Dagboek

Aantal berichten: 126
Ga naar:   

mama als kapster

20 april 2020

Begin vorige week heeft eindelijk mama een tondeuse online besteld. Mama heeft eerst een poos getwijfeld om er eentje aan te schaffen, in de hoop dat we weer snel naar de kapper zouden kunnen. Maar helaas... dat zit er voorlopig nog niet in. Dus vorige week heeft mama advies gevraagd aan Ilona welke tondeuse goed is en makkelijk in gebruik. Het was nog best een zoektocht want de goedkopere modellen waren bijna overal uitverkocht. Uiteindelijk hebben we er eentje bij vidaxl gevonden voor 50 euro. We kregen de tondeuse vanochtend eindelijk binnen. Mama heeft maar gelijk besloten om bij jou Jochem je haar te doen, want je haar is echt zo lang en dik. indecision Mama vond het echt doodeng, stel je voor dat mama ineens uitschiet of dat het er echt niet uit ziet. surprise Je zei zelf dat het dan niet zo erg was omdat je toch bijna nergens komt en dat is natuurlijk ook wel zo. Bijna niemand zou het dan zien. Maar het zou wel knap lullig zijn. De achterkant en de zijkanten heeft mama met het kleinste opzetstuk gedaan, zoals Ilona ook altijd doet. Dat ging op zich best goed. Maar daarna kwam het lastigste om die lok bovenop te doen. Mama heeft maar even gefacetimed met Ilona voor advies en daarna met het grootste opzet stuk begonnen bij je lok. Maar de lok was toen nog vrij lang dus heeft mama een maatje kleiner gepakt en dat was beter. En eigenlijk is het best netjes, al zegt mama dat zelf. wink Missie je haren kort wieken is dus gelukt! Dus mama is nu naast juf ook nog kapster! Binnenkort papa ook maar eens doen en papa is de gelukkige dat hij het bij mama mag doen, als hij dat maar wilt. frown

gezelligheid!

19 april 2020

Gisteren was het een dag echt geen mooi weer, die dag hebben we dan ook aan gegrepen om de laatste dingen van chocolade voor moederdag rond te maken en alles in te pakken. Daar zijn we dan ook een hele dag mee zoet geweest. Zeker het inpakken kost behoorlijk wat tijd. We hebben nu heel wat voorraad van alles dus hopelijk is het genoeg en anders moeten we het nog een keer bijmaken. Mama heeft zich weer heerlijk bezig kunnen houden met chocolade, vooral het garneren van teksten vind mama leuk om te doen. Wel heel spannend omdat je het niet verkeerd kan doen anders kan je het weg gooien. Donderdag had mama alle chocolade pumps al mooi versierd, papa stond gewoon even perplex toen hij eind de middag uit bed kwam. Dat had hij niet van mama verwacht. Toch wel leuk om te horen. Vandaag heeft mama die pumps gevuld met bonbons en ingepakt, chocolade harten gevuld met bonbons en ingepakt en nog diverse (tekst) repen gemaakt. Met het inpakken is mama toch gisteravond tot half 8 bezig geweest! Dat is echt het meeste werk. Vanochtend hebben we alles even nog even zelf naar de winkels gebracht zodat mama het overal goed in de winkels kon leggen. Dat geeft toch een lekker gevoel. 

Begin de middag is mama lekker buiten gaan zitten, Fleur jij ging gezellig mee. In het begin van de middag was het af en toe nog bewolkt en er stond een fris windje en dan was het soms wel even fris. Maar zodra de zon er door kwam was het wel heet. Dus mama is gewoon buiten gebleven en later trok het gelukkig helemaal open en was het echt warm. Fleur je vroeg steeds hoe lang het nog duurde voordat Hayley kwam en hoe laat het was. Je was echt aan het aftellen totdat Hayley kwam. Je had er zo'n zin in. Toen ze om half 4 kwamen zijn je gelijk gaan spelen met elkaar. Wat waren je beiden blij, even qualitytime met elkaar. Met het mooie weer konden we lekker buiten zitten en dus ook makkelijk de 1,5 meter afstand houden. Het was weer al vanouds gezellig! Zo fijn om op deze manier toch af te kunnen spreken. De eerste weken deden we dat nog niet, maar je wordt steeds creatiever met oplossingen te bedenken. Op den duur mis je het contact ook echt. Je ziet dan ook pas wat je hebt en wat je mist. En we hadden natuurlijk nu ook het geluk dat het vandaag mooi weer was en we buiten konden zitten. Ze zijn ook blijven eten, we hebben wat pizzabroodjes en frikandelbroodjes in de oven gedaan en uiteindelijk was het pas na 8 uur toen ze weggingen. Het was genieten! Als de regels voorlopig nog zo blijven, moeten we nog maar een keer op deze manier afspreken.

