Dagboek

Aantal berichten: 102
Ga naar:   

laatste schoolweek Jochem

29 juni 2020

Ja ja Jochem.... je laatste echte schoolweek op de basisschool is begonnen! Veel zin heb je er niet meer in, je bent echt helemaal klaar met de basisschool geloof ik. Je bent gewoon helemaal klaar voor de volgende stap, de stap naar het VO! Echt veel bijzonders doen je nu ook niet meer. Vandaag hebben je bijvoorbeeld bingo gedaan en er kwam nog een of andere schoolbus, soort van campagne denk ik tegen roken en drugs. Je bent dus echt de dagen aan het aftellen. Wel heb je veel zin in volgende week maandag, je afscheidsdag. Morgen gingen je met goed weer buiten gymen. Maar de vooruitzichten voor morgen zijn niet super dus mama moet nog zien of dat doorgaat.

Dat het echt een bijzonder schooljaar is blijkt wel, want je kreeg vandaag ook een brief van het ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschap van minister Slob. Heel attent! Uiteraard zullen alle groep 8 leerlingen in het hele land die brief wel gehad hebben. Maar mama vind dat toch wel erg netjes.

Vanmiddag om 15 uur had mama telefonisch het 10 minuten afsluitgesprek van jou Fleur. Gek hoor om dat telefonisch te doen. Vrijdag had je al een voortgangsverslag mee gekregen van de meester zodat mama die al in kon lezen. Maar er valt weinig op aan te merken bij je. En dat is ook wat de meester zei, je doet met alles goed mee, je hebt volop interesse in alles, je wilt steeds nieuwe dingen leren en je hebt een prima werkhouding. En je zit boven het niveau van groep 4 met eigenlijk alles. Rekenen doe je al een tijdje op groep 5 niveau net als spelling overigens, maar met de sommen tot 1000 heb je soms nog wat moeite, die vind je lastig. En dat snapt mama wel want je krijgt daar geen uitleg bij. Dus het voorstel was dan ook van de meester om in groep 5 eerst even mee te doen met de gewone lessen en dat als je het dan eenmaal weet verwacht de meester dat je gewoon weer zelfstandig op je eigen niveau kunt gaan werken. Dat heeft hij ook als advies doorgegeven aan meester Arthur voor de kernvakken. Dus een en al lof over jou. De meester zou het liefst een hele klas met zulke leerlingen als jij willen. 

jubileum

28 juni 2020

Vandaag zijn papa en mama 17 jaar getrouwd! Hoera. We zijn daarom gisteravond met z'n viertjes uit eten geweest bij Restaurant Waterfront op de boulevard.... voor het eerst sinds lange tijd! Voor het eerst sinds de coronatijd. Mama heeft begin van de week al gereserveerd, zodat we zeker plaats hadden. Ze werken met 3 verschillende shifts, wij hadden gereserveerd om 18.45 uur. We vonden het toch wel een beetje spannend. Maar eigenlijk viel het reuze mee. Uiteraard stonden er wat minder tafels dan anders, maar toch ook niet schrikbarend. En bij de sommige tafels in de serre zat er een spatscherm tussen. Overal werden het eten en drinken op een klein tafeltje gezet waar je het zelf vanaf moest pakken. Bij ons was dat niet, werd het aan een kant aan gegeven of op tafel gezet en moest we het zelf doorgeven naar de anderen. Maar dat is uiteraard een kleine moeite. We hebben echt heerlijk gegeten. 

Fleur jij had nog een mooie kaart en tekening voor papa en mama gemaakt, echt super lief! We hadden gisteren samen al even in het trouwalbum gekeken. Dat vond je erg leuk. 'Wow... wat zie jij er mooi uit mama en je hebt zo'n mooie jurk!' zei je. En die had je ook getekend op de tekening voor mama. Voor papa had je een kaartje gemaakt. Jochem jij hebt vanochtend het trouwalbum bekeken, ook nog met Fleur want die had gisteren niet alles gezien. Eind van de ochtend zijn Opa en Oma even langs geweest om de koffie. En eind de middag kreeg mama nog een bosje bloemen van Sandra en Jeffrey. Vanmiddag hebben we nog heerlijk een eind gelopen. Wel iets verder dan gepland, bijna 7 km! Maar het was wel heerlijk loopweer.

