Dagboek

Aantal berichten: 126
Ga naar:   

paasdrukte

11 april 2020

Vanaf donderdag is het ontzettend druk geweest voor papa en mama. Donderdag en vrijdagochtend is mama halverwege de ochtend al naar de bakkerij gegaan om in te gaan pakken. Donderdagochtend heeft mama wel even gewacht tot jullie een eind waren met je huiswerk. Want mama vind het geen fijn idee dat als je vragen hebben, mama er niet is. Normaal gezien hadden je die dag paasontbijt gehad op school. Gek hoor dat zulke activiteiten nu allemaal niet doorgaan. 's Middags is mama ook nog bijna heel de middag in de weer geweest met paasstollen en tulbanden inpakken. Rond half 4 was papa na 1,5 uur slapen weer terug uit bed en hebben we nog paasbroodjes gemaakt waar jullie bij geholpen hebben, je mochten er rozijntjes opleggen voor de oogjes. Ook hebben je geholpen met een bloembrood door verschillende kleine bolletjes bij elkaar te leggen en er zaad op te doen. Mama heeft nog 10 paas layer cakes afgemaakt voor de winkels. Dat vind mama super leuk om te doen en de banketbakkers hebben morgenochtend genoeg andere dingen om te doen. 

Vrijdag waren jullie huiswerkvrij vanwege goede vrijdag. Mama moest om half 5 naar de wc en kon daarna niet meer slapen. Mama heeft maar een berichtje naar papa gestuurd of ik kon helpen en zo was mama al om 7 uur in de bakkerij. Jochem jij was toen al wakker dus mama heeft gezegd dat ze naar de bakkerij zou gaan, zodat je het wist. Jij bleef nog even in je bed op je laptop een spelletje spelen. Fleur jij lag nog wel te slapen dus mama is stilletjes naar beneden geslopen. Mama heeft geholpen met het brood snijden van bestellingen en die klaar zetten. Niet veel later waren je beiden beneden. Je hebben vandaag ook allebei weer heel goed mee geholpen. Jochem jij bent eerst mee geweest met Opa en Oma om bestellingen rond te brengen. Later bedacht mama dat je bekeurd hadden kunnen worden, omdat je met z'n 3en in een auto zaten en je komen niet uit 1 gezin. Dat zijn van die dingen waar je eigenlijk helemaal niet bij nadenkt. indecision Fleur jij bent papa gaan helpen met de paasstollen. Eerst om alle bolletjes deeg op de werkbank te leggen zodat Stefan daar verder mee kon. Daarna heeft papa laten zien hoe je een bolletje amandelspijs op kon rollen zodat beide uiteinden een puntje hadden en je hebt daarna ook de stollen dicht gemaakt nadat papa het een keer voor gedaan had. Je vond het helemaal leuk om mee te helpen. Mama heeft daar natuurlijk wel wat foto's van gemaakt en een filmpje. Toen jij Jochem weer terug was heb je heel wat broodjes uitgezet op platen voor papa, mini croissantjes, diverse soorten croissants en chocoladebroodjes. Daarna hadden jullie even een paar uurtjes rust. Mama is weer een lading paasstollen groot en klein en tulbanden in gaan pakken. Rond half 2 mochten jullie weer komen helpen met de paashaas broodjes en dat waren er dit keer heel wat, het laatste deel gelukkig. Het is toch super fijn dat jullie mee helpen, bij jou Fleur ging het niet helemaal van harte. Het was al richting 3 uur toen we pas klaar waren. surpriseTerwijl papa 's nachts al om 12 uur begonnen was. En om 6 uur moest hij er alweer uit, dat was dus maar een kort slaapje. Mama is in haar eentje nog in de bakkerij verder gegaan want er stonden weer een flink aantal layer cakes voor bestellingen die mama af moest maken! Daarna is mama ook echt strompelend naar huis gegaan, zolang staan vind mama haar knie en enkel niet zo fijn en ook mijn rug vind dat niet bepaald lekker. Mama heeft even 2 uur op de stoel kunnen zitten. Als mama wat nodig had, hebben jullie het heel lief gehaald voor mama. Zo kon mama ook even bijkomen en uiteraard ook alle baklijsten klaar maken voor papa dat is ook altijd een heel karwei. Om half 7 hebben we even makkelijk een broodje frikandel gegeten en daarna is papa weer de bakkerij in gegaan. Mama is om half 8 ook weer gaan helpen om alles voor de bestellingen weg te leggen. We hadden kip snijplanken gekregen die heeft mama klaar gelegd bij alle webshopbestellingen, zowel voor de winkels als bezorgbestellingen. Tussendoor heeft mama jou Fleur nog even op bed gelegd. Jochem is nog even een uurtje alleen opgebleven en je hebt je netjes afgemeld bij papa en mama dat je naar bed ging. Mama is tot 12 uur in de bakkerij gebleven. Maar het laatste uurtje ging het echt strompelend en had mama echt zo'n pijn in haar lijf van heel de dag staan dus is mama naar bed gegaan. Maar wel met een ibuprofen 600 want ondanks de brace had mama nu toch ook echt last van mijn knie. En door het anders lopen ook last van mijn heup en van m'n arm/schouder aan de geopereerde kant door veelvuldig tillen en gebruiken. Die ibuprofen hielp nog niet echt super want mama werd met het omdraaien steeds wakker van de pijn. Het was dus geen lekker nachtje. En de wekker ging vanochtend ook weer om 7 uur... mama is stilletjes naar beneden gegaan, papa lag nog op de bank te slapen, hij lag er ook nog maar 1,5 uur. surprise Jullie hebben we nog maar lekker laten liggen. We zijn samen begonnen om de bezorgbestellingen te sorteren, bij elkaar te zoeken en in dozen te doen. Papa had een programma gevonden om een logische route te rijden voor de bezorgingen. Dat was wel fijn. Het klaarleggen van de bestellingen viel ook nog best tegen dus uiteindelijk is papa toch maar om 9 uur met de eerste helft bestellingen voor Vlissingen vertrokken samen met Jochem. Zo kon mama het tweede deel met bestellingen klaarmaken voor Vlissingen en daarna aan de bestellingen voor Middelburg beginnen. In je eentje gaat de tijd dan toch behoorlijk snel. Marlies was zo lief om voor mama boodschappen voor het gourmetten te halen en af te geven! Dat was echt fijn. Tussendoor kwam de Oma van Hayley en Jeffrey hun bestelling nog ophalen bij ons. Mama was om 12 uur klaar en is naar huis gegaan. Papa kwam pas rond 3 uur thuis van bezorgen en kratten halen bij de winkels. Het waren hier dus echt even pittige drukke dagen! Niet altijd even leuk voor jullie, maar het schilt dat je allebei al wat ouder zijn en je best kunnen vermaken. Al is dat nu vooral met een telefoon of playstation. Dat moeten we bij zulke drukke dagen dan maar een klein beetje door de vingers zien. Tussendoor zijn je ook wel naar buiten geweest. Maar mama weet dat dat altijd minder lang is als mama zelf niet buiten zit. En vanmiddag was het echt goed heet buiten, mama durfde het niet aan naar buiten te gaan want mama was echt zo moe en wilde niet in de brandende zon in slaap vallen om dan flink te verbranden. Mama heeft dus op de bank geslapen, werd wel af en toe wakker van jullie als je terug naar binnen kwamen. Er was ergens in de buurt een boer aan het mesten en met vlagen rook je een gigantische mestlucht en dat was niet zo lekker. Je kwamen daardoor dus steeds terug naar binnen.

lastig dagje

08 april 2020

Vandaag was het even een beetje een lastig dagje hier. frown Mama had vanochtend eerst 2x een telefonische afspraak, eerst met de orthopeed en vlak daarna met de diëtist. Jullie waren toen al begonnen aan je huiswerk. De orthopeed was blij verrast dat de brace zo goed zijn werk doen. Voorlopig word er nog niet geopereerd in het ziekenhuis, alleen spoedgevallen. Dus mama moet voorlopig zo doorgaan. Mocht deze brace kapot gaan dan moet mama even een seintje geven dan moet er eentje echt speciaal op maat aangemaakt worden bij Gardeslen in Goes. Deze die mama nu heeft is wat kwetsbaarder en grover en die van gardeslen in beter, sluit ook beter aan. Dus is principe moeten we nu op dezelfde voet doorgaan. En is een operatie voorlopig, vanwege Corona, niet aan de orde. Ook bij de dietist was het goed, het afvallen staat nu stil maar dat is een bekend probleem. Als er maar geen kilo's bij gaan komen. Toen mama klaar was met bellen vroegen je gelijk om hulp. Je liepen beiden tegen een aantal problemen aan. Mama moest vanochtend ook werken en het kasboek maken. De vragen bij Fleur waren steeds vrij simpel en na kort helpen kon mama dan ook weer verder. Maar Jochem jij liep helemaal vast bij rekenen en werd helemaal gefrustreerd. Je hadden ineens breuken, zowel optellen, vermenigvuldigen als delen. En dat zijn ook veel dingen die je nog nooit gehad hebben. Je hebt voor het laatst breuken in groep 6 gehad zei je en daarna bijna niet meer. Nu krijg je dus huiswerk en sommen die je nog nooit gehad hebben. Je vraagt mama uitleg maar mama heeft er weinig kennis meer van, het is bij mama ook bijna 30 jaar geleden. Mama is er wat dat betreft helemaal uit. Mama pakt dan eerder een rekenmachine met sommen die mama niet snapt, maar dat gaat een beetje lastig met breuken. surprise Er zaten wel uitleg filmpjes bij je, maar je kwam er niet uit. Je bent ook papa om hulp gaan vragen maar ook die wist het niet. Vervolgens barstte je in tranen uit... crying je was al bijna 2 uur bezig maar kwam er niet uit. Normaal op school werken je er maar 1 uur aan. Dat ga je dan vergelijken met elkaar, maar dit kan je niet vergelijken. Dit is geen gewone rekenles, je zit nu thuis aan sommen maar zonder meester. En zonder uitleg. Normaal ben jij altijd als eerste klaar en nu schoot je niet op en wat Fleur eerder klaar en dat steekt dan ook weer bij je. Je zag dat ze op haar telefoon ging en je vond dat mama daar iets van moest zeggen want dat doet mama ook altijd bij jou. Zo was je dus bezig! indecision Niet fijn voor mama die ook haar hoofd bij het kasboek moest houden. En voor jezelf helemaal frustrerend, zo kan je jezelf niet meer focussen op sommen. Je kan iedere ochtend van 10-11 uur de meester om hulp vragen via google hangout. Maar je doet dat niet graag want je weet het allemaal wel en vervolgens door het zelf te blijven proberen was dat uurtje ook voorbij. Mama heeft beloofd er samen naar te kijken als mama klaar was met het kasboek. Dat hebben we dan ook gedaan, maar mama snapte er gewoon echt niets van. En dan is uitleggen gewoon niet te doen. Je was echt helemaal uit je doen, op aandringen van mama heb je toch maar de meester een berichtje gestuurd en kreeg je vrijwel gelijk een berichtje terug of hij je kon bellen. Jij balen omdat je nog helemaal rode ogen van het huilen had dus je hebt nog snel je gezicht wat opgelapt. De meester zei dat je echt niet de enige was die hier tegenaan liep, de meester had velen uitleg gegeven. En het was ook niet gek want je hebben die sommen nog nooit gehad. Grrr... geef dan eerst uitleg en dan pas sommen. Dat had hier heel wat leed en gevloek bespaard. De meester vroeg bij welke sommen van breuken je er niet uit kwam en heeft je de sommen stap voor stap nog een keer uitgelegd. Eerst vermenigvuldigen, daarna delen, je moest ze eerst naar gelijke getallen omrekenen zodat je de som kon maken. Het was even goed om te herhalen voor je door de meester en je kon daar gelukkig weer mee aan de slag. Het ging nog niet soepel maar je kwam er wel uit. Zo moest je vandaag helaas nog wel even wat langer doorwerken aan je huiswerk. Voor morgen staat er om 10 uur een uitleg gepland waar iedereen bij aanwezig moet zijn. Vanmiddag hebben we heerlijk buiten kunnen genieten, wat was het prachtig weer!