meivakantie

17 april 2020

Vandaag hadden voor het laatst (t)huiswerk. Jochem jij was erg snel klaar en bent papa gaan helpen in de bakkerij. Fleur jij moest wat filmpjes met liedjes van Kinderen van Kinderen van afgelopen jaren met de koningspelen luisteren. En een taalopdracht om zoveel mogelijk woorden maken van het woord: knabbelnootjes! Daar zijn we samen heel fanatiek mee bezig geweest. Je had ook nog een filmpje te bekijken met spelletjes voor koningsspelen. Dat hebben je vanmiddag gedaan. Je had nog wat van rekenen en dat was het. Dus de meivakantie is voor jullie begonnen. 

Het was een rare drukke week hier. Je mist toch een dag door Pasen en loopt voor je gevoel met alles een dag achter. Het was een week met prachtig weer maar mama heeft er weinig van kunnen genieten. Jullie konden er wel van genieten maar wij en vooral mama waren iedere middag in de bakkerij om mooie spullen van chocolade te maken voor moederdag. Mama had zoveel leuke ideeën die we uit gingen werken. Mama begon steeds begin de middag en papa kwam er rond 3/4 uur na zijn dutje bij. En omdat we niet thuis waren maar in de bakkerij aan het werk waren en jullie dus geen toezicht hadden was het vooral veel schermtijd. Je zijn wel buiten geweest maar minimaal. Gistermiddag wel, toen hebben je de achtertuin zo goed als onkruidvrij gemaakt. Maar dat deden je ook alleen omdat papa je een beloning beloofd hadden. wink De verslaving van de telefoon bij beiden is groot. Maar vooral bij jou Fleur is de verleiding wel erg groot met alles. 's Ochtends met huiswerk maken moeten je de gsm's bij mama inleveren. Gistermiddag kwam Jochem jou telefoon zelfs naar mama in de bakkerij brengen. Je waren samen in de tuin bezig maar jij ging dan af en toe naar binnen om zogenaamd uit te rusten maar zat dan steeds op je telefoon. En als Jochem er wat van zei, werd je bozig maar ging je gewoon door. Dus mama vond het op zich wel slim van Jochem om dan je telefoon maar aan mama te geven. En mama snapt de irritatie dan ook heel goed van jou Jochem. Je zijn samen aan die klus begonnen en dan is het niet fijn dat je het dan grotendeels in je eentje staat te doen. Ook met huiswerk maken ging het van de week niet helemaal soepel bij jou Fleur, de verleiding van chatten via hangout is groot. Zeker als jan en alleman je berichten stuurt als je bezig bent. Als mama dan even iets anders ging doen en dan weer langs je liep zag mama je vaak snel schakelen tussen de schermen. Of je zat ineens een filmpje te kijken. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Je bent gewoon een beetje opstandig met alles en vooral erg in de weer met je telefoon of computer. En als je met een van die 2 bezig bent dan vergeet je alles lijkt het wel. Zo was er van de week ook een aanvaring omdat Jochem met het eten aan het helpen was en hij vroeg of jij de tafel wilde dekken. Maar je negeert het gewoon of hoort het niet. En vervolgens reageer je dan heel fel. Niet fijn. 

Vanmiddag is mama ook lekker buiten gaan zitten en als mama dan buiten zit, spelen jullie op zich ook wel lekker buiten. Je hadden een heel spelletjes parcours gemaakt in de tuin zodat je toch een beetje koningsspelen hadden. Maar dan met een eigen draai! Mama is even met jou Fleur naar de paardjes geweest die bij de b-weg staan. We hebben een paar appeltjes meegenomen en een mesje, zodat we die appel in stukjes konden snijden en je paar keer een stukje appel kon geven. Het leek wel alsof ze het al van een eind roken. Normaal komen ze moeizaam naar het hek. Maar nu kwamen ze beiden al aangelopen toen wij nog maar aan kwamen fietsen. Jij helemaal blij natuurlijk! We zijn er eventjes bij gebleven. Maar toen de appeltjes op waren liepen de paarden ook snel weg dus zijn we terug naar huis gegaan. We hebben onderweg nog wel wat foto's gemaakt. Oftewel mama heeft foto's van jou gemaakt. Met dit mooie weer heeft mama daar veel meer zin in.

