Dagboek

Aantal berichten: 131
Ga naar:   

weer naar school

11 mei 2020

YES!!! Vandaag mochten je dan eindelijk weer naar school! Wat hebben jullie hier beiden naar uitgekeken en de dagen afgeteld tot het eindelijk zover was. Je zijn gewoon totaal 2 maanden, inclusief de meivakantie, thuis geweest. Je vonden het beiden toch wel een beetje spannend, vooral jij Fleur omdat het toch alweer even geleden is, je nu maar een halve klas hebben, niet bij je vriendinnetje zit en ook met al regeltjes die nu nodig zijn. Gelukkig had je meester zaterdag nog een filmpje gestuurd, met wat uitleg bv over hoe de indeling is in de klas, wat regeltjes en dat er nog wat oude vertrouwde dingen in de klas op hingen. En ook gewoon hoe de klas er uit ziet, dat dat gewoon hetzelfde gebleven is. Jij vond dat filmpje toch wel prettig! Je hebt vaak 's ochtends wat moeite met uit bed komen, maar nu vandaag was je er gelijk om 7 uur uit. Je hebben nu continurooster dus de dagen dat je gaan, blijven je altijd op school eten. Omdat het vandaag de eerste keer was, is mama nog met jullie mee gegaan. We hadden wat meer tijd dan anders, want normaal gaan we zitten we rond 10 over 8 op de fiets. Maar nu konden we ongeveer 5 minuten later vertrekken. We waren een van de eersten, mama heeft netjes op 1,5 meter afstand gewacht van andere ouders op het fietspad. Meester Dennis kwam het hek open doen, je zei nog snel gedag en weg was je! Toch wel raar dat je nu niet mee het schoolplein op mag of de school in. Je moest op het schoolplein blijven wachten tot de meester je kwam halen. Mama heeft vandaag wel weer even lekker wat thuis kunnen doen, van alles wat en voordat mama het wist was het al 1 uur geweest en moest mama jullie al bijna ophalen.

Omdat het de eerste keer was en Fleur net 5 minuten eerder uit is, vond mama het wel prettig en jij ook, dat mama je nog kwam ophalen en uit te leggen wat je moest doen. Uiteindelijk kwam je volgens mij nog pas om 2 uur naar buiten, maar goed dat maakt niet uit. Jochem stond in elk geval al te wachten op de stoep voor het schoolhek. Je hadden beiden een rode roos gekregen als dank voor de ouders voor het thuiswerk. En jullie hadden beiden ook een cadeautje gekregen, Fleur jij had een vlieger en Jochem had 2 potloden en kneedgum gekregen. De eerste dag is goed verlopen! Het buitenspelen en de etenspauze gaat nu allemaal om de beurt, in plaats van allemaal tegelijk, dus je hebben bijna een heel plein voor jezelf.  Je mogen de jassen en tassen niet meer ophangen in de gang, maar alles in de klas. De jassen moeten je over je stoel hangen en de tas naast je stoel zetten. Voor de rest... veel jullie handen wassen en vooral hebben je weer gewoon normaal les gehad. Fleur jij had vandaag met Savina gespeeld. De 2 meiden waar je van tevoren mee dacht te spelen hadden andere plannen en hebben niet naar je om gekeken. En daar was mama al een beetje bang voor geweest. Jochem jij bent helemaal in je nopjes, want je hebt 3 andere jongens waar je lekker mee kunt voetballen in de pannakooi. Mama kon het vooral bij jou Fleur wel merken dat je weer naar school bent geweest, je hebt een ontzettend kort lontje. En om het minste of geringste ben je weer helemaal in tranen! sad Je begonnen gelijk aan jullie verslaving... en dat is op zich niet erg als het voor even is. Maar als mama niets zegt zitten je er voor de rest heel de middag op en dat is niet de bedoeling. Dus dat zorgde ook weer even voor een explosie. crying Mama weet gewoon van je dat je Hayley op school mist, maar je wilt dat niet echt toegeven maar dat werkt wel in alles door. Je mogen best even op je telefoon als je net uit school komen, maar een half uurtje is dan zat.