Vandaag hebben we ook een nieuwe vakantie geboekt. We gaan begin augustus 2 weken naar Zuid Duitsland naar een Center Parcs park. Mama is nog nooit in Duitsland geweest, alleen toen mama nog heel klein was met Opa en Oma tunnel maar daar weet mama echt niets meer van. Dus ik ben benieuwd. Het is sowieso afwachten tegen die tijd of het door kan gaan natuurlijk. Maar gelukkig kunnen we bij Center Parcs tot een week van tevoren nog kosteloos annuleren.

paardrijden

26 juni 2020

Jochem jij bent vandaag met de klas naar het strand geweest, sinds een week mocht dat gelukkig weer. Je vierden vandaag de verjaardag van de meester. Eerst hebben je in de klas cadeautjes gedaan en levend stratego gedaan en om half 11 zijn je richting het strand gefietst. Je moest genoeg eten en drinken meenemen en uiteraard zonnebrand meenemen. Maar uitgerekend vandaag was het niet meer super mooi weer. Het was niet stralend, best bewolkt en ontzettend benauwd. Maar gelukkig wel droog. Mama moest dus zelf Fleur ophalen. Maar toen mama stond te wachten op Fleur, kwam jij ook net aan. Dus achteraf was het niet nodig geweest. Maar goed dat weet je niet van tevoren. Fleur jij had vandaag alvast het voortgangsverslag mee gekregen, zodat we die van tevoren door kunnen lezen. Want volgende week zijn de 10 minuten gesprekken telefonisch en zo kunnen we het verslag er tijdens het gesprek bij houden. Mama heeft maandag om 15 uur een afspraak met de meester.

Vanochtend hebben we eerst even gekeken of je met je zere teen in je paardrijlaars kon. En waar mama al een beetje bang voor was, ging dat best moeizaam. Je trok al wit weg toen je nog maar door dat lange smalle stuk van je laars moest en toen moest je ook nog je voet erin duwen. Je wilt het dan niet toegeven. Maar mama zag het gewoon aan je, dus dan geen paardrijden. Maar gelukkig mocht je van Tanny voor een keer op je half hoge gympen en zo kon je toch paardrijden. Je vond het wel een beetje spannend of je niet teveel last zou krijgen, zeker in de beugels met staan/zit. Je moest ook wel even omschakelen maar uiteindelijk was je toch blij dat je gewoon kon rijden want vorige week kon je natuurlijk ook al niet rijden omdat je een feestje had. Mama heeft ook gezegd, je kan het beter proberen en dan afhaken dan op voorhand al te zeggen dat het niet gaat. Met die instelling kom je meestal verder. Gaat het niet vanwege de pijn kan je altijd stoppen. We zijn lekker op de fiets gegaan. Het was behoorlijk benauwd weer en op de fiets heb je tenminste nog een heerlijk windje. Je mocht weer op Minnie rijden. Je hebben in de buitenbak gereden, je moesten wat nieuws doen wat je best spannend vond. Dat zag mama helemaal aan je gezicht. Minnie had ook best wel last van de warmte en vliegjes dus ze werkte niet zo goed mee. Je wilde eerst niet galopperen maar ook dat heb je zelfs gedaan. Je had bij bepaalde dingen wel wat meer last van je voet, maar uiteindelijk heb je gewoon heel de les mee kunnen doen. En heb je weer genoten!Na afloop kregen je nog een ijsje omdat het zo warm was. Echt super lief! Je was ook helemaal bezweet, je had natuurlijk een lange broek aan en een cap op dat is best warm. Om kwart voor 6 waren we weer terug thuis. 

studiedag en erg warm

25 juni 2020

Je hebben wel geluk vandaag... het is vanaf maandag al super lekker weer. Vanaf dinsdag zelfs echt heet. En nu vandaag ook... maar je waren ook nog eens lekker vrij vanwege studiedag. En dat is niet verkeerd met zulk weer. Fleur bij jullie was het gisteren in de klas zelfs 27 graden zei je. surprise We zijn vanochtend om kwart voor 9 op de fiets gestapt richting de stad, daar hebben we gelijk al een groot deel van je schoolspullen gekocht bij bruna, alles in ajax stijl uiteraard. Dus dat hebben we in elk geval al binnen. Fleur jij hebt nog een boek uitgekozen, wel eentje van 12 jaar maar dat krijg je nu toch met je AVI plus niveau, dan kom je toch meer in de tienerboeken. Mama zegt wel altijd als er woorden in staan die je niet zo goed begrijpt dat je het dan moet vragen. Terug thuis heb jij Jochem nog even in de bakkerij geholpen bij papa En daarna zijn je heerlijk het zwembad in gegaan waar je ook echt bijna heel de middag in hebben gezeten. Het water in het zwembad was zelfs 33 graden! Dus ook gewoon echt warm. Je kon er zo in springen zonder te hoeven wennen. Mama wilde er ook nog in, maar vlak daarvoor hadden jullie mama haar ligstoel/bed kapot gemaakt. Zo balen, mama vind het altijd lekker om daarop te liggen. Mama had vanochtend gelijk al 2 parasols neer gezet zodat het onder het zonnescherm goed te doen is. En er niet volop zon is. Met deze hitte gaat mama ook echt niet volle bak in de zon zitten, dat is niet te doen. En eigenlijk is mama daar heel de middag blijven zitten, heerlijk aan het werk aan weer een nieuwe painting voor Fleur met flamingo's erop. smiley 

