijk. Nu mocht je het ringsteken dus oefenen maar niet op een paard maar lopend. Nog maar een paar weken geleden kregen we bericht dat het door kon gaan. Al het ringrijden is natuurlijk vanwege de corona geschrapt. Maar dit mocht doorgaan, omdat het sowieso buiten is en het met kinderen onder de 12 jaar is. Net als met het ringrijden moesten je helemaal in het wit gekleed zijn. Hayley had ook nog een mooie oranje sjerp van Sandra, die heeft vroeger ook altijd mee gedaan met ringrijden. We waren net iets na 1 uur op stal, zo konden je nog even kijken. Er waren 3 baantjes, voor 3 verschillende lengte/leeftijds categoriën. Jullie mochten beiden naar baan 2 om je aan te melden. Je kregen beiden een sticker met een nummer en je naam erop. Gelukkig hadden je een nummer achter elkaar, vermoedelijk was het op alfabetische volgorde, zo stonden je achter elkaar in de rij. Dat maakt het wel heel wat gezelliger. Hayley was nummer 6 en jij nummer 7. De eerste ronde was het nog even aftasten, je liep voor je gevoel ook tegen dat ding aan waar de ring aan hing. De tweede ronde wilde mama een filmpje maken voor papa en opa en toen stak je vol trots en toch ook wel een beetje verbaasd je eerste ring. Echt zo leuk! Ja en toen had je de smaak te pakken! En eigenlijk gingen je steeds een beetje gelijk op. Fleur jij had zelfs 2x dat je heen en terug beide keren een ring stak. Mama vond het toch best wel knap van je zo'n eerste keer. Helaas was er voor jou vandaag geen extra publiek. Niemand kon komen kijken maar mama heeft genoeg filmpjes en foto's gemaakt. Je hadden bij aankomst 2 muntjes gekregen voor eten/drinken. In de pauze heb jij lekker een broodje frikandel op en een glas appelsap. We hadden het echt getroffen met het weer, het was heerlijk weer. Uiteindelijk heb je 9 ringen gestoken. Hayley had er 7 van de 28. Dus je hebben het beiden best aardig gedaan. En het gaat vooral om het plezier dat je er in hebt en dat hadden jullie beiden. In de pauze waren je wel flink aan het rennen op het veld dus de laatste 10 ringen steken ging wat moeizamer, je kon echt merken dat je moe waren. Je hebben nadien nog volop gespeeld, ook hebben je samen nog even op Jill gezeten. Wat dat betreft zou jij jezelf best een hele dag kunnen vermaken daar. Het was een topdag, je hebt het naar je zin gehad en het was ook nog eens mooi weer wat wil je nog meer. We zijn tegen 6 uur naar huis gegaan. 

