Dagboek

Aantal berichten: 156
Ga naar:   

avi plus

18 juni 2020

Fleur vandaag is bij jou de leestoets afgenomen om je leesniveau te bepalen.... en je hebt gewoon AVI Plus!! Dat betekent dat je qua leesniveau boven het gemiddelde van de leerlingen van groep 7 zit, oftewel groep 8 en je dus 'klaar' bent met lezen. Echt zo bizar goed van je meid. Eind groep 4 en dan al dit niveau bereiken. Papa en mama zijn super trots op je! Je hebt in de corona periode ook heel de serie van 'Dagboek van een muts' achter elkaar uitgelezen. En ook echt met plezier, je vond het gewoon jammer dat ze uit waren

 

kennismaking Scheldemond

17 juni 2020

Vandaag een spannende dag voor jou Jochem.... vanmiddag heb je dan eindelijk kennismaking met je mentor en klas. Mama vind het ook zo spannend en je bent ook echt wel zenuwachtig, maar dat geeft niet lieverd. Ik denk dat iedereen dat wel is uit je klas. Het is toch een hele nieuwe en vooral grote stap die je gaat maken. 

Omdat je om 13.30 uur kennismaking had op het Scheldemond mocht je van de meester om 12 uur al naar huis zodat je thuis kon eten. Anders moest je alleen nog op school eten en daarna naar huis. Dus dat was wel fijn. We hebben even saampjes gegeten want papa was nog aan het werk. Je had een brief mee over het afscheid van groep 8. Normaal zijn alle teamleden, alle ouders van groep 8 leerlingen en uiteraard de kinderen van beide groepen 8 bij het afscheid. Maar zoals mama al schreef.... normaal gesproken en laat er nu net dit schooljaar niets 'normaal' zijn vanwege de corona maatregelen. indecision Dus is het nu alleen met de leerkrachten van groep 8; Meester Martijn, Juf Manon, Meester Dennis en Meester Yorick. Gelukkig willen ze van school toch een zo leuk mogelijk afscheid geven voor de groep 8 leerlingen. Maar helaas moeten ze zich uiteraard aan de richtlijnen houden. Het wordt dit keer een afscheidsdag ipv afscheidsavond. Je moet om 12 uur op school zijn en eten 's avonds gezamenlijk met elkaar. Het word een dag vol leuke activiteiten. Met mooi weer gaan je eventueel naar het strand. Tussen alle feestelijkheden komt er ook nog een afscheidswoord met cadeautje. Er komt een battle tussen beide groep 8 in de vorm van een quiz. Later hebben je ook nog een filmavond gepland staan. En de vraag is aan ons als ouders om de kinderen om 22 uur 's avonds op te halen, zodat de kinderen 'uitgezwaaid' kunnen worden en door de ouders meegenomen kunnen worden richting het voorgezet onderwijs. Ouders mogen er nu dit jaar dus helaas niet bij zijn. Maar de leerkrachten zorgen er voor dat er een blijvende herinnering aan deze dag gegeven zal worden in de vorm van foto's en video's die we na deze dag ontvangen. Dus dat is wel super leuk! Mama moest echt wel haar tranen in houden bij het lezen van deze brief. sad Mama liet zich niet kennen aan jou en heeft even een flinke hap lucht genomen om zo te tranen te blokkeren zodat jij niets kon merken. Maar mama is blij voor je dat er nu toch een leuk afscheid voor je is! Dat verdien je ook gewoon na 8 jaar basisschool.

 

