Dagboek

Aantal berichten: 156
Ga naar:   

laat slapen

09 september 2020

Fleur jij bent vanmiddag uit school met Noëmi mee gegaan om te spelen. Eigenlijk wilden je dat gisteren al maar toen had je natuurlijk al afgesproken om naar de paarden te gaan. Dus vandaag wilden je nog steeds graag met elkaar spelen. Mama was vanmiddag in de bakkerij bezig om teksten op chocolade te garneren. Gelukkig kon je bij Noëmi spelen. Mama is even mee gefietst, want het Isa, het zusje fietste ook mee. En voor mama is het niet echt omrijden. Lang geleden dat je bij iemand anders gespeeld heb dan Hayley. En dat is alleen maar leuk. Je bent vaak geneigd om nee te zeggen tegen anderen. Dus mama juicht dit alleen maar toe.  

Jochem jij was rond 4 uur thuis. Je kwam helemaal heet en bezweet in je gymkleding thuis. Je was  ook helemaal kapot, je had 2 uur gym gehad en daarna nog 2 uur sportklas, beiden op het hockeyveld hier op Vrijburg. Het was vandaag ook best warm weer en dan 4 lesuren achter elkaar sporten. Bij de sportklas gaan je vooral werken aan de conditie. Maar eindelijk ging de gym en sportklas weer door. Ondanks dat je kapot was, vond je het wel heel leuk. 

Fleur jij kwam vanavond maar heel moeilijk in slaap. Je kwam 2x huilend naar beneden. Eerst omdat je niet kon slapen en je steeds aan je huiswerk moest denken. Je hebt morgen voor het eerst een toets van woordjes die je moest leren en je was bang dat je een nul zou halen. Terwijl je heel de week gewoon goed geleerd hebt, iedere dag eventjes. En bij het overhoren ging het ook steeds goed. Maar toch ben je mega onzeker. De tweede keer kwam je naar beneden omdat je iets wat vergeten in te vullen in je huiswerkmap wat je moest doen van huiswerk voor volgende week. Je lag er tegen half 8 in, maar de laatste keer ging je pas om kwart voor 9 weer terug naar boven. Dus dat was geen vroegertje voor je. Je koppie maakt overuren geloof ik.

naar de paarden

09 september 2020

Mama kwam je om kwart over 2 van school halen en je zei dat het een leuke dag was geweest. Dus mama vroeg wat je dan gedaan hadden omdat het zo leuk was. Maar het was een woordgrapje, je vond het juist niet leuk vandaag. sad Heel de klas was nogal rumoerig geweest toen de meester weg was en toen hij terug kwam was iedereen ineens heel stil. Waarschijnlijk is hij de klas uit gegaan en ergens heen gegaan en heeft jullie vervolgens nog gehoord. De meester was heel boos. Je moesten de tafels uit elkaar zetten en je hebben een uur met je armen over elkaar moeten zitten! indecision En vervolgens hebben je ook nog een tekening moeten maken van de meester met een smiley hoe je het vond, smiley boos, verdrietig of blij. Jij had een verdrietige smiley getekend en je zei dat je ook echt bijna moest huilen. Het had best wel wat indruk achter gelaten bij je en je trok het jezelf heel erg aan. Dat is dan het nadeel dat heel de klas gelijk hard aan gepakt word