Van de boer die vanochtend weer oud brood kwam halen voor de schapen, kregen we 6 bloemkolen. Bijna iedere week neemt hij er een stuk of 6 voor ons mee. Daar eten we er zelf meestal maar eentje van. Soms neemt personeel er nog eentje mee. Maar vaak blijven ze liggen en dat is zonde. Mama gaf er vaak 1 of 2 weg aan Sandra en Jeffrey, de afgelopen weken kwam het er niet natuurlijk niet van ivm corona. Met Jochem zijn drive in party hebben we wel bloemkool in de tas mee gegeven. Nu kwam mama met het idee om vanavond even op de fiets er 2 af te geven. Toen jij dat hoorde Fleur, bloeide je helemaal op! Mama heeft nog wel voorzichtig gezegd dat het nog niet zeker was, eerst even kijken hoe het voor de rest vanavond zou gaan. Maar mama merkte aan alles dat jij er echt op rekende en er naar uit keek. Toen je vervolgens eind de middag met Hayley aan het skypen was, vertelde je dat gelijk. Dat vond mama niet zo leuk omdat mama het nog niet zeker wist en nu schept het gelijk verwachtingen en ook verplichtingen. Dus mama was wel even boos omdat mama het nog niet zeker wist en dat ook tegen je gezegd. En vervolgens was je echt helemaal in tranen, dikke tranen over je wangen. Mama heeft je even flink geknuffeld. En toen kwam de aap uit de mouw... je mist Hayley echt ontzettend! En dat deed mama toch wel wat, mama werd er ook gewoon verdrietig van. En mama snapt het zo goed! Mama mist ook het contact met Sandra en de leuke uitjes met elkaar. Je was dus helemaal blij met het berichtje dat mama bloemkolen wilde brengen. Maar het was alleen nog niet zeker. indecision Mama merkte dat je echt heel graag wilde al was het maar om alleen Hayley weer in real life te kunnen zien. Omdat mama zag je zo verdrietig was omdat je haar zo miste, heeft mama besloten toch eventjes te gaan. En wat was je blij, je vloog mama gelijk om de nek. En zei wel tig keer 'Bedankt mama, bedankt'. Je bent gelijk een tekening voor Hayley gaan maken en je was zo blij! Vanavond zijn we na het eten dus even saampjes op de fiets gestapt richting Sandra, Jeffrey en Hayley. En wow... wat een weerzien was het! Je zijn gelijk samen gaan spelen, oud vertrouwd! Mama is gezellig buiten blijven kletsen op 1,5 meter afstand met Sandra en Jeffrey. En voordat we het wisten was er 1,5 uur voorbij! Het werd op den duur echt een stuk frisser dus we moesten echt weer naar huis. Maar we hebben afgesproken dat ze zondagmiddag bij ons komen, ze geven zondag mooi weer af dus we kunnen dan netjes de 1,5 meter afstand houden. En jullie kunnen lekker spelen. Fijn vooruitzicht! Voordat je naar bed ging zei je 'Mama ik ben zo blij, ik kan nu lekker gaan slapen en dromen over Hayley!' heart Dat was echt de bevestiging voor mama dat het een goede keuze was geweest om vanavond even langs te gaan. Mama vond het zelf ook heel fijn.