afsluitende dag bij paardrijden.... pechdag

19 juli 2020

Vandaag hadden je een afsluitende dag bij paardrijden. Voorgaande jaren werd het altijd groots aangepakt en werd het de Grote Dag genoemd met volop activiteiten en afsluitend een BBQ. Normaal was het dan ook ringrijden waar altijd volop publiek op afkomt. Maar nu moest het toch wat kleinschaliger aangepakt worden vanwege de corona vooral met minder publiek. Dus nu was het meer een sport en spel dag voor degene die les volgen. En was er alleen een menwedstrijd. Je begonnen de dag met een parcours in de buitenbak. Daarna was het springen maar daar deden jullie niet aan mee. En als laatst waren er om 2 uur allerlei verschillende proefjes van alle kinderen te zien. Papa heeft ons om half 11 afgezet, zo kon jij Minnie borstelen en opzadelen. Sandra had al mooie vlechtjes in gedaan zodat Larissa, Minnie en Bonnie er alle 3 hetzelfde uitzagen. Alle lespony's hadden allemaal dezelfde mooie witte dekjes zodat het een eenheid was. Rond 11 uur begonnen je om de beurt met een parcours, net als je in de herfstvakantie al eens gedaan hadden met de doedag. Dat vond je toen spannend en nu weer een beetje. Vooral onder een boog door met franjes.     Je zei gelijk dat Minnie het wel spannend zou vinden. Maar Sandra had je door... Minnie vind het niet spannend want dat doen ze hier regelmatig dus de lespony's zijn het gewend, vooral jij vind het spannend. En daar had ze gelijk in. Jij was bijna als een van de laatste aan de beurt. Een ouder meisje hielp je met Minnie door het parcours... je mocht alleen maar dat vond je te spannend dus liep dat meisje mee. Je ging eigenlijk heel goed maar je moest in draf over balkjes springen en dat weigerde ze de eerste keer. Dus dat meisje ging het nog een keer proberen en hield ze heel strak vast en dat moest je nou net niet doen bij Minnie want dan reageert ze heel fel. De eerste keer ging het nog wel, maar de tweede keer ging ze dus flink steigeren. Mama zag het gebeuren en dacht wel dat je in tranen zou zijn. Aan het einde van het parcours zag mama je pas goed en toen zag mama idd je tranen.... maar ook dat je een bloedneus had en een dikke lip. surprise Minnie is denk ik met zijn hoofd tegen je kin aangekomen, waardoor jij een tand door je lip had. En daardoor ook een bloedneus. Juf Suzy heeft Minnie overgenomen en is nog een keer met je het parcours gaan doen en later Juf Tanny ook nog een keer. Zodat je geen angst hebt of blijft houden. Want als je er gelijk af wilt dan wilt je er een volgende keer ook moeilijker op. En nu hebben ze jou beiden gerustgesteld en laten zien dat het wel kan. Dat meisje gaf gelukkig ook zelf wel aan dat ze niet aan het halster moeten trekken en dat het haar fout was, ze was ook best geschrokken. Na een paar rondjes mocht je er af, eindelijk... want mama had het wel met je te doen hoor. Je was ook gelijk weer helemaal in tranen en mama moest ook ff de tranen inhouden. Je had een flinke dikke lip dus we zijn even naar de wc geweest om te spoelen en nog even een natte koude doek tussen je lippen te doen. Je neus goed gesnoten want daar zat nog bloed in. In je mond zag mama ook dat er bloed bij je boven voortand zat dus die had ook best een dreun gehad. Arm meisje... sad Toch wel een nadeel dat je nu met z'n drietjes zijn. Jasmijn wilde al steeds met Hayley weglopen om drinken te halen, gelukkig bleef Hayley bij je. Maar dan merk je dat het met z'n drietjes toch wat lastiger is. Daarom was mama ook niet gelijk heel blij met nog een bekende van Hayley erbij. Je hebt dan toch altijd een iemand die het derde wiel aan de wagen is. En jij bent toch wat kat uit de boom kijkend en rustiger en dan ben jij dus vaak dat derde wiel aan de wagen. Zeker nu je pijn had en verdrietig was. Mama heeft het ook even goed gezegd dat ze even op jou moesten wachten en dat deden ze gelukkig! Daarna zijn we naar het kraam geweest om drinken te halen en wat te eten, wat wij gesponsord hadden maar je wilde niets eten. Je boven en ondertand deden pijn en zo dikke lip eet natuurlijk ook niet makkelijk. Mama had papa even gesmst dat je pech had gehad en hij zei dat hij bijna er aan kwam. Tante Miranda met Elise kwamen toen net aan. Jij bent alvast met Sandra naar Larissa en Bonnie gegaan om banaantje op de billen te verven met vingerverf. Zodat we straks niet alles op het laatst moesten doen. Niet veel later kwamen ook papa en Jochem en Opa en Oma. We hebben nog even bij het mennen gekeken en zijn daarna naar de stallen gegaan om jou op te zoeken. Papa heeft wel even met je geknuffeld toen hij je zag met dikke lip. Elise vond het helemaal leuk om jou te zien en heel veel paarden. Ze kon ook net zien toen jij bananen op de billen van Minnie ging verven. Elise was ook wel even onder de indruk van Sandra haar geamputeerde been, ze zag natuurlijk dat Sandra steeds stond te huppen. Elise had er ook een filmpje van gezien van iemand en dat wilde ze steeds terug zien... hihi klein verpleegstertje in de dop net als Tante Miranda. Jullie hebben nog met z'n drietjes op Jill gezeten. Elise mocht ook maar durfde dat niet zo. Rond 2 uur begonnen de proefjes. Jullie moesten als 4e dus konden je nog even naar de andere kinderen kijken. Sandra had leuk shirtjes gepimpt met een banaan erop en jullie namen aan de achterkant. Je was niet echt zenuwachtig, je had er helemaal zin in. Je hadden een hawai slinger rond jullie paard gedaan, en jij Fleur had 'm rond je nek omdat we het niet aan durfden bij Minnie om 'm rond z'n nek te hangen.