Vandaag gingen we een dagje naar de paarden met Sandra en Hayley. Zo kon je een paar uurtjes samen met Hayley lekker keutelen met Jill en ook nog even rijden. Zo kan je weer een beetje wennen aan een groot paard en raak je hopelijk je angst ook weer een beetje kwijt als je er spelenderwijs mee bezig bent. Je mocht Jill zelf van de wei halen en dat vond je al best spannend. Daarna met Jill naar de stal lopen. Sandra heeft haar eerst een beetje schoon gespoeld omdat ze nogal ranzig was. Daarna kon jij met je eigen poetssetje Jill borstelen. Je hebt samen met Hayley ook de hoeven gedaan. Voordeel is dat Jill sokken heeft dus kan je haar voet wat makkelijker optillen. Maar vervolgens is het best zwaar om vast te houden. Hayley heeft 1 hoef gedaan en jij ook eentje, beide voor voeten. De achterkant is niet echt te doen voor jullie. Je hebt Jill haar staart uitgeborsteld. Dat viel nog flink tegen, die zat vol met klitten. En je mocht er ook een klein stukje vanaf knippen van Sandra, zodat die weer wat rechter was. Je hebt Jill nog wat trucjes laten doen en als beloning kreeg ze een paardensnoepje van je. Mama heeft er nu zelf ook gekocht zodat je er steeds een aantal mee kan nemen naar de les. Mama heeft een zakje gevuld en in je poetstas gedaan. Daarna mocht je haar hoofdstel aan doen en opzadelen. Het opzadelen ging in je eentje wel moeilijk, dat moest echt met hulp omdat Jill een flink stukje groter is dan Minny en Bonnie waar je meestal op rijdt. Er waren nog geen lessen bezig in de binnenbak dus zijn we eerst daar even geweest. Maar na een kwartiertje kwamen er meiden met lespony's en dan vind je het toch spannend. In de buitenbak waren er ook aan het rijden dus zijn we naar de kleine buitenbak geweest waar je weleens met Tanny mag galopperen. Daar mocht je zelf een beetje proberen om Jill aan de loop te krijgen. En dat koste wel wat moeite, want Jill is het minder gewend dat kinderen op haar rijden en jij bent natuurlijk de lespony's gewend die het gewend zijn om bepaalde rondjes te lopen en goed luisteren. Maar het ging wel, alleen het volhouden was wat lastiger door je korte beentjes. Maar mama zag je genieten en mama heeft niets geen angst gezien. Je vond het wel weer spannend, dat wel! Maar dat mag. Nu kijken hoe het vrijdag met de les gaat of je weer van tevoren dicht klapt. Je gaat op Larissa rijden, die is ook best groot. Je hebt een heerlijke middag gehad, dat gaan we vaker doen.

paniek

07 september 2020

Jochem jij was vanmiddag helemaal in paniek. Mama had Fleur uit school gehaald en was nog even naar de Zeeman gegaan. Tijdens het afrekenen belde je... helemaal in tranen. Je zou nu toch ineens sportklas hebben, terwijl vorige week gezegd was dat het altijd op donderdag en vrijdag is. Vanaf het begin is het rooster al een drama, het klopt niet en er is veel uitval. De uitval kan ik nog begrijpen maar correspondeer het in godsnaam is normaal naar de kinderen. Vooral voor de brugklassers die zijn in een nieuwe school met nieuwe regels en dan is het gewoon klote dat je van het kastje naar de muur gestuurd word. Vorige week is duidelijk gezegd dat de sportklas niet op maandag en dinsdag is zoals wel op jullie rooster staat. Maar op donderdag en vrijdag. Nu vandaag was het ineens dat je wel sportklas hadden. Maar jij had niets geen gymkleren mee. Een deel van de klas, die gymkleding mee hadden zijn naar de hockeyvelden hier op Vrijburg gegaan waar je moet zijn voor de sportklas. Een deel is naar huis gegaan om kleding te halen of om te kleden. Jij was ook thuis om je kleding en raakte in paniek. Je was dan sowieso al te laat in de les en dan zou je op je kop krijgen en dat wilde je niet. Je was er helemaal klaar mee en zat echt flink te mopperen op school, wat mama helemaal snapt. Het is al steeds onduidelijk hoe en wat met de sportklas. Terwijl de fout in mijn ogen toch echt bij school ligt. Dus je was helemaal over de zeik en vroeg aan mama wat je moest doen. Tja.. het is wel gewoon les dus dan moet je gewoon gaan. Beter de laat dan helemaal niet want dan is het spijbelen. Maar dat durfde je niet. Je was echt aan het huilen. Dan zie je toch dat je ondanks je 12 jaar toch nog maar 'klein bent. Plus dat je veel aan Liam en Quinn hangt. Liam was ineens weg naar huis gegaan om om te kleden en Quinn had wel kleding mee en is dus naar de hockeyvelden gegaan. En jij wist het gewoon niet meer. Toen mama bijna thuis was belde je weer in tranen op... Wat moet ik nou doen mama?' Je werd ook een beetje onredelijk tegen mama dus mama heeft maar opgehangen. Toen mama thuis kwam je aan het bellen met Quinn, die dus wel naar de hockeyvelden gegaan was maar het was blijkbaar toch geen sportklas voor jullie. angry Hij had je al geappt en Liam ook. Jij helemaal opgelucht natuurlijk. Maar het is toch van de zotte, op school werd er gezegd dat je wel sportklas hebben. En op locatie toch weer niet. indecision Mama snapt helemaal dat je er klaar mee bent. Je worden gewoon aan het lijntje gehouden. En niemand weet hoe het rooster nu wel is. Hopelijk dan donderdag en vrijdag wel eens een keer sportklas. 