moederdag

10 mei 2020

Oef... dat viel toch wel even tegen dat de wekker al om 6 uur ging! We hebben ons aangekleed en zijn stilletjes naar beneden geslopen en naar de bakkerij gegaan. De oven moest even op temperatuur komen dus konden we snel alle overige dingen uit de koelcel in de dozen doen, zoals boter, kaas, sap en de aardbeien die in de chocolade gedopt waren. Daarna de broodjes afbakken, croissants, kaiserbroodjes en harde meergranenbolletjes. Vervolgens hebben we alle dozen op volgorde van onze route gelegd. Papa had een route van Vlissingen en Koudekerke met 30 stuks. En mama van Middelburg, Oost Souburg en Zoutelande met 20 stuks. Mama heeft daarna jullie eerst wakker gemaakt zodat je even de tijd hadden om aan te kleden en te eten. Toen de ergste warmte van de broodjes af was hebben we de broodjes in de dozen gelegd. En tegen 8 uur zijn we beiden de bus en auto gaan laden. Fleur jij bent bij mama mee gegaan en Jochem met papa. Om 10 over 8 zijn we vertrokken. Via een app waar je alle adressen in moet voeren, hebben we een logische route gekregen om te rijden. Nu zijn we tot half 11 aan het rijden geweest en dat was mede omdat mama nog naar Zoutelande moest rijden. Papa was iets langer onderweg omdat hij meer adressen had en is ook nog even langs Opa en Oma geweest. Wow... dit was wel heel bijzonder om alle mama's blij te maken met een ontbijtje! Zoveel leuke, spontane en verraste reacties gehad, voor de meesten was het echt een verrassing of alleen de partner wist er vanaf, echt zo leuk. Mama had zelfs een mevrouw die helemaal in tranen was. Mama had ze gewoon een knuffel willen geven. Dan is het toch rottig om zo ineens weg te lopen. Ook was er een mevrouw die mama heel veel aan Oma tunnel deed denken en ook daar had mama echt een brok in haar keel. Het was dus ongemerkt ook nog best emotioneel voor mama. Maar het was vooral heel dankbaar weer. Fleur jij hebt mama goed geholpen... als mama naar de deur ging voerde jij het adres alvast in op google maps zodat mama terug in de auto weer gelijk naar het volgende adres kon rijden. Zo doet Jochem dat ook altijd bij papa, daarom wilt papa altijd dat jij mee gaat. Papa had niet verwacht dat jij Fleur dat ook al zo goed zou kunnen. Mama heeft dus ook veel aan je hulp gehad! En het is ook veel gezelliger zo samen.

Terug thuis zijn we samen lekker buiten gaan zitten, het was toen nog te doen met zo'n 18 graden. Begin de middag kwam er een koude wind opzetten en was het echt niet lekker meer buiten. Het was vanochtend niet echt zonnig maar wel wat benauwd. Maar je kon prima buiten zitten. Mama is even rustig bij gekomen, tegen 11 uur waren papa en Jochem ook terug thuis en hebben we met elkaar heerlijk koffie/thee met aardbeienvlaai op. En begon mama haar moederdag.... niet als normaal een ontbijtje op bed maar daar had mama zelf voor gekozen want het idee van de moederdagontbijtjes kwam van mama zelf. Jullie kwamen met cadeautjes voor mama. Jochem jij had zowaar zelf een kaart gemaakt met gevouwen hartjes aan de voorkant en binnenin wat uitgeknipte hartjes! Echt super leuk gedaan! Papa had jullie die opdracht begin de week al gegeven, waar je met flinke tegenzin aan zijn begonnen. Maar het resultaat mocht er zijn! Zeker omdat je niet echt een knutselaar bent. Fleur jij had ook een kaart gemaakt met een hartje erop, die had Jochem uitgeknipt voor je want die van jou lukte niet zo goed. En een mooie tekening. Van jullie drietjes kreeg mama nog een nieuwe diamond painting met een paard in allerlei kleuren en een mooie moederdag set van Blond Amsterdam, met een nieuwe theepot en 2 mokken. Die wilde mama heel graag hebben. Dus mama is goed verwend! We zijn nog even 2 uurtjes buiten gebleven, jullie hebben nog met papa gevoetbald maar het werd toen langzaam aan kouder. Mama is naar binnen gegaan om de painting van de paarden af te maken zodat mama die morgen in kan lijsten. En al snel kwamen jullie ook naar binnen omdat het echt fris werd door de harde wind. We hebben een heerlijk rustig middagje gehad met elkaar.

voorbereidingen ontbijtjes en naar opa en oma

09 mei 2020

Weer een werk zaterdag voor papa en mama. Papa is met Jochem eerst gaan bezorgen. Fleur jij bent gelijk mee gegaan met je fiets in de bus zodat papa je bij turnen af kon zetten. Jij mocht vandaag weer voor het eerst gaan turnen. Vorige week werd er precies tussen 10-11 uur als jij moest turnen regen verwacht dus ging het niet meer door. Voor vandaag waren de vooruitzichten gelukkig heel goed en zo mocht je voor de eerste keer gaan turnen. Je vond het wel spannend omdat het de eerste keer was en niet als anders maar nu ging je buiten turnen en je wist niet zo goed wat je kon verwachten. En hoe het met alle genomen maatregelen zou zijn. Papa is dan ook expres bij je blijven wachten bij het hek totdat je opgehaald werd bij het hek. Ook daar mocht je niet ruim van tevoren komen maar echt op tijd. De kinderen werden in groepjes van 3 opgehaald bij het hek en dan weg gebracht... helemaal naar achteren bij de turnzaal waar je daar buiten gingen turnen en dan kwam er pas weer iemand anders om weer een groepje kinderen. Beetje apart. Bij binnenkomst kregen je gelijk met een pompje desinfectie gel op je handen en voordat je begonnen ook nog een keer. Pas toen jij met een juf vertrok is papa weer weg gegaan. Je fiets mocht achter het hek staan maar hij mocht niet op slot. indecision Jochem heeft jou tegen 11 uur weer opgehaald met de fiets, zodat wij in de bakkerij de voorbereidingen konden treffen voor alle moederdag ontbijtjes. Je kwam helemaal oververhit terug, je had dus lekker getraind. Qua kleding vond mama het ook wel lastig omdat het buiten was en ook nog 's ochtends, je had zeker een laag minder aan kunnen doen. Maar ja... en je was ook gewoon intensief bezig geweest. Je vond het wel weer leuk om bezig te zijn dus dat is positief. En de tijd die je nu hebben is ook maar kort he, het is nu toch maar de helft qua tijd van normaal. 

Mama heeft vanochtend alle 50 dozen gevouwen voor de ontbijtjes die we morgen gaan bezorgen, etiketten erop van 1 of 2 persoonsontbijt en een sticker erop 'Voor de liefste mama'. Daarna heeft een doekje er in gelegd ter decoratie zodat het een beetje lijkt op een gedekte tafel. Daarna bordjes, bestek en servetten erin. Vervolgens konden de kuipjes jam, pakjes hagelslag en de theezakjes er al in. Mama heeft de hart kwarkbroodjes ingepakt per 2, die konden er ook alvast in. De kaartjes had mama gisteravond al geschreven, vandaag alles uitgezocht en met de pakbon bij de dozen gelegd. En samen hebben papa en mama de aardbeien in de chocolade gedopt en die later alvast in bakjes gedaan zodat we die morgen zo in de dozen erbij kunnen doen. Papa heeft nog kortingsbonnen gemaakt, iedereen krijgt ook nog 5 euro korting bij besteding in de webshop die hebben we ook nog in alle dozen gedaan. Al met al waren we pas na 3 uur klaar met alles. Maar goed... het is leuk en dankbaar werk! Mama is echt benieuwd naar alle reacties morgen!

We zijn rond half 4 richting Opa en Oma gegaan, alvast voor moederdag. Het was nu vandaag nog prachtig weer dus ideaal weer om buiten te zitten. En aangezien we morgen ook nog een paar uurtjes aan het werk zijn om de ontbijtjes te bezorgen en daarna zelf nog moederdag willen vieren hadden we gevraagd of we vandaag al langs konden komen. Jullie hebben de bal mee genomen en daar even mee gespeeld in de tuin. Je hebben ook nog verstoppertje gespeeld en op het laatst nog even binnen spelletjes gedaan op jullie telefoon. We zijn er toch even 2 uurtjes geweest, daarna een rondje langs alle winkels en in Mburg de moederdag boeketjes waar er toch 12 van besteld waren, mee te nemen van de bloemist. Op de terugweg zijn we eens een keer door de drive gereden bij de Mc Donalds, jullie mochten kiezen en wilden graag Mc Donalds. Aparte belevenis toch wel in coronatijd... bij het begin stond er iemand met een mondkapje op een tang in zijn handen... mama begreep het niet en dacht dat de auto ofzo ontsmet werd hihi. Maar we kregen een folder met het aangepaste menu voor in de drive. Vervolgens met betalen zat ook heel de pinautomaat in plastic en hadden ze allemaal handschoentjes aan. Op zich is dat niet erg, maar mama heeft wat tegen handschoentjes want ze laten bij alle klanten dezelfde handschoentjes aan. Dus wat voor nut heeft het dan nog. Maar goed, iedereen doet zijn best om aan al die regeltjes te voldoen. Je kon het nergens opeten op de parkeerplaats, alles was afgesloten dus op het weggetje er naast stond iedereen met de auto het alsnog op te eten. Wij hebben het heerlijk thuis in de tuin opgegeten waar we nog tot 9 uur buiten geweest zijn.

regels van school gehad

07 mei 2020

Vandaag hebben we een mail gehad met de nieuwe regels voor volgende week. Pfff... je word er nog niet bepaald vrolijk van. Mama snapt dat er regels nodig zijn, maar heeft soms toch wel het idee dat we te ver door drijven met alles. frown  Ze hebben nu ook eind mei de groep van jullie op vrijdag vrij gegeven, de andere groep moet dan naar school. Er is blijkbaar toch veel reactie op gekomen wat wel heel logisch is natuurlijk want jullie moeten echt veel vaker naar school. Er is een heel tijdschema gemaakt voor alle klassen wanneer je 's ochtends naar binnen mogen en wanneer je weer naar buiten mogen aan het eind van de schooldag. En er worden verschillende ingangen gebruikt in dat schema, dat zijn vaste ingangen per klas. Fleur jij mag om 8.25 uur naar binnen en om 13.55 uur weer naar buiten door de achteruitgang. Jochem jij mag precies om 8.30 uur naar binnen en om 14.00 uur weer naar buiten door de hoofdingang. Ouders mogen niet meer het schoolplein op of de school in. En het is echt alleen brengen en gelijk weer vertrekken. We moeten echt op de aangegeven tijd komen, niet eerder en niet later. Je mag maar met 1 persoon je kind naar school brengen. We moeten zoveel mogelijk te voet naar school komen. We brengen jullie dus tot aan het hek, jullie moeten op het schoolplein wachten tot de leerkracht je komt halen en dan gaan je per klas naar binnen. 's Middags worden je door de leerkracht weer naar buiten gebracht. Tussen de leerkracht en leerling moet er 1,5 meter afstand bewaard worden. In de school zijn vaste looproutes afgesproken. De verdere regels in de klas bespreken je de 1e schooldag met de leerkracht. Je moeten veel je handen wassen en echt 20 seconden per keer. Sowieso bij binnenkomst, na het buitenspelen, en voor en na het eten en uiteraard na ieder toiletbezoek. Ook zijn er extra schoonmaakregels, zo worden iedere dag de tafeltjes schoolgemaakt. In de groepen 1-3 door schoonmaakster en in de andere groepen moeten de leerlingen dat doen. Trakteren mag in elk geval niet tot 1 juni. In de pauzes zijn er aparte speelplekken op het plein per klas en de pauzes zijn nu niet allemaal tegelijk maar op verschillende tijden. Je gaan ma, wo en vr naar school en voor de andere dagen krijgen je huiswerk mee. Jochem jij blijft dat op de computer doen en Fleur jij krijgt per week huiswerk mee in een map. Heel wat regeltjes dus.... en dat maakt het allemaal toch weer wat spannender om weer terug naar school te gaan. Mama heeft jullie ook echt al goed voorbereid dat het echt niet meer zoals voorheen zal zijn. Er zal echt veel veranderen. Het spontane en vrije gevoel om naar school te gaan is er volledig af. We gaan het volgende week zien! Je hebben er gelukkig wel allebei veel zin in om weer te gaan. En dat is niet gek na zo'n 8 weken thuis te zijn. Het geeft toch een bepaalde regelmaat voor jullie waar je het altijd erg goed op doen. Jochem jij zat vandaag ook weer veel te mopperen op je laptop omdat iets niet lukte. En dat je echt blij was dat je weer naar school kon.