Om kwart voor 3 was het jullie beurt. Je gingen heel goed van start. Maar bij het eerste achtje dat je wilden maken, kwamen je langs de box waar op dat moment net ook harde bass geluiden uitkwamen en Bonnie schrok er waarschijnlijk van en ging er keihard in rengalop vandoor met Jasmijn die er nog een beetje aan bungelde en uiteindelijk eraf viel. Helaas ging Minnie ook mee in rengalop, maar met die ronde bleef je er toch nog opzitten. Jasmijn werd op Bonnie geholpen en je gingen weer verder met jullie carrousel. Je wilden het graag zonder hulp uitrijden want in de les deden je dat ook heel netjes. Maar je moesten nog een achtje rijden..... en je moesten weer een keer langs die box. Mama hield echt haar hart vast en jawel hoor... weer ging Bonnie er in rengalop vandoor en weer viel Jasmijn eraf en helaas ging ook Minnie weer mee. Maar helaas viel jij lieverd er dit keer wel af. crying  Pfff.... zo kut dat we aan de kant stonden en niets voor je konden doen. Papa stond gelijk al te vloeken natuurlijk en mama scheet echt in haar broek. indecision Twee juffies renden gelijk weer naar jullie toe om te helpen. De schade leek mee te vallen en je stapten beiden weer op jullie pony om het proefje af te maken. Gelukkig liep er nu wel iemand naast Bonnie en Minnie mee en konden je de proef verder helemaal uitrijden. En je kregen een mega applaus, het grootste van allemaal volgens mij. Wat zijn we super trots op je lieverd, op jullie alle 3. Je hebt het super gedaan. En ondanks de valpartij zijn je toch door gegaan. Toen je van Minnie af was, ben je gelijk naar mama gekomen. Toen kwamen wel de tranen, even de ontlading. Gelukkig had je niet heel veel pijn, je was op je knie terecht gekomen. Mama vond je echt super stoer! Het was wel een beetje een gek proefje zo, in etappes. Je hebben daarna Sandra nog even geholpen om de gele banaantjes van de billen af te poetsen. En daarna zijn je lekker gaan spelen in het speeltuintje. Daar ging het ook nog wild aan toe. Papa heeft een paar keer gewaarschuwd dat je voorzichtig moest doen, je had nu al 2x pech gehad. En jawel hoor... op het laatst kwam je net akelig op de rand terecht en verzwikte je ook nog eens je enkel. surpriseindecision Hoezo pechdag?? Je kregen van Tanny nog een mooie rozet als aandenken voor het mee doen. Terug thuis hebben we het voor de rest lekker rustig aan gedaan. Ondanks alle pech vond je het toch een leuke dag. Ook heb je weer veel zin in morgen, dan doe je mee met ringlopen.