schoolfotograaf

24 juni 2020

Mama helpt al een aantal jaar met de schoolfoto's. Mama had een paar weken geleden al gevraagd of er nog foto's gemaakt gingen worden want je hoort bij steeds meer scholen dat ze het weer doen. En zeker voor de groep 8 leerlingen is dat wel leuk, want het is toch het afsluitende jaar dus wel zo leuk met in elk geval een groepsfoto maar eigenlijk ook een portretfoto. Maar helaas kreeg mama al snel bericht terug dat de directie het niet wilt. Ze willen geen 'vreemde' mensen in school om besmetting te voorkomen. Maar mama kreeg wel te horen dat het goed zou komen. Dus mama wist eigenlijk gelijk al dat Meester Martijn dat op zich zou nemen. En inderdaad vrijdag kwamen je thuis met de mededeling dat je vandaag op de foto moesten. Van de groepen 8 werd zowel een groepsfoto als een individuele foto gemaakt, maar dat zei jij Jochem vanochtend pas en in het bericht van de meester stond ook echt alleen groepsfoto, misschien dat het als verrassing voor de ouders was ofzo. Je haar was echt mega lang, je moet toevallig komende zaterdag weer naar de kapper dus je haar was niet echt netjes. Je koos er zelf voor om je nieuwe Ajax tenue aan te doen. Van de overige groepen werden alleen groepsfoto's gemaakt. Aan de ene kant wel jammer, maar apart foto's laten maken doe je toch sneller zelf nog. Groepsfoto met de leerkracht kan je niet meer oven doen. 

Jochem jij vond het wel raar. Vorige week bij de kennismaking bij Scheledemond werden je allemaal apart op de foto gezet, je wist niet precies waarom. Mama denkt voor de administratie ed. Maar daar kon het op school wel en bij de Wissel niet. Eigenlijk is dat ook raar, iedere school doet het uiteraard anders. Maar de regels worden steeds meer versoepeld dus het zou gewoon kunnen. Maar goed, er zijn in elk geval groepsfoto's gemaakt

Vandaag de laatste persconferentie van de premier. Met nog meer versoepelingen en ook de mededeling dat na de zomervakantie ook het VO weer volledig naar school mag. Daar is mama toch wel heel erg blij mee. Mama vond het echt helemaal niets dat je als brugklasser al gelijk om de dag naar school zou moeten. Dat lijkt me een verkeerde start als je helemaal nieuw bent op school. Maar gelukkig is dat van de baan en mogen je gewoon hele dagen naar school.

Vanmiddag zijn je niet zo heel lang in het zwembad geweest want jullie moesten beiden naar de fysio. Jochem jij had gelukkig deze afspraak al staan, maar je klaagt de laatste dagen steeds over rugpijn. Vooral bij het opstaan uit bed maar zondag kon je ook niet voetballen met papa omdat je er last van had. En dat is geen goed teken. Sowieso niet als je klaagt over rugpijn want dat doe je eigenlijk nooit. Mama heeft de fysio wel nog gelijk een mailtje gestuurd en je hebt wat oefeningen gekregen en ze zou intapen. Je mocht zelf kiezen of je het wilde, vanwege de warmte hebben we toch maar besloten om het niet te doen. Want de laatste keren dat je ingetaped werd had je met de warmte ook veel irritatie. Fleur jij hebt weer oefeningen gedaan met je voet. Ze heeft ook nog gelijk gekeken naar je kleine teen en bovenop je voet, waarschijnlijk is het gewoon flink gekneusd. Ook jou voet kon in getaped worden maar ook dat hebben we nu niet gedaan omdat je veel in het zwembad zit. Jochem jij moet wel volgende week nog een keer terug komen om te kijken hoe het dan met je rug is.