Dagboek

Aantal berichten: 54
Ga naar:   

tand eruit

06 april 2020

Fleur 

prachtig weer

05 april 2020

dagboekverhaal volgt later

Jochem 12 jaar!

01 april 2020

Hieper de piep hoera lieverd! Eindelijk is het vandaag je 12e verjaardag. Je hebt er met gemengde gevoelens naar toe geleefd en afgeteld. Mama had afgesproken dat papa rond half 8 en 8 uur naar boven zou komen, zodat we je gezamenlijk wakker konden maken en cadeautjes konden geven. Maar dat valt bijna niet te plannen in de bakkerij en uiteindelijk was het ook al bijna half 9. Je was wel al wakker want je bent een keer naar de wc geweest maar je bent toch terug in je bed gaan liggen. Fleur jij was ook al wakker en jij bent gezellig even bij mama in bed gekropen om te wachten totdat papa naar boven kwam. We zijn zingend je slaapkamer binnen gegaan. Al was je al gewoon wakker, het gaat om het idee. En ook zingend je kamer in komen blijft nog speciaal als je 12 jaar wordt. Je hebt van papa en mama een doos technisch lego gekregen, een auto die je graag wilde hebben. Je kan die auto straks als die in elkaar gezet is, met je eigen telefoon bedienen. Je was er super blij mee. Ongeveer een week geleden kwam je ineens zelf met het idee dat je technisch lego wel erg leuk vond. Weken daarvoor wist je het nog echt niet. Dus we waren blij dat jezelf met iets aan kwam. Des te leuker is dan je reactie bij het openmaken van het cadeau. Je was er helemaal blij mee. Fleur jij had ook een cadeautje voor Jochem,  een kleurboekje van punt tot punt en kleuren op nummer, zodat je nu tijdens de coronacrisis ook wat meer naar dat soort dingen kan pakken. Je had zelf nog een kijkdoos geknutseld, wat Jochem in geplakt was met een voetbal en zelf een kaartje geschreven voor Jochem. Gisteren zei je dat je nog graag 20 euro uit je eigen portemonnee bij het kaartje wilde doen. Super lief, maar dat is natuurlijk niet nodig. Je wilde het echt heel graag. Maar zo lang je zelf geen geld verdiend hoef je geen cadeautjes zelf te kopen of te betalen. Ook heeft mama nog 4x een kaartje voor een heat van 12 minuten om te gaan karten. Zo kan je nog 2x met papa gaan karten. Ze zijn nu nog dicht vanwege corona, maar de kaartjes zijn sowieso geldig tot eind van het jaar. Fleur jij was toch ook wel een beetje jarig en kreeg ook nog een cadeautje van ons, een schilderijtje met een paard en poes erop die je zelf mag gaan schilderen. Je was er ook helemaal blij mee. Daarna hebben we ons aangekleed en ontbeten. En na het eten heb je even gefacetimed met Opa en Oma. 

Daarna was het helaas tijd voor schoolwerk... maar de doos met technisch lego stond dicht naast je op de bank en daar wilde je het liefst gelijk aan beginnen. Je hebt het tussendoor wel tig keer gezegd... ahh ik wil die auto zo graag in elkaar zetten!... maar mama was onverbiddelijk. Eerst je schoolwerk afmaken en daarna mocht je aan je auto beginnen. En zodra je klaar was, ben je ook echt gelijk begonnen haha. Rond 12 uur kwam de eerste verjaardagsverrassing voor je.... een high tea voor ons viertjes via restaurant Soif in Vlissingen! Ze belden aan... alles stond netjes voor de deur en de bezorgers stonden op 1,5 meter afstand. Ze feliciteerde mama en vertelde nog dat we de hartige taart nog even een paar minuutjes in de oven moesten doen zodat de kaas lekker gesmolten was. Voor de rest moesten we vooral genieten! Oh ja en ze had er nog sterrenregen erbij gedaan, echt zo attent. Eigenlijk doen ze alleen op zondag high tea's verzorgen. Maar mama had gereageerd dat het jammer was dat ze het alleen op zondag doen en niet op woensdag dat jij jarig was. Want mama had al een beetje rond gekeken en niemand doet het nog in deze coronatijd en als ze het doen is het idd alleen in het weekend. Maar maandag kreeg mama al een reactie terug dat ze graag de high tea wilden verzorgen, zeker omdat het voor een verjaardag was. Echt super gaaf! En de high tea was echt super verzorgd, wel ontzettend veel. We begonnen met een flink stuk hartige taart, die vulde al behoorlijk! Daarna een klein bekertje met vanille pudding, beker fruit en een scone met jam en clotted cream. En daarna was er nog behoorlijk wat van zoet, 4 verschillende zoet cakejes/taartjes en nog wat bakjes met bonbons en pinda rotsjes. Maar we zaten eigenlijk allemaal al een eind vol dus hebben we nog 1 stuk cake op met frambozen erin, daar zaten kletskoeken in en chocolade. En de rest voor later vanmiddag op te eten. Het was echt heerlijk! Je vond het ook een leuke verrassing! Papa is daarna naar bed gegaan en jij bent verder gegaan met je auto in elkaar te zetten. 