gevallen met fiets

06 september 2020

Gistermiddag zijn we even lekker op de fiets weg geweest. Het was best mooi weer, wel flink wat wind maar een heerlijk zonnetje. En sinds papa ook een elektrische fiets heeft, vind hij het zowaar ook leuk om te fietsen. Wie had dat ooit kunnen denken?? Mama had het al vaak tegen papa gezegd dat hij dan meer ging fietsen, maar hij geloofde dat niet. Maar nu komt hij daar wel van terug. We zijn eerst langs de winkel in Pburg omdat papa de meterstanden op moest nemen. Mama is met jou Fleur even naar kruidvat geweest om gel. Daarna zijn we naar de stad gegaan, maar halverwege ging het mis. Fleur jij ging met je voorwiel net over de rand van het fietspad de berm in. Je reedt naast mama en klapte om en viel zo voor mama haar wiel. Mama heeft echt gegild... mama reed gewoon bijna over je hoofd! surprise Dat was echt milimeter werk, dat schilde echt maar een haar! Pfff... jeetje! Wat zijn we geschrokken. surprise Je knie was flink geschaafd en je legging kapot maar dat vond mama nu echt even minder belangrijk. Je klaagde ook over je elleboog, toen we je jas uit deden zagen we ook en flinke wond op je arm. We zijn even in de berm blijven staan om bij te komen van de schrik. We zijn daarna naar de winkel in de stad gereden, op het gemakje want de schrik zat er heel goed in. Bij ons allemaal, maar vooral bij jou. Je merkt dan net als bij paardrijden dat je zelfvertrouwen even helemaal weg is en je heel onzeker bent. Bij het laatste stoplicht liep de weg iets naar boven en je kwam niet naar boven. Dus mama wilde je een zetje geven maar je stuurde bijna tegen het stoplicht. Vervolgens kon je bijna niet opstappen, je was helemaal van de leg en brak toen helemaal. Er kwamen hele dikke tranen arm meisje. Mama heeft je het laatste stuk maar geduwd. We hebben onze fietsen in de winkel gezet. Mama heeft eerst een pleister op je knie en arm geplakt want anders plakt het vast aan je kleding, dat is niet zo fijn. We hebben eerst een ijsje gehaald en hebben daarna nog een rondje over de boulevard gelopen. Je had de neiging om een beetje mank te lopen met de pleister, maar dat is niet zo handig. Want als je met een stijf been blijft lopen en daarna er een korstje op komt en je dan weer je knie gaat buigen dan gaat de wond weer open. Gelukkig ging de terugweg naar huis gewoon goed. Maar we zijn echt flink geschrokken! Mama is in een paar tellen tijd, echt een paar jaar ouder geworden hoor van de schrik. indecision Vanavond toen je ging douchen zag mama ook nog een flinke blauwe plek op je bovenbeen, een halve cirkel. Het lijkt alsof je daar met je stuur tegen bent gekomen. Je had het zelf nog niet eens gevoeld.

Volgende week dinsdag gaan je met de klas op de fiets naar Dishoek, je hebben dan sociodag. Mama vind dat nu toch ineens best spannend. Normaal oefenen je eind groep 4 al om met de hele klas te fietsen maar dat hebben jullie natuurlijk niet gedaan vanwege corona. Nu heeft de meester afgelopen week al een keer met jullie gefietst naar de gymzaal om te oefenen. Deze week doen je dat ook weer dinsdag en donderdag. Het is niet zo zeer het fietsen zelf maar het opletten omdat je met een groep fietst. We gaan er niet van uit dat je weet valt natuurlijk. Maar we hebben wel gezegd dat je goed op de anderen moet letten. Iets met loslaten?! 