dagje spelen met Hayley

14 juli 2020

Vandaag zijn we rond half 10 richting Hayley gegaan. Ze is vandaag een dagje bij ons zodat Sandra naar revalidatie kon gaan. We zijn eerst met Hayley naar zwemles geweest, waar ze nu nog niet zo lang op zit. Ze zit in Serooskerke op zwemles in het buitenbad, ze heeft daar maar 20 minuten les. Dat is niet echt lang dus mama had al gezegd het dan niet erg te vinden om mee te gaan. En Fleur jij vond het ook best wel leuk om een keer te kijken bij Hayley. Zelf vond ze het wel een beetje spannend en zag er tegenop omdat Sandra er natuurlijk niet bij was en wij voor het eerst mee gingen. Mama heeft ze gerustgesteld dat het niet nodig was om er tegenop te zien en gewoon haar ding moest doen. Zeker in het begin keek ze veel naar ons en juist dan ging het zwemmen minder. Later ging het weer beter en mocht ze zelf meer in het diepe bad zwemmen. En voor we het wisten was de les alweer voorbij. De les bij jou op zwemles Fleur was zeker het dubbele qua tijd. Terug thuis zijn jullie lekker gaan tutten, je kwamen helemaal in de make up en met lippenstift op terug beneden. En beneden zijn je nog verder gegaan met jullie nagels te lakken. Tussen de middag hebben jullie lekker poffertjes gegeten. En omdat het een regenachtige dag was vandaag hebben je saampjes gezellig een film gekeken op netflix. Rond 4 uur heeft mama Hayley weer terug thuis gebracht. Het was een gezellig dagje met jullie. Volgende week komt ze nog een keer.

met neefjes en nichtjes naar Wachtebeke

13 juli 2020

Vandaag een leuk dagje voor de boeg, jullie hebben echt de dagen afgeteld omdat je er zoveel zin in hadden. Je gingen vandaag met jullie neefjes en nichtjes naar de speeltuin in Wachtebeke, in Belgie. Helaas waren we niet helemaal compleet, want Tante Tanja is al op vakantie, dus Nehamia en Joel waren er niet bij. We hadden geluk want het zou vandaag stralend weer worden, de rest van de week weer een stuk minder. En het was echt heerlijk weer. Heel toevallig reden Tante Miranda en wij vlak achter elkaar en waren we er tegelijk. We zijn een uurtje met z'n tweetjes geweest dus jullie hebben eerst heerlijk een uurtje gespeeld met Elise en Stijn. We hebben zelf een mooi plekje uitgekozen... tenminste dat dachten we maar het was in de zon toch best wel erg heet. Dus later zijn we toch maar naar een schaduwplaatsje gegaan met de kleintjes. We hadden mondkapjes mee want vanaf zaterdag is het in Belgie op steeds meer plaatsen verplicht. We hoefden die in de speeltuin niet te gebruiken maar als we naar de wc moesten wel. We hebben van tevoren bij de auto nog even een foto gemaakt van ons drietjes met mondkapje, meer voor de gein. Want voor jou Fleur is het sowieso niet nodig om te dragen. Jochem jij bent een twijfelgeval qua leeftijd. Na een uurtje ongeveer kwam Marie Claire met Mason en Maegan.... en vlak daarna ook Tante Martina met Sem en Evy. Wat vonden je het fijn om na zo'n lange tijd weer met elkaar te kunnen spelen. Het was gewoon al vanaf januari geleden dat je elkaar gezien hadden. We hadden allemaal genoeg eten en drinken mee, net als Opa en Oma vroeger altijd met ons deden, een soort van picknicken in de speeltuin was het dan. Koelbox mee en en genoeg proviand voor de hele dag. En dat hadden we nu ook, dus niemand zal vandaag met honger naar huis gaan hihi. Je hebben zo leuk met elkaar gespeeld. Zelfs jij Jochem vond het hartstikke leuk met al die kleinere neefjes en nichtjes. Je verveeld je echt niet. Fleur jij hebt vooral met Elise gespeeld en met Mason. Maar ook de 2 kleine nichtjes vond je heel interessant. Dit moeten we echt weer veel vaker doen. Nu was het natuurlijk helemaal lang geleden vanwege de corona die er tussen kwam. We zijn tot 4 uur in de speeltuin gebleven en zijn daarna weer richting huis gegaan. De kleintjes Evy en Maegan waren ook echt versleten en jengelig geworden.