Verrassing 2 kwam toen je van mama om kwart voor 3 naar buiten moest komen en je zelf met de sleutel de brievenbus open mocht maken! Je verwachte iets geloof ik want je zat overal rond te kijken en was volgens mij bang dat er iemand van achter de bus te voorschijn kwam ofzo. Volgens mij wist je al iets... mama vermoedt dat jij Fleur je mond voorbij hebt gepraat..... frown Maar het ging nu alleen om de brievenbus. Toen je die open deed, was je wel even verbaasd. Wow... wat een post zat er in! Echt super veel. De afgelopen dagen hadden we al 15 kaartjes ontvangen die heeft mama even voordat je de brievenbus open mocht maken er weer terug in gedaan. Zo had je alle kaarten bij elkaar. Je hebt ze even snel geteld en had er 33 in je hand. Nou.. zoveel hebben jullie beiden nog nooit voor je verjaardag gehad. Je was ook helemaal verbaasd. We zijn ze open gaan maken, bekijken en gaan lezen en hebben ze gelijk op tafel neer gezet zodat mama een foto kon maken als bedankje. Echt gaaf dat iedereen zo massaal een kaartje naar je hebt gestuurd! Vanochtend was er al post bezorgd, 2 pakketjes mama dacht dat het beiden kleding was. Maar de ene doos was ook voor jou Jochem. Mama had dat niet gezien dus mama doet de doos open en er komt ineens een voetbal ballon uit met een kaartje eraan haha... mama schrok er gewoon van. DIe had je van Oom Martijn, Tante Marie Claire, Mason en Maegan gekregen! Super leuk

Je hebben even buiten gespeeld en daarna mochten je nog op de playstation. Mama heeft nog wat klusjes tussendoor gedaan voor je drive in party. Mama heeft nog wat kleine zakje met paaseitjes gevuld om mee te geven. Papa had nog een schieter van de oven in de oude bakkerij en die heeft mama helemaal schoon gemaakt zodat we daar het gebak op kunnen zetten om mee te geven, zo heb je sowieso de 1,5 meter afstand. 