date met de meester

14 april 2020

Het is maar een kort weekje thuis/schoolwerk voor jullie. De maandag is natuurlijk al afgevallen door Pasen. Vrijdag hadden je normaal gezien koningsspelen gehad dus mama verwacht dan ook niet dat je veel huiswerk krijgen. En volgende week hebben je zelfs 2,5 week vakantie. Vandaag had jij Fleur een date met je meester! Vorige week konden we inschrijven voor een datum en tijdstip wanneer de meester kon videobellen met je. Mama zag dat best laat door de drukte maar mama had toch een plekje om half 12 vandaag kunnen bemachtigen. En vanaf het moment dat mama het vertelde was je helemaal blij, eindelijk kon je de meester weer zien en er mee praten. Je stond er vanochtend ook gelijk mee op en tijdens het huiswerk maken vroeg je een paar keer hoe lang het nog duurde. Je had er zo'n zin in haha. De meester zou je van tevoren een berichtje sturen via hangout en daarna zou hij je bellen, je mocht zelf kiezen gewoon bellen of videobellen. Je was gewoon zenuwachtig en hyper van tevoren, het leek wel alsof je een date had met de meester. Geweldig, zo blij was je! Je koos uiteraard voor videobellen zodat je de meester kon zien. Het was 5 minuten later dan gepland maar dat is lastig plannen van tevoren, bij de een duurt het wat langer dan de ander. Hij vroeg hoe het met je ging, of je veel buiten speelt, wat je met de pasen gedaan had, of je papa nog geholpen had en of het lukt met al je schoolwerk en of je het ook genoeg vind. En of je nu steeds een beetje uitslaapt. Je hebt de meester maar een paar minuten gesproken maar je was helemaal blij daarna. Het is nu nog afwachten tot 21 april wat de planning voor straks na de meivakantie gaat zijn. Mama verwacht nog niet dat je naar school mogen en als het wel kan zal het wel in aangepaste vorm zijn. We moeten dat nog even afwachten. Maar zeker voor jou zou het zoveel beter zijn. Je mist echt school, je vriendjes, structuur en vooral je BFF. 

paasdagen

13 april 2020

Zo... dat was lekker om weer even een volle nacht te kunnen slapen zowel voor papa als mama. En vooral even wat meer rust in je hoofd waardoor je ook al veel lekkerder slaapt. We werden pas tegen 10 uur wakker, Fleur jij had ook heerlijk uitgeslapen tot ongeveer half 10. Jochem jij was wel al eerder wakker. We zijn Eerste Paasdag gestart met een heerlijk paasontbijt met overheerlijke mini bolletjes, croissantjes en de paashaas broodjes waar jullie vrijdag nog zo goed bij geholpen hebben en nog een gekookt eitje erbij. We hebben heerlijk met elkaar genoten van het ontbijt Zondag was het wat twijfelachtig weer, het zonnetje was er vanochtend niet gelijk, het was grijzig maar de temperatuur was wel gewoon heerlijk. Ze gaven een buitje regen af, tijdens het ontbijt stond dat rond half 12 gepland maar iedere keer als we weer op buienradar keken, om te kijken wanneer we droog naar buiten konden, was de bui weer opgeschoven. Niet fijn. Uiteindelijk zijn we maar om 2 uur naar buiten gegaan om lekker een eind te gaan wandelen. Met jas aan omdat er toch nog steeds regen gepland stond. indecision Maar de jassen gingen al snel uit want het was gewoon hartstikke lekker buiten. En we hebben wel geteld een paar verdwaalde spetters gehad. We hebben heerlijke grote ronde gelopen we kwamen veel mensen tegen zoals te voet als op de fiets. Maar de afstand werd steeds goed na geleefd. En het is toch voor ons alle 4 wel fijn even naar buiten te kunnen. Terug thuis hebben we wat gedronken met gebak erbij. Dat hebben we buiten genuttigd en langzaam aan kwam het zonnetje steeds meer tevoorschijn en werd het toch super lekker. Heerlijk! Dat was echt even genieten na die drukke dagen. Jullie hebben je ook vermaakt in de tuin, Jochem jij met de bal en Fleur jij met een springtouw.  's Avonds hebben we met elkaar gegourmet. We hebben even getwijfeld om dat buiten te doen omdat het zo lekker was. Maar het is toch nog maar begin april en dan merk je toch dat het 's avonds snel afkoelt. En dan is het niet handig dat je halsoverkop naar binnen moest verkassen. We hebben het dus maar gewoon binnen gedaan en lekker met de deur open. Jullie vinden het ook altijd fijn en leuk om te gourmetten en je eten dan ook echt zo gezellig mee. Bijna alles is op gegaan. Na het eten hebben jullie nog even met papa gevoetbald.

Vandaag is het tweede paasdag en is het beduidend minder mooi weer, na best wat dagen flink mooi weer is het nu ineens ruim 10 graden kouder en dat voel je echt goed. Papa was volop op de computer bezig met allerlei administratieve dingen dus mama is naar de bakkerij gegaan om de lente chocolade in te pakken. Geeft toch wel een lekker gevoel dat dat ook gebeurt is. Was ook best een werk, mama is er 3 uur mee zoet geweest. Voor de rest hebben we het lekker rustig aan gedaan!