Dagboek

Aantal berichten: 126
Ga naar:   

zwembad seizoen is weer geopend

17 mei 2020

Nou... het zwembadseizoen in de tuin is weer geopend hoor! Gistermiddag heeft papa samen met Jochem het zwembad opgebouwd en al deels het bad gevuld met 3 tuinslangen toen we nog thuis waren. Omdat we natuurlijk op verjaardag moesten, hebben we het niet lang kunnen laten draaien. Want de deuren kunnen dan niet dicht, Vanochtend hebben we weer gelijk alle 3 de tuinslangen in het bad gegooid en rond 1 uur was het bad eindelijk gevuld. Papa had de warmte pomp er in gehangen maar zo'n flinke hoeveelheid water is natuurlijk niet zomaar warm. Maar jullie konden niet wachten en sprongen rond 2 uur toch het bad in. surprise Poeh... helden! Het water was gewoon maar 18 graden! Je zijn er niet lang in geweest. In het bad ging het nog wel, maar als je eruit kwamen was het echt koud vooral omdat er best een windje stond. Vanavond na het eten zijn je er nog een keer in geweest toen was de temperatuur toch al opgelopen tot 22 graden. 

op verjaardag

16 mei 2020

Vanochtend mocht jij Fleur weer gaan turnen. Vorige week vonden de juffen een uurtje te kort dus vandaag mocht je 1,5 uur turnen. Dat is ook wat meer de moeite. Je had er weer helemaal zin in. De juf gaf je ook nog een compliment met bv de handstand dat het veel beter ging. Ze kon goed merken dat je veel geoefend hebt.  Dat is toch leuk om te horen! Je kwam ook thuis met de vraag of je een keer na turnen met Isa kon spelen, daar trek je veel mee op bij turnen. Dus dat moeten we maar een keer afspreken. Papa heeft je weer afgezet en opgehaald met de bus samen met Jochem tijdens de bestellingen bezorgen. Zo kon mama in de bakkerij de lading bonbons die we afgelopen week gemaakt hadden inpakken.

Vanavond zijn we op verjaardag geweest bij Jeffrey die vandaag jarig was. Er kwam voor de rest niemand dus dan kan je de 1,5 meter aanhouden. We hebben belegde broodjes gehaald, ook voor hun die hebben we daar op gegeten. We hebben eerst in de tuin gezeten toen het zonnetje nog lekker scheen daarna zijn we naar binnen gegaan. Vanmiddag was er nog iemand geweest en voor de rest niet. Fleur jij bent met Hayley een paar keer op pad geweest, naar een speeltuintje en naar het park achter hun. Je vond het heerlijk om met Hayley te spelen. Papa en mama vonden het ook erg gezellig, dit hebben we zo gemist. We zijn rond 10 uur weg gegaan omdat anders te laat voor jou Fleur word. 

weer paardrijden

15 mei 2020

Jaaahhh lieverd... na een dagje school vandaag was het eindelijk zover! Je mocht weer gaan paardrijden! Je had er super veel zin in. Maar.... tegelijkertijd vond je het ook wel weer erg spannend. In de auto kon mama het al merken en in de stallen stond je helemaal te trillen omdat je het zo spannend vond! Arm meisje. Je mocht op Minnie rijden en mocht ze eerst even lekker borstelen. Je mogen alleen in de buitenbak rijden, veel fijner vind mama dan het donkere hok. Jij vond het ook wel fijn. En je hebt heerlijk gereden. Mama zag wel opperste concentratie op je gezicht maar je zat zo te genieten. De juf ging met jullie om de beurt naar de longeerbak om te galoperen. Jij was nog niet gelijk om toen de juf het vroeg. Maar gelukkig kent de juf je inmiddels wel een beetje en vroeg het later nog een keer en mama had het ook al naar je geroepen. En uiteindelijk heb je het toch gedaan. En je vond het heerlijk! Mama weet ook dat je het altijd erg fijn vind daarom zei mama dat je het ook moest doen. En natuurlijk was het weer even spannend na ruim 2 maanden, maar mama vond het heel stoer dat je het toch gedaan heb. En achteraf was jij heel blij dat je het gedaan hebt.