corona maatregelen verlengd en even paniek

31 maart 2020

Nog even snel een berichtje voordat Jochem morgen jarig is. Vanavond om 19 uur was er weer een persconferentie door premier Rutte. Vandaag zou er volop overlegd worden door het kabinet over het onderwijs. Gisteren werd er al gemeld in het nieuws dat de periode voor thuisonderwijs mogelijk verlengd zou worden tot 6 mei. Jullie waren helemaal niet blij met dat bericht. sad Ondanks dat mama jullie toch al voorbereid had dat het verlengd zou gaan worden. En inderdaad wordt de periode verlengd en wel tot 28 april, halverwege de meivakantie. Die week ervoor op 21 april wordt er beslist hoe het verder moet na de 28e. De maatregelen geven het gewenste resultaat maar we zijn er nog lang niet. Er mogen geen plannen gemaakt worden voor de meivakantie. Scholen en horeca blijven tot en met 28 april dicht, alle maatregelen blijven van kracht. En ook daarna zullen we niet ineens terug gaan jaar de normale situatie. Dus ook de gehele maand april moeten we zo nog verder gaan met schoolwerk. Mama is wat dat betreft toch dankbaar dat jullie beiden best goed mee kunnen en makkelijk leren. Je hebben weinig vragen en werken echt heel zelfstandig. Fleur jij ziet het hulp vragen wel een beetje als falen, bij jou moet mama er soms echt wel op aandringen om je te mogen helpen. Maar dat gaat steeds beter. Geen idee hoe dat moet aan het eind van het schooljaar met kinderen die al heel moeilijk mee kunnen komen. indecision En lopen je geen achterstand op? Je krijgen nu toch heel andere stof als in de klas lijkt me en bovenal... je krijgen veel minder uitleg. Hopelijk kan je toch al klas in het geheel straks na de zomervakantie naar groep 5. En Jochem jij gewoon naar VO.

Vanavond heeft mama nog even snel de tafel versierd in de bakkerij met slingers en ballonnen, zodat die morgenmiddag naar buiten kan naar de straat. Mama heeft 'm verdekt opgesteld zodat er op de route van ons huis richting de bakkerij echt niets te zien is. Want je ziet altijd alles wel vrij snel en dat zou jammer zijn. Dan is de verrassing eraf en je weet nu echt nog van niets. De kamer hoefde niet meer versierd te worden van je. Dat hebben we vorig jaar al afgeschaft bij je. Ook heeft mama nog wat snoepzakjes gevuld voor de kinderen die je morgen mee kan geven. En iedereen krijgt een slagroomschnitt mee, zodat ze thuis de verjaardag mee kunnen vieren met ons. Mama heeft als laatste de etiketten geprint voor op de taartjes die we mee geven, met de tekst 'Super leuk dat je langs bent geweest! Geniet mee met Jochem zijn feestje! Groetjes Peter, Corina, Jochem en Fleur'. Mama is zo benieuwd naar je reactie!!

 

Vandaag was er weer even flinke paniek bij je toen we buiten waren, net als toen we op weg waren naar Volendam. Je hebt al steeds een beetje pijn op je borst bij je tepel. Vervolgens voel je er vandaag aan en je voelde dat het aan de rechtse kant hard is (de pijnlijke kant) en de andere kant niet. surprisesad Mama heeft ook gevoeld en voelde het ook. Vervolgens ben je naar binnen gegaan en heb je waarschijnlijk op google gekeken. Je kwam echt heel onrustig terug, je zei dat je bang was en mopperde steeds, trapte steeds keihard tegen de bal en liep te ijsberen. En huilde nog net niet. Vervolgens na nog een keer naar binnen geweest te zijn, zei je bijna in tranen dat je bang was dat je nu hetzelfde had als mama. crying Je vroeg hoe het bij mama toen was, waar het zat en of het pijn deed. Het bleef in je hoofd zitten en bleef tegen mama er over bezig. Mama werd er echt een beetje kriegel van. indecision Toen mama hoorde dat papa wakker was, is mama gelijk naar boven gegaan om het te vertellen en even m'n hart te luchten. En godzijdank herkende papa het... papa heeft het vroeger ook gehad in de puberteit. Het heeft blijkbaar met groeien en hormonen te maken. Papa is er destijds ook echt voor naar de huisarts geweest, het heet in een duur woord: gynaecomastie. Mama heeft ook nog even gegoogled en er staat dat het ongeveer 3 jaar aanwezig kan zijn en verdwijnt dan vanzelf. Het kan zorgen voor een flinke borstgroei en dat vinden vele jongens best vervelend. Dus het zal nog niet zomaar weg zijn. Maar zowel mama als jij Jochem zijn weer even gerustgesteld. 

