Dagboek

Aantal berichten: 356
Ga naar:   

druk weekend

08 december 2019

dagboekverhaal volgt later

Sinterklaas

05 december 2019

Vandaag kwam Sinterklaas bij jullie op school. Oma heeft Hayley om 10 voor 8 bij ons afgezet en wij zijn gelijk richting school gegaan met de auto want de Sinterklaas kwam bij jullie al om 8.20 uur aan. Mama heeft de auto lekker dichtbij school gezet. Het was vanochtend echt koud en mistig. Jochem jij bent op de fiets naar school gegaan, mama heeft gezegd dat je goed op moest letten voor gladheid want er lag echt een witte glinsterwaas overal op straat. Gelukkig moesten we niet zo heel lang wachten op het schoolpein voordat Sinterklaas kwam. En mama was blij dat jullie beiden een mooie panter pietenmuts op hadden die je lekker op je hoofd konden zetten zodat je een beetje warm bleven. Dit jaar was het een rocksint die even een paar liedjes op zijn gitaar heeft gespeeld. Marlies had een begrafenis dus die kon niet met mama mee de klassen rond. Nu ging de oma van Noemi met mama mee. We zijn begonnen in de groepen 4, daar blijft het toch het leukste bij de kleinere kinderen. Mama heeft wat filmpjes gemaakt bij jullie in de klas. Fleur jij deed samen met Hayley een kunstje door haar op de tillen en op je rug te nemen. Bij Jochem in de klas deden ze een spel. En Sinterklaas begon met de kopstoot van jou tegen de tafeltennis tafel. cheeky Het was weer een gezellige maar intensieve ochtend. Vervolgens zijn we 's middags alle sinterklaas spullen op gaan ruimen en hebben we de kerstbomen in de hal geinstalleerd. Gelukkig met behulp van een paar kinderen uit de klas van Jochem jullie hadden nog wel gewoon les want het is toch best een werk en de tijd gaat snel. Fleur en Hayley jullie hebben samen met Nina geholpen de boom op te zetten in de klas van Juf Gerdientje en later bij meester Stefan. Jullie waren vanmiddag al vrij. We zijn tot 3 uur ongeveer op school bezig geweest, daarna alle spullen in de auto gedaan. En nog spullen opgehaald bij de Flamingoweg. We waren pas om kwart voor 4 thuis. surprise Jochem jij had dit jaar weer een leuke surprise gehad, een playstation controller met tegoed voor de playstation. Het cadeau moet eigenlijk 4,50/5 euro zijn. Je had alleen playstation tegoed opgezet maar Carolina, die jou had kon geen bon vinden van 5 euro en kreeg je dus 10 euro bofkont! Het is ook een leuk cadeau om te bewaren. Dus jij was in je nopjes! Fleur en Hayley jullie hebben nog even een uurtje kunnen spelen voordat Hayley door Oma opgehaald werd. 

Vanavond hadden we frietjes besteld en rond kwart voor 7 werd er aangebeld en op de deur geklopt, stond er een doos met cadeautjes bij de voordeur. Vervolgens kwam ook gelijk de bezorger met friet. De doos was van Opa en Oma, met cadeautjes voor jullie voor Sinterklaas. We hebben eerst frietjes gegeten en daarna de cadeautjes gedaan. Van Opa en Oma was het vuurwerk voor jullie wat je helemaal geweldig vonden. Mama had cadeautjes voor iedereen, Jochem jij had een mooi Juventus voetbalpakje bij elkaar, die wilde je van de zomer in Spanje al zo graag hebben. Fleur jij had een opklapbare turnbalk, lego friends met turnwedstrijd en Just Dance voor op de playstation maar je hebt nog geen controllers dus je kan het nog even niet spelen. Voor papa had mama 2 mooie overhemden en een sweater. Mama kreeg een cadeaubon voor de bioscoop en een bon van Zalando. We zijn dus allemaal flink verwend.