naar de kapper en fysio

14 mei 2020

Na gisteren een dagje school, hadden je vandaag weer een dagje thuiswerk. Blijft gek zo voor jullie om de dag naar school te moeten. Wat dat betreft hoopt mama echt dat je per 1 juni weer iedere dag en met de hele klas naar school mogen. Vanochtend moesten Jochem en mama naar de kapper om half 11, je waren toen bijna klaar met huiswerk. Maar we moesten op tijd weg want na de kapper moesten ze weer naar de fysio, dit keer voor jullie beiden. We waren wat eerder bij de kapper, ze was net klaar met alles de desinfecteren en konden gelukkig naar binnen. Je rook ook echt een alcohol luchtje als je binnen kwam. We moesten onze handen desinfecteren met alcohol, kregen een wegwerpschort in plaats van een kapmantel en ze had de thee in kartonnen bekertjes. Voor de rest had ze geen mondkapje op. Heeft ze wel over getwijfeld maar omdat ze ook een bril draagt beslaat die steeds met ademhalen. Dus dat is niet echt praktisch en het is uiteindelijk geen verplichting. Veel kappers werken er wel mee. Maar uiteindelijk is het een keuze voor iedereen. We hadden een doosje bonbons voor haar mee omdat we haar gemist hebben. Wel super fijn dat we nu beiden weer netjes gekapt zijn, je wordt daar toch weer heel gelukkig van. smiley 

We waren om kwart over 11 bij de fysio. Zo had ze toch voor jullie beiden een half uur behandeltijd. Jochem voor jou was het echt weer nodig, je was erg stijf in je onderlijf dat heeft ze los gemasseerd. Je had ook al steeds last van uitstraling naar je been en dat kon goed daardoor komen. Ook het planken ging je wat minder goed af, kan ook daar door komen. Maar ze gaf het advies om het weer even wat vaker te doen en ze wilt je nu toch wat sneller zien, over 6 weken moet je weer. Daarna was jij Fleur aan de beurt... ze heeft eerst naar je enkels gekeken. Als je staat heb je lichte platvoeten. En met het bewegen zag ze al snel dat je kuitspieren flink verkort zijn, vooral de rechterkant die je gekneusd hebt op de trampoline vorig jaar bij tante Tanja, waardoor je heel onstabiel loopt en dus je voeten snel verzwikt. Maar ook de linkerkant is verkort vandaar dat je dus ook beide enkels nu steeds verzwikt. Ook je hamstring is verkort als gevolg waarschijnlijk van je verkorte kuitspieren. Die verkorte kuitspieren komen vermoedelijk voort door de flinke verzwikking vorig jaar eind juni bij Tante Tanja op de trampoline. De huisartsen zijn vaak te laks en vaak hoef je niet eens langs te komen. Mama moest daar ook echt op aandringen omdat we toen ook bijna op vakantie gingen. Beter hadden ze je voet ingetaped zodat je steun had. Je hebt oefeningen gekregen om thuis te oefenen, om je kuitspieren weer wat op te rekken en over 2 weken moet je weer terug komen. Het verklaart dus ook waarom je niet je hakken in de beugels kan doen met paardrijden. Dat had mama nog niet eens bedacht. Ze heeft nog gekeken naar je pink omdat die steeds 'dood' aanvoelt. Zeker op de fiets is die heel snel steenkoud en dat blijft dan lang zo. Dus mama wilde het toch even checken. Maar de kracht en beweging in je pink is eigenlijk vrij normaal. Maar hetgeen wat jij voelt met die pink is anders, veel scherper dus de fysio vermoedt dat er een bloedvaatje en zenuw beschadigd zijn en dat kan zeker een jaar duren. Mochten we het zeker willen weten moeten we terug naar de huisarts zodat er eventueel een rontgenfoto of echo gemaakt kan worden om te kijken waar er van binnen aan de hand is. Misschien zelfs naar een plastisch chirurg. Maar dat moeten we zelf even bekijken. 