tand eruit

06 april 2020

Fleur jij had een paar weken geleden aan mama gevraagd of ik je losse tand eruit wilde halen.... tand nummer 8. Je had er steeds meer last van met het eten omdat hij zo los zat en dat is niet fijn. Dus mama wilde 'm er toen uithalen maar hij bleef ergens hangen, alsof hij aan een kant nog vast zat. En het deed behoorlijk pijn bij je, je gaf zelf goed aan dat het genoeg was. Het deed echt pijn aan je tandvlees dus mama heeft het laten doen. Maar sindsdien zag je er echt tegenop om die tand eruit te halen. Je kan 'm met je tong zo naar voren duwen dus hij zit hartstikke los. Maar het heeft de vorige keer toch behoorlijk pijn bij je gedaan. Dus mama wacht maar af tot jezelf weer bij mama komt dat hij er uit moet. Nu zag mama al gezien dat je tandvlees een beetje een rare kleur kreeg een beetje paars achtig. En je ruikt 's ochtends ook niet super lekker uit je mond, je ruikt een beetje een ijzerluchtje. Je durfde op die plek ook niet je tanden te poetsen. Dus er zat best wel een laagje tandplak op en ook die tand er naast. Vanavond na het eten zei mama dat je tand er nu echt wel uit moest. Zeker omdat je tandvlees een aparte kleur heeft en je nu ook een deel van je mond niet poetst. Je begon gelijk tegen te sputteren en liep weg. Je zei dat je het morgen pas wilde. Maar dan weet mama dat je het ook niet doet of toelaat. Dus mama zei dat als mama het nu vanavond mocht doen, je dan van mama 2 euro zou krijgen. En van papa ook. Maar je was nog niet helemaal om, al vond je die 4 euro toch ook wel verleidelijk. Papa mocht nog een keer kijken hoe los hij zat. En papa zei als je nou bij mij op schoot blijft zitten en als het dan pijn doet, je dan heel hard in papa zijn hand mag knijpen. Toen zag je dat het toch de beste keuze was om je tand eruit te halen. Dus mama heeft 'm er zo uit gewipt en daar kwam de aap uit de mouw... er zat al een puntje onder van een andere tand daardoor kreeg mama 'm er toen niet uit. Het deed gelukkig geen pijn, het was vooral dat je bang was geworden. Daarna was je ook gelijk helemaal opgelucht en kletste je honderduit haha. Dus je tand is er nu uit en er zit gelijk al een nieuwe tand.

prachtig weer

05 april 2020

We hebben een weekend met heerlijk weer achter ons. Afgelopen week was het ook al steeds mooi weer, maar er stond nog wel een frisse wind en je moest dan nog wel met een vest aan buiten zitten. Gisteren was het gelukkig al een stuk lekkerder en hebben we heerlijk buiten kunnen vertoeven. Mama heeft een high tea gemaakt met wat hartige broodjes, fruit, gebak, cake en chocolade voor Opa en Oma die morgen 48 jaar getrouwd zijn. Papa heeft die vanochtend bij Opa en Oma afgegeven. Dat is erg goed ontvangen. Ook hadden we een bosje bloemen laten bezorgen. Dat was ook niet de enigste bos hihi omdat er natuurlijk niemand langs komt had iedereen die gedachte en hadden ze ongeveer 12 bossen bloemen gekregen. 

Vandaag was het helemaal prachtig weer, niet te warm want er stond nog steeds een windje. Mama vond het heerlijk, ideaal zo. Als je het even heel warm hebt en er dan even een windje volgt is dat heerlijk. Papa vond het windje niet fijn en is pas halverwege de middag naar buiten gekomen. Mama is al rond 11 uur buiten gaan zitten en heeft ook heel de middag buiten gezeten. Jullie zijn ook heel de middag buiten gebleven. Vanavond zijn we nog even heerlijk wezen wandelen. Zelfs toen was het nog erg lekker buiten en kon je zonder jas lopen. We hadden 'm wel mee genomen en pas toen de zon bijna onderging voelde je het frisser worden. Fleur jij bent nog even bij de paardjes blijven kijken die nu weer langs de b-weg stonden. Je hebt ze gevoerd met gras en geknuffeld. We treffen het maar met zulk mooi weer. Het hadden prachtige dagen kunnen wezen om je verjaardag te vieren, lekker buiten in de tuin. Maar helaas... dat halen we nog wel in met de verjaardag van Fleur en papa. Ook voor komende week geven ze weer prachtig weer af!

Jochem 12 jaar!