Je had om 13 uur afgesproken met Liam, om zo samen naar Scheldemond te fietsen. Mama kreeg nog een foto door gestuurd van jou met Quinn van de voetbal waar je ook bij in de klas komt. Super leuk! Mama hoefde van jou niet mee dus mama kon zelf geen foto maken. Normaal ga jij Fleur met Jochem mee naar huis maar die was er nu natuurlijk niet om 14 uur. Mama had al gezegd dat je zelf naar huis mocht als je dat wilde, maar dat vond je nog maar niets. En dat begrijpt mama wel. Maar je zei dat mama dan wel evt wat later mocht komen zodat je een klein stukje kon fietsen of dat mama bij de b-weg bleef wachten. Mama wilde nog even naar de Souburg met je dus mama wilde je wel ophalen. Maar mama is wel nipt op tijd vertrokken en stond er nog geen minuut toen jij al aan kwam lopen. Mama kon de spanning van je gezicht aflezen en je was ook heel gefocust want je zag mama niet eens staan hihi. Je reedt mama gewoon bijna voorbij, tot mama ineens 'Hoi Fleur' riep toen schrok je gewoon even. We gaan het volgende schooljaar nog wel een keer oefenen lieverd. Nu kan je nog met Jochem mee fietsen. We zijn even naar lots of fashion en de kruidvat geweest. Om 3 uur waren we weer terug thuis. Jochem jij was toen ook net thuis. Het duurde maar een uurtje. Je heb je klas gezien, je mentor was er vandaag niet want die komt uit Terneuzen dus was nu de oom van Liam er voor jullie. Je hebben wat uitleg gekregen over de eerste week en ook een boekje mee gekregen voor de eerste dag en een lijst met spullen die we moeten kopen. Dat is nog een hele waslijst hoor! Maar je vond het wel leuk. Je zit met een aantal kinderen uit je eigen klas en een aantal kinderen uit 8B. Volgens mij zijn je sowieso al met 8 kinderen van de Wissel. Dus gelukkig best wat bekenden voor je. Spannend hoor! Het komt steeds dichterbij. Het is vanmiddag hier echt hondenweer geweest, ontzettend veel regen is er gevallen en het heeft ook een poos geonweerd. Soms ver weg gerommel en dan ineens weer dichtbij. Geen fijn weer. Je laatste voetbaltraining ging daarom ook niet door. Terwijl je vandaag een afscheidscadeau zouden krijgen, omdat de trainer weg gaat bij GPC, dat is nu uitgesteld naar zaterdagochtend. Je hebt toch 3 jaar training van hem gehad. 

turnen

13 juni 2020

Vandaag had mama na afloop van de turnles een gesprek met de leiding van jou groepje. Omdat je in 2012 geboren bent, moet je sowieso door naar een andere groep, je mag dan niet meer bij de voorbereidende selectie blijven. Mama was best benieuwd wat het zou worden bij jou. Mama ziet jou niet echt bij de A-selectie komen, misschien B-selectie. Maar ook daar had mama twijfels over. En 'gelukkig' heeft de leiding dat ook gezien en ze adviseren om je naar de Recreatie plus klas te laten gaan. Ze starten daar na de  zomervakantie voor het eerst mee. Nina mocht laatst ook meelopen bij de B-selectie en die gaat ook naar die groep. Dus dan kom je toch weer bij Nina in de groep. Ze zien wel dat jij het echt naar je zin hebt, alles graag wilt leren en ook uitvoert. Ze hebben je ook echt zien groeien in dit jaar net als mama. Maar nog niet voldoende om naar de B-selectie te gaan. Bovendien is daar ook heel veel discipline voor nodig en mama weet ook niet of je dat echt hebt. Mocht je in de loop van het jaar toch groeien qua niveau zou het kunnen dat je alsnog naar de B-selectie mag. Mama kon zich dus wel vinden in het advies van de leiding. Natuurlijk ga je nu wel iets terug qua niveau, maar ik denk dat het wel beter bij je past. Na de zomervakantie start de groep voorlopig met 1 uur les, maar het kan zijn dat het naar 1,5 uur gaat. Dat laatste hoopt mama wel, want dat vind jij nu juist zo fijn op zaterdag dat je 2 uur les hebt. Je moest zelf even aan het idee wennen, vooral omdat je dan toch weer bij Nina in de groep komt en dat vind je niet helemaal leuk geloof ik. Maar we gaan het na de vakantie zien hoe het gaat lopen. Sowieso is mama super trots op je lieverd! Dat is nu niet ineens minder omdat je nu lager qua niveau gaat turnen. 