met Hayley spelen

12 mei 2020

Vandaag een dagje thuiswerken voor jullie. Mama heeft de wekker gewoon om half 8 gezet omdat de AH meestal rond 8uur al voor de deur staat. En het is ook goed om weer een beetje een vast ritme te krijgen. Jochem jij dacht eerst dat je net als eerst huiswerk voor op de computer kreeg, maar je krijgt net als Fleur schriftelijk werk omdat er kinderen zijn die geen computer thuis hebben en alle chromebooks moesten weer terug ingeleverd worden om op school mee te werken. Dus zo zaten je vanochtend allebei rond 9 uur aan tafel schriftelijk je huiswerk te maken. Fleur jij hebt nu een huiswerkmap gekregen, die krijgen je normaal pas in groep 5. Je hebt nu nog een kleine schooltas waar je huiswerkmap niet in past dus we mama moet even achter een nieuwe tas aan. Je hebt nu maar tijdelijk de oude ajax tas van Jochem mee. Je krijgen iedere dag dat je op school zijn huiswerk mee. Behalve op vrijdag omdat je dan 's maandags weer naar school moeten natuurlijk. De andere groep krijgt donderdags voor 2 dagen huiswerk mee. Jochem jij krijgt gewoon werk mee want af moet. En Fleur jij moet 1 uur werken aan rekenen, een half uur aan spelling en een half uur lezen. Je hebt dan niet alles af maar dat moet je de volgende keer weer doen. Geen idee of de meester het ook allemaal controleert. Na ongeveer 2 uurtjes waren je beiden klaar, Jochem jij was wel iets later. Na een uurtje zei mama dat je echt niet heel de dag op jullie telefoon konden. Je was gelijk weer erg nukkig nadat mama dat gezegd had. Je weten je gewoon niet goed meer te vermaken. Je was ook verdrietig dus mama vroeg was je dan vanmiddag graag zou willen doen. En je zei gelijk 'Dan wil ik graag spelen met Hayley'. Mama was samen met Jochem een omelet aan het bakken dus je mocht van mama zelf een berichtje naar Sandra sturen op mama haar gsm met de vraag of je vanmiddag mocht spelen met Hayley want Hayley zat zelf natuurlijk nog op school. Ze antwoordde vrij snel dat het goed was. Jij helemaal blij natuurlijk. Zo zijn we eerst nog even naar de stad geweest en waren we net na 2 uur bij Hayley, vrijwel tegelijkertijd met Hayley. Je zijn na wat drinken gelijk buiten gaan spelen. Je bent dan zo in je nopjes als je weer bij Hayley kan zijn! Je  hebben heerlijk gespeeld.

Rond half 6 waren we weer terug thuis. Jij bent op je telefoon spelletjes gaan doen, filmpjes kijken ed. Fleur jij was gelijk weer zo sjagrijnig, alles was teveel. Je wilde Jochem niet helpen met de tafel te dekken. En het eten stond al op tafel toen je nog een spelletje aan het doen was op je telefoon. Dus we moesten even optreden. Vervolgens heb je in tranen je eten op gepeuzeld. En na het eten barstte je echt helemaal in tranen uit. Je wilde niet vertellen wat er aan de hand was. Dus papa vroeg of het met Hayley te maken had omdat je haar veel minder ziet. En je dat niet leuk vind. Maar je zei dat het dat niet was. Maar wat het wel was, wilde je niet vertellen en je bleef in tranen. Mama heeft papa naar buiten gestuurd met de opdracht op de voetballen met Jochem. En mama is met je naar boven gegaan zodat je kon douchen en mama hoopte dat je zou vertellen wat er aan de hand was. Gelukkig deed je dat ook... je was nog helemaal in tranen toen je vertelde dat je denkt dat papa, mama en Jochem niet meer van je houden. surprisecrying  Daar schrok mama wel van, dat zag mama even niet aankomen! Arme meid... natuurlijk is dat niet zo! Maar mama snapt op zich wel dat je dat denkt want mama moet continu politieagentje spelen, zeker wat je telefoon betreft. Er zijn regels maar die lappen je beiden flink aan je laars. Normaal was je natuurlijk maar een paar uur per dag thuis en de rest op school. Je bent nu al 8 weken continu thuis en nu nog 2 dagen in de week, dan is er ook veel meer tijd dan anders dat mama je moet corrigeren. En dan is het best veel, zeker omdat je slecht luistert. Mama heeft uitgelegd dat dat echt niet het geval is en wij echt veel van je houden, net zoveel als van Jochem. Dat moet je echt onthouden en in je oren knopen hoor lieverd! Mama heeft je even flink geknuffeld. Toen je in de douche was is mama naar beneden gegaan om het aan papa te vertellen. Die schrok er ook van en zei dat ik je na het douchen maar even naar beneden moest sturen. Dat heeft mama gedaan en ook papa heeft je flink geknuffeld en gezegd dat je dit soort dingen niet meer moet denken. En als je dat denkt, je het eerder tegen ons moet zeggen. Ook heeft hij het nog uitgelegd dat papa en mama eigenlijk de ondankbare taak hebben om politieagentje te spelen over jullie. En dat is soms lastig, zeker als jullie niet luisteren. Dan zijn we op dat moment even boos omdat je niet of nauwelijks luisteren, maar dat heeft niets met houden van te maken. We zijn alleen op dat moment even boos op je en daarna niet meer. Het zou fijner zijn dat jullie beter luisteren en we niet steeds zo op jullie moeten lopen vitten, dat zou het veel makkelijker maken maar ja. Hopelijk ga je het goed onthouden dat we veel van jullie beiden houden!