01 april 2020

Hieper de piep hoera lieverd! Eindelijk is het vandaag je 12e verjaardag. Je hebt er met gemengde gevoelens naar toe geleefd en afgeteld. Mama had afgesproken dat papa rond half 8 en 8 uur naar boven zou komen, zodat we je gezamenlijk wakker konden maken en cadeautjes konden geven. Maar dat valt bijna niet te plannen in de bakkerij en uiteindelijk was het ook al bijna half 9. Je was wel al wakker want je bent een keer naar de wc geweest maar je bent toch terug in je bed gaan liggen. Fleur jij was ook al wakker en jij bent gezellig even bij mama in bed gekropen om te wachten totdat papa naar boven kwam. We zijn zingend je slaapkamer binnen gegaan. Al was je al gewoon wakker, het gaat om het idee. En ook zingend je kamer in komen blijft nog speciaal als je 12 jaar wordt. Je hebt van papa en mama een doos technisch lego gekregen, een auto die je graag wilde hebben. Je kan die auto straks als die in elkaar gezet is, met je eigen telefoon bedienen. Je was er super blij mee. Ongeveer een week geleden kwam je ineens zelf met het idee dat je technisch lego wel erg leuk vond. Weken daarvoor wist je het nog echt niet. Dus we waren blij dat jezelf met iets aan kwam. Des te leuker is dan je reactie bij het openmaken van het cadeau. Je was er helemaal blij mee. Fleur jij had ook een cadeautje voor Jochem,  een kleurboekje van punt tot punt en kleuren op nummer, zodat je nu tijdens de coronacrisis ook wat meer naar dat soort dingen kan pakken. Je had zelf nog een kijkdoos geknutseld, wat Jochem in geplakt was met een voetbal en zelf een kaartje geschreven voor Jochem. Gisteren zei je dat je nog graag 20 euro uit je eigen portemonnee bij het kaartje wilde doen. Super lief, maar dat is natuurlijk niet nodig. Je wilde het echt heel graag. Maar zo lang je zelf geen geld verdiend hoef je geen cadeautjes zelf te kopen of te betalen. Ook heeft mama nog 4x een kaartje voor een heat van 12 minuten om te gaan karten. Zo kan je nog 2x met papa gaan karten. Ze zijn nu nog dicht vanwege corona, maar de kaartjes zijn sowieso geldig tot eind van het jaar. Fleur jij was toch ook wel een beetje jarig en kreeg ook nog een cadeautje van ons, een schilderijtje met een paard en poes erop die je zelf mag gaan schilderen. Je was er ook helemaal blij mee. Daarna hebben we ons aangekleed en ontbeten. En na het eten heb je even gefacetimed met Opa en Oma. 

Daarna was het helaas tijd voor schoolwerk... maar de doos met technisch lego stond dicht naast je op de bank en daar wilde je het liefst gelijk aan beginnen. Je hebt het tussendoor wel tig keer gezegd... ahh ik wil die auto zo graag in elkaar zetten!... maar mama was onverbiddelijk. Eerst je schoolwerk afmaken en daarna mocht je aan je auto beginnen. En zodra je klaar was, ben je ook echt gelijk begonnen haha. Rond 12 uur kwam de eerste verjaardagsverrassing voor je.... een high tea voor ons viertjes via restaurant Soif in Vlissingen! Ze belden aan... alles stond netjes voor de deur en de bezorgers stonden op 1,5 meter afstand. Ze feliciteerde mama en vertelde nog dat we de hartige taart nog even een paar minuutjes in de oven moesten doen zodat de kaas lekker gesmolten was. Voor de rest moesten we vooral genieten! Oh ja en ze had er nog sterrenregen erbij gedaan, echt zo attent. Eigenlijk doen ze alleen op zondag high tea's verzorgen. Maar mama had gereageerd dat het jammer was dat ze het alleen op zondag doen en niet op woensdag dat jij jarig was. Want mama had al een beetje rond gekeken en niemand doet het nog in deze coronatijd en als ze het doen is het idd alleen in het weekend. Maar maandag kreeg mama al een reactie terug dat ze graag de high tea wilden verzorgen, zeker omdat het voor een verjaardag was. Echt super gaaf! En de high tea was echt super verzorgd, wel ontzettend veel. We begonnen met een flink stuk hartige taart, die vulde al behoorlijk! Daarna een klein bekertje met vanille pudding, beker fruit en een scone met jam en clotted cream. En daarna was er nog behoorlijk wat van zoet, 4 verschillende zoet cakejes/taartjes en nog wat bakjes met bonbons en pinda rotsjes. Maar we zaten eigenlijk allemaal al een eind vol dus hebben we nog 1 stuk cake op met frambozen erin, daar zaten kletskoeken in en chocolade. En de rest voor later vanmiddag op te eten. Het was echt heerlijk! Je vond het ook een leuke verrassing! Papa is daarna naar bed gegaan en jij bent verder gegaan met je auto in elkaar te zetten. 