thuis school weer begonnen

06 mei 2020

Vandaag zit de meivakantie er officieel weer op en je begonnen de dag dus weer met thuiswerk. Gelukkig maar voor 3 dagen meer. Vanaf maandag mogen je naar school. Je hadden beiden ook niet super veel huiswerk. Jochem jij had wel wat extra werk aan nieuwsbegrip en je moest een gedicht maken over dodenherdenking en bevrijdingsdag wat niet echt lukte. Dus daar verloor je best wel wat tijd aan. Je zat ook weer flink te mopperen omdat het programma of je laptop niet mee werkte. Jij zal blij zijn dat je weer naar school mag. Mama heeft jullie beiden wel gewaarschuwd dat school echt niet zo als voorheen zal zijn. Dat het straks volgende week niet tegen gaat vallen. Mama is echt blij dat je naar school mogen, je hebben het echt zo gemist die regelmaat en contact met vriendjes/vriendinnetjes. Maar je komt nu niet in een complete klas terecht, maar in een halve klas dat is al heel anders. Mama vind het ook wel spannend, zorgen voor jullie en onze gezondheid en zorgen om hoe het allemaal anders zal zijn. Er zullen veel meer regels zijn en vooral nieuwe regels en dat zal toch wennen zijn. De meester zal toch 1,5 meter afstand moeten houden denk ik. Mama verwacht dat er looproutes komen om en rond de school en ook dat de handen net als voordat Corona er net was veel vaker gewassen moeten worden. Mama verwacht eigenlijk nog wel wat regels. Mama hoopt dat het bij deze 3 weken 50% les blijft en dat je per 1 juni weer volledig naar school mogen. Dit nieuwe normaal van 1,5 meter afstand houden is niet wat mama voor ogen heeft voor jullie! Je moet veel meer kunnen genieten van vrijheid en spontaniteit en niet leven in angst. indecision

Mama kon vanochtend gelukkig ook weer even wat meer geconcentreerd werken dan andere dagen. Mama heeft vanochtend ook definitief bericht terug gehad van Marieke dat ruilen helaas niet mogelijk was en je dus niet bij Hayley in de groep zit. indecision Je was gelijk helemaal in tranen! crying Zo ontzettend kut om te zien! Mama heeft even lekker met je geknuffeld, dan gaan je maar vaak spelen na schooltijd. Want de middagen zijn nu toch langer omdat je maar tot 2 uur les hebben. Ook lullig dat Nina dan zondag gelijk weer zegt 'Ik zit lekker wel bij Hayley!' indecision Daar was je toen ook echt even van uit je doen. 

Eind de ochtend vroeg Hayley of je wilde spelen bij haar. Nou dat hoefde mama geen tweede keer te vragen. Mama had alleen zelf nog best wat te doen en zag echt even te twijfelen hoe en wat. Maar jij wilde zo graag, wat mama helemaal begrijpt dus heeft mama Jochem gevraagd om jou te brengen op de fiets. Dat ging wel met flinke tegenzin maar zo kon mama wel verder werken. Je mocht om 12 uur al komen, zo kon je lekker blijven eten. En rond half 5 is Jochem je weer op gaan halen want papa en mama moesten nog wat moederdag hart cakejes inpakken. Mama had tussendoor een paar keer foto's gekregen, je was helemaal in je nopjes. Het is lang geleden dat mama je zo blij en happy gezien heeft. Weer bewijs dat je het spelen en vooral je BFF heel erg gemist hebt. Hier kan je weer even op teren. Hopelijk kunnen we straks ook nog, met twee verschillende schema's, genoeg afspreken om met elkaar te spelen. En met een beetje geluk mogen je misschien in juni wel weer hele dagen naar school. Dat is ook echt iets wat mama hoopt. Maar dat horen we eind mei pas weer denk ik.