 

paardrijden

04 september 2020

Fleur vandaag mocht je weer lekker paardrijden. We zijn gelijk uit school met de auto richting Sandra gegaan, daar heb je wat gegeten en gedronken en jezelf omgekleed. Je ging vandaag weer een keer op Bonny rijden. Je hebt Bonny gewoon lekker geborsteld en opgezadeld en toen ze helemaal klaar was, stond je ineens met tranen in je ogen. Je was weer bang om te vallen, dat zit nu eenmaal in je koppie. Vorige week had je het ook al, je hebt toen ook heel krampachtig gereden en zat je zelfs even te huilen op Minny. Maar het ging met de les hartstikke goed, je was ook vooral opgelucht dat het goed was gegaan. Dus mama dacht en hoopte dat het nu vandaag wel goed zou gaan. Maar niets was minder waar, zodra je weet dat je bijna mag gaan rijden klap je helemaal dicht. indecision Mama kreeg je ook niet overtuigd, die gedachte spookt echt in je koppie. Mama vond het wel belangrijk om het toch weer tegen de juf te zeggen. Dan weet ze het en kan ze er rekening mee houden. Mama heeft Tanny dus even aangesproken toen je naar de buitenbak ging. Mama vroeg of het niet beter was om nog een extra les in de week te nemen voor je omdat je toch onzeker en bang blijft. Tanny vroeg wat je dan zo eng vond, vooral galopperen vind je spannend en als de pony's te dicht achter elkaar lopen dat ze gaan bokken. Galopperen hoef je niet perse te doen als je het echt niet wilt. Maar het dicht op elkaar lopen en dat de pony's op elkaar reageren kan Tanny ook niet voorkomen. Ze kan je ook niet 100% garanderen dat het nooit meer gebeurt want het zijn toch dieren die overal op kunnen reageren. Ze vroeg of je dan ook zo bang bent dat je niet wilt rijden of wilt stoppen met paardrijden. Dat dan weer niet, je wilt wel gewoon graag gaan rijden dus dat is wel positief. Ze vond het een beter idee dat je gewoon vaker hier op stal bent om de pony's te borstelen zodat het meer eigen word en je op je gemak gaat voelen. Dat je bv met Hayley mee gaat naar Jill. Of dat je zelf een middag hier rond loopt. Als je samen met Hayley bent, hang je ook weer meer aan Hayley. Terwijl jij het vooral moet doen om je meer op te gemak te gaan voelen. We hebben nu in elk geval afgesproken om komende woensdag mee te gaan naar Jill.

Tijdens de les heb je het echt rustig aan gedaan. Je hobbelde steeds met Bonny achter de rest aan. Langzaam aan kon mama merken dat je wat rustiger werd. Je mochten vanuit de buitenbak op je pony door het bospad naar de wei gaan waar het springparcours is. Mama zag de paniek alweer in je ogen toen je uit de buitenbak kwam. sad De andere meisjes hebben volop gegaloppeerd en gesprongen, jij niet. Je hebt even een rondje met Tanny gedaan, Tanny heeft naast je mee gerend. En je zelfs over de boomstammen gesprongen, dat vind je dan wel helemaal leuk. Je was daarna ook helemaal blij en opgelucht. Toen je terug naar de buitenbak liep zei je gelijk weer tegen mama dat je echt niet wilde gaan galopperen. indecision Maar na wat rondjes in de bak, liet Tanny jullie om de beurt in de longeerbak galopperen en toen Tanny het aan jou vroeg, zei je toch ja. Dat vond mama toch wel heel stoer van je. En je vond het ook weer helemaal fijn. Zo moet je toch langzaam je zelfvertrouwen weer terug winnen. Je wilde volgende week zelfs op Larissa rijden. Dat had mama niet verwacht, je vroeg wel eerst aan mama of dat mocht. Maar dat is niet aan mama. Als jij dat wilt, alleen maar goed lieverd! Na de les ben je dan weer helemaal blij en opgelucht dat het zo goed is gegaan. Mama heeft je wel weer even flink geknuffeld want mama vind het toch stoer dat je het dan toch maar weer doet. Je ziet van tevoren gewoon te veel leeuwen en beren op je pad. En wat dat vallen betreft.... je kan ook vallen op school met rennen of op je nieuwe fiets. Daar ben je toch ook niet steeds zenuwachtig voor. Vallen kan nu eenmaal gebeuren.