Verrassing 2 kwam toen je van mama om kwart voor 3 naar buiten moest komen en je zelf met de sleutel de brievenbus open mocht maken! Je verwachte iets geloof ik want je zat overal rond te kijken en was volgens mij bang dat er iemand van achter de bus te voorschijn kwam ofzo. Volgens mij wist je al iets... mama vermoedt dat jij Fleur je mond voorbij hebt gepraat..... frown Maar het ging nu alleen om de brievenbus. Toen je die open deed, was je wel even verbaasd. Wow... wat een post zat er in! Echt super veel. De afgelopen dagen hadden we al 15 kaartjes ontvangen die heeft mama even voordat je de brievenbus open mocht maken er weer terug in gedaan. Zo had je alle kaarten bij elkaar. Je hebt ze even snel geteld en had er 33 in je hand. Nou.. zoveel hebben jullie beiden nog nooit voor je verjaardag gehad. Je was ook helemaal verbaasd. We zijn ze open gaan maken, bekijken en gaan lezen en hebben ze gelijk op tafel neer gezet zodat mama een foto kon maken als bedankje. Echt gaaf dat iedereen zo massaal een kaartje naar je hebt gestuurd! Vanochtend was er al post bezorgd, 2 pakketjes mama dacht dat het beiden kleding was. Maar de ene doos was ook voor jou Jochem. Mama had dat niet gezien dus mama doet de doos open en er komt ineens een voetbal ballon uit met een kaartje eraan haha... mama schrok er gewoon van. DIe had je van Oom Martijn, Tante Marie Claire, Mason en Maegan gekregen! Super leuk

Je hebben even buiten gespeeld en daarna mochten je nog op de playstation. Mama heeft nog wat klusjes tussendoor gedaan voor je drive in party. Mama heeft nog wat kleine zakje met paaseitjes gevuld om mee te geven. Papa had nog een schieter van de oven in de oude bakkerij en die heeft mama helemaal schoon gemaakt zodat we daar het gebak op kunnen zetten om mee te geven, zo heb je sowieso de 1,5 meter afstand. En om half 5 werd mama toch wel een beetje zenuwachtig hihi. Wat zou je van de verrassing vinden... verrassing nummer 3. En hoe zou je het vinden dat er toch ineens mensen op je drive in party komen? Papa ging ook pas om kwart voor 5 met je naar buiten om te voetballen. Mama kon toen alles buiten langs de straat gaan zetten samen met Fleur. Ondertussen hield mama contact met Marlies of iedereen er was. Natuurlijk moest Jochem een keer de bal over de schutting trappen. Normaal gaat papa echt niet de schutting over maar nu moest het wel want anders kon jij Jochem al wat aan de straatkant zien staat en dat wilde mama niet. En je had echt wel in de gaten dat er iets aan de hand was. Achteraf bleek dat Fleur toch het geheimpje niet helemaal heeft kunnen bewaren en je van iets wist. frown Maar jullie zijn blijven voetballen tot om 5 over 5. Mama kon het getoeter al richting onze straat komen. Mama wilde de roldeur van de bakkerij nog even snel dicht doen maar dat lukte tot 3x toe niet en zo verzwikte mama in alle haast even flink haar enkel grrr.  Vervolgens kwam de stoet onze straat ingereden..... Wow wat was dat GEWELDIG!! De auto's waren leuk versierd met ballonnen en sommigen zelfs met slingers. Mama stond echt met tranen in haar ogen!! Een stoet van 12 auto's kwam achter elkaar toeterend onze straat in en bleef vervolgens even staan bij ons. Jochem jij kwam met papa naar buiten door de voordeur met een big smile op je gezicht!!! Zo werd toch je verjaardag gevierd, wel heel anders dan anders! De auto's stopten een voor een bij jou, zo kon je cadeautjes, kaartjes en knutselwerkjes aanpakken. Papa zorgde dat iedereen een taartje, paaseitjes en borrel saucijsjes kreeg. Het was echt zo gaaf! Het was wel snel voorbij, want alle auto's bleven hooguit 5 minuten staan. Maar we hebben toch met iedereen even een praatje kunnen maken. Mama heeft vooral foto's en filmpjes gemaakt. Je had nu toch veel meer het gevoel jarig te zijn. Terug thuis heb je alle cadeautjes en kaartjes open gemaakt. Het was echt een verjaardag om nooit meer te vergeten!! Mama had ongemerkt best wel last van haar enkel, zeker toen mama vanavond haar schoenen uit deed. Het was weer de rechtse voet, alleen nu zat de pijn en zwelling meer aan de binnenkant. 

Bedankt iedereen die langs is geweest en bedankt iedereen die een kaartje naar Jochem gestuurd heeft, dit was echt top!