leuke dingen regelen

29 maart 2020

Gisteren was het echt even een werkdag voor papa en mama. Papa is eerst met Jochem alle bestellingen gaan bezorgen, dat is nu aanzienlijk meer geworden door Corona. Dat is een extra service die we nu aanbieden en waar toch best wat gebruik van word gemaakt. Het bezorgen gaat nu wel sneller omdat je alleen de spullen neer hoeft te zetten en dan nog even te wachten totdat ze de deur open doen en dan kan je weer door naar de volgende. Mama is gelijk in de bakkerij aan de slag gegaan met chocolade. De paaseitjes hebben we achter ons, dat is nu een kwestie van opmaken. We zijn nu begonnen met bloemetjes voor het voorjaar en hartjes voor moederdag. En daar zijn we heel de dag zoet mee geweest. En vooral de bloemetje zijn een leuk en vrolijk geheel geworden. Jullie hebben vandaag helaas wel wat meer schermtijd gehad dan de bedoeling was. Maar het was ook niet echt super lekker weer om een poos buiten te spelen. Er stond een gemene koude wind.

Vandaag was het een rustig dagje voor ons. Even bijkomen voor papa en mama want gisteren was het toch ook een hele dag werken. En het is al iedere dag doordeweeks behoorlijk laat voor papa dus dat was best lekker. We zijn alleen even naar buiten geweest om een rondje te lopen. In de wind was dat echt akelig koud maar uit de wind was het wel te doen. Mama heeft op de oproep op facebook voor de felicitatie kaarten best wat reacties gehad, echt super leuk! Nu is het even afwachten natuurlijk of ook daadwerkelijk iedereen een kaartje stuurt die gereageerd heeft. Maar mama denkt dat er toch wel zo'n 30/40 kaarten gaan komen. Mama had na een tip van iemand op fb, die haar dochter is ook bijna jarig en een vriend had geregeld dat iedereen een video boodschap in ging spreken en ze daar een filmpje van gingen maken, het idee om dat aan de meesters en juffen op school en je klasgenoten te vragen. Dus mama had een berichtje gestuurd naar de meester of hij dat kon regelen met behulp van mama. Maar helaas wilt de meester dat niet op touw zetten want er is al iemand jarig geweest uit je klas en daar hebben ze van school uit niets gedaan dus dat is niet eerlijk naar diegene. indecision Dat snapt mama op zich wel een beetje, maar..... er komen nog veel meer jarigen aan in de klas dus mama vind het wel een beetje raar van school uit dat ze niets doen. Hij had ook kunnen zeggen, goh wat leuk! Doen we het bij diegene nog met terugwerkende kracht en dan bij alle volgende jarigen. Maar goed... het is niet anders. Mama kon wel zelf een oproep maken en die kon de meester dan via parro versturen. Dan was het aan de ouders en de kinderen of er op gereageerd werd. Maar dat sprak mama minder aan. Dus mama is mama niet en is verder gaan denken en rondkijken. laugh Mama kwam op een filmpje terecht van het jeugdjournaal dat een meisje 8 jaar werd en haar moeder geregeld had dat iedereen met auto's toeterend door de straat langs het huis gereden kwam om toch een cadeautje of kaartje te geven. Dat vond mama zo leuk! Mama heeft gevraagd wat papa er van vond die vond het ook gelijk al een tof idee. Dus mama is even een beetje gaan inventariseren wie er allemaal zou kunnen komen want dan is het wel leuk met meerdere auto's rond de 10 ongeveer. En iedereen was enthousiast! Er komt wat familie, wat vrienden en wat vriendjes die normaal op je kinderfeestje komen. Ook is het nog op de voetbalapp gedeeld maar daar kwam niet zoveel reactie's vandaan. De trainer zou wel even langskomen dus dat is wel leuk. Als het goed is komen er 10 of 11 auto's. Mama zit op voorhand al zo te genieten! smiley Zo benieuwd wat jij hier van gaat vinden. Ook heeft mama geregeld dat er tussen de middag een high tea bezorgd word, zodat we met z'n viertjes even kunnen genieten en je verjaardag kunnen vieren. Kortom... je zal een hele andere verjaardag als anders hebben. Maar nog wel net zo feestelijk denk ik! Nog 3 nachtjes slapen!!