turnen

13 juni 2020

Vandaag had mama na afloop van de turnles een gesprek met de leiding van jou groepje. Omdat je in 2012 geboren bent, moet je sowieso door naar een andere groep, je mag dan niet meer bij de voorbereidende selectie blijven. Mama was best benieuwd wat het zou worden bij jou. Mama ziet jou niet echt bij de A-selectie komen, misschien B-selectie. Maar ook daar had mama twijfels over. En 'gelukkig' heeft de leiding dat ook gezien en ze adviseren om je naar de Recreatie plus klas te laten gaan. Ze starten daar na de  zomervakantie voor het eerst mee. Nina mocht laatst ook meelopen bij de B-selectie en die gaat ook naar die groep. Dus dan kom je toch weer bij Nina in de groep. Ze zien wel dat jij het echt naar je zin hebt, alles graag wilt leren en ook uitvoert. Ze hebben je ook echt zien groeien in dit jaar net als mama. Maar nog niet voldoende om naar de B-selectie te gaan. Bovendien is daar ook heel veel discipline voor nodig en mama weet ook niet of je dat echt hebt. Mocht je in de loop van het jaar toch groeien qua niveau zou het kunnen dat je alsnog naar de B-selectie mag. Mama kon zich dus wel vinden in het advies van de leiding. Natuurlijk ga je nu wel iets terug qua niveau, maar ik denk dat het wel beter bij je past. Na de zomervakantie start de groep voorlopig met 1 uur les, maar het kan zijn dat het naar 1,5 uur gaat. Dat laatste hoopt mama wel, want dat vind jij nu juist zo fijn op zaterdag dat je 2 uur les hebt. Je moest zelf even aan het idee wennen, vooral omdat je dan toch weer bij Nina in de groep komt en dat vind je niet helemaal leuk geloof ik. Maar we gaan het na de vakantie zien hoe het gaat lopen. Sowieso is mama super trots op je lieverd! Dat is nu niet ineens minder omdat je nu lager qua niveau gaat turnen. 

uitnodiging VO

10 juni 2020

Gisteren hoorde jij Jochem al dat verschillende kinderen uit je klas bericht hadden gekregen van school, van Scheldemond. Via instagram vroegen er nl verschillende kinderen wie er in welke klas zat. Maar jij had nog helemaal geen bericht gehad, dus je baalde best wel. De post heeft nog steeds deels vertraging volgens mij. Je bent zelf naar de brievenbus gegaan om 'm te legen.... maar helaas zat er gisteren nog niets geen post van Scheldemond bij. Gisteravond toen jij al op bed lag, keek mama toevallig op de site van Scheldemond en daar stond een tijdschema voor de kennismakingsmiddag, met alle klassen erbij. En dat is niet de 24e juni zoals eerst gepland was, maar al een week eerder dus volgende week woensdag al! Alleen wist jij natuurlijk nog niet in welke klas je zou komen dus daardoor wisten we ook nog geen tijdstip voor je. Vanochtend heeft mama aan je verteld dat de kennismakingsmiddag volgende week al is. En toen raakte je toch wel een beetje in paniek. Want je wist nog helemaal niets. Je wilde van alles weten maar mama kon helaas ook niet meer vertellen. Je vroeg of wij dan ook mee mochten, maar helaas is dit iets wat je zelf moet doen. Dat is niet vanwege de corona maar is altijd zo was bij mama volgens mij vroeger ook al. En dat is gewoon erg spannend dat weet mama ook nog heel goed. Je vroeg of mama je dan wel weg kon brengen.... maar mama heeft gezegd nu eerst maar eens het bericht van school af te wachten. Want als je bij Liam in de klas zit dan kunnen je gewoon samen gaan. Dat schilt ook al een berg, Mama heeft gelijk maar op de postapp gekeken en er stond gelukkig post van Scheldemond gepland voor vandaag. Toen je uit school kwam, ben je gelijk naar de brievenbus gegaan maar die komt meestal tussen 3 en 4 bij ons en er zat dus nog niets in. Je had wel een berichtje gehad van je vriend Liam waar je waarschijnlijk bij in de klas zou komen en die zat in HV1b. Toen je de auto van de postbode zag rijden ben je gelijk richting de brievenbus gerend haha. En je kwam helemaal blij terug omdat er post voor bij je zat. Je hebt de envelop letterlijk open gescheurd en snel gekeken en wat een opluchting bij je toen je zag dat je bij Liam in de klas zit. smiley Later ook nog gecheckt en je zit ook bij Quinn van de voetbal in de klas. Dus je zit sowieso bij 2 bekenden in de klas. Dat maakt de stap toch iets minder groot voor je denk ik. Het komt nu weleens heel erg dichtbij.

Gisteren hebben we ook bericht van Corendon gehad en we mogen nu toch kosteloos omboeken. Dus we gaan de vakantie naar Spanje nu toch maar doorschuiven naar volgend jaar. En dan deze zomer ergens in Nederland of in een van de buurlanden op vakantie. Het voelt nu nog niet goed om naar Spanje te gaan. We moeten de wijziging dan wel voor 15 juni doorgeven.