uitslag neuroloog

03 december 2019

Gisteren kon mama online al in m'n dossier te uitslag van de MRI van m'n rug lezen. Er stond vanalles in. Maar er staan zoveel latijnse benamingen dat mama er niet zo heel veel wijs uit kon. Mama heeft nog wel het een en ander proberen te vertalen/opzoeken op google. Maar het bleef lastig om zelf duidelijkheid te krijgen. Dus het was helaas afwachten tot vandaag. Gelukkig hadden we de afspraak al gelijk 's ochtends om 10 over 9. De neuroloog had helaas niet echt goed nieuws voor mama.... sad er is dus inderdaad een hernia geconstateerd zoals hij al vermoedde met alle symptonen en klachten die ik had. Het is geen hele grote, maar wel eentje die al die vervelende klachten veroorzaakt waar mama al best een tijdje mee loopt. Hij vroeg of het ondertussen al wat beter ging, maar helaas is dat niet het geval. Het wisselt wel wat, maar weg is het zeker niet jammer genoeg. En mama heeft er over het algemeen meer last van nu. Papa vroeg nog of het met de artrose te maken heeft, maar dat staat echt los van elkaar. Omdat mama er toch al langere tijd mee loopt heeft mama de optie voor operatie of pijnpoli. Operatie wilt niet altijd zeggen dat het een beter resultaat geeft. Na een jaar zijn de resultaten met een operatie of niets doen bijna hetzelfde. Maar mama vind het nogal wat om dan al die tijd met die vervelende pijn te lopen. Voor een operatie zijn er helaas bij het ADRZ hier behoorlijke wachttijden. Eer je terecht kan bij een neurochirurg die de operatie gaat doen ben je al 2 maanden verder en dan moet je nog geopereerd worden. In Rotterdam is een ziekenhuis waar je binnen 2 weken geholpen zou kunnen worden. En we kunnen uitwijken naar Belgie, dan moeten we de zorgverzekering contacteren. Pijnpoli vind mama zelf niet zo'n fijn idee. Mama wilt sowieso de uitslag van de MRI van m'n knie afwachten, daar horen we volgende week maandag de uitslag van. En mama verwacht daar helemaal niet zo heel veel goeds van. Dat begreep de neuroloog en hij belt me dan volgende week vrijdag terug wat de keuze gaat worden. indecision Pfff.... geen makkelijke keuze. Nu zou mama wel willen dat er ergens een reset knop zat in m'n lijf.

op ziekenbezoek in Drachten

30 november 2019

Gisteren is Sandra dan geopereerd. Ze was de eerste van die dag en zou al om 8 uur geopereerd worden. Het zit dan toch heel de dag door in je koppie. Rond half 12/12 uur zou ze terug bij Jeff op de kamer zijn. Tussen de middag had mama Hayley mee om te eten en toen had Jeff nog steeds niets gehoord. Rond kwart over 2 kreeg mama bericht van Jeff dat Sandra terug was en ze zou zo bellen. De operatie is gelukkig goed verlopen maar door een verkoudheid die ze kreeg van medicijnen waar ze thuis al mee moest starten zat het slangetje vol met slijm en dus verstopt. Vervolgens kreeg ze daar iets voor en sloeg haar hart op hol dus vandaar de vertraging voordat ze weer terug in haar kamer bij Jeff was. Sandra zelf klonk gek genoeg erg opgelucht. Ze werd wakker zonder pijn, als je al bijna 16 jaar pijn in die voet hebt dan is dat best een rare gewaarwording denk ik. Qua pijn van de operatie viel het ook reuze mee, ze zat natuurlijk nog wel volop onder de medicatie. Dus gelukkig hebben we dat achter de rug. Mama was gistermiddag volop bezig met kerstchocolade toen mama een berichtje kreeg van Connie, de moeder van Sandra met de vraag of ik zondag mee wilde gaan naar Sandra met de trein. Dat vond mama wel heel erg leuk, alleen vierden we met de familie die zondag alle verjaardagen waaronder ook die van mama dus dan kon mama helaas echt niet. Maar mama wilde eigenlijk wel heel graag. Voor zaterdag stonden er nog heel wat chocoladeletters op het programma die gemaakt moesten worden. Want we hadden een grote bestelling van 450 en nog diverse kleine bestellingen en ook nog steeds bestellingen van voetballetters of custom letters. En daar moesten we nog zeker een derde deel van doen. Dus mama wist niet of het echt een optie was om dan zaterdag te gaan. Mama moest eerst met papa overleggen wat hij er van vond en of hij het zag zitten om het alleen met hulp van Jochem te doen. Mama zelf wilde heel graag, ondanks dat het 2x 4,5 uur treinen was. Papa was pas om 6 uur beneden en hij vond het niets, door de lange reis maar hij begreep dat mama graag wilde. En zou de chocoladeletters met behulp van Jochem maken. Mama heeft gelijk naar Connie gebeld en van alles geregeld en afgesproken voor morgen. Mama heeft samen met jou een tas gevuld met bezigheidstherapie voor onderweg in de trein en mama heeft een tas met eten en drinken gevuld. 

Vandaag ging de wekker dus al bijtijds, mama had de wekker om kwart over 6 gezet. We moesten stilletjes zijn voor papa en Jochem die nog op bed lagen. Mama had alles gisteravond al klaar gelegd qua kleding zodat we zo alles konden pakken. Mama heeft je beneden laten plassen en aankleden. Normaal doet mama je haren van tevoren maar we zaten toch 4,5 uur in de trein dus mama heeft een tasje gevuld met haarspullen zodat mama je haren in de trein kon doen. Ook eten hebben we niet thuis gedaan maar in de trein. We werden tegen 7 uur opgehaald en zijn bij het station in Souburg afgezet waar we de trein om 5 voor half 8 hadden. De reis was begonnen.... en ondanks dat het heen 4,5 uur reizen was, ging de tijd best snel en hadden we helemaal niet het idee dat we al zo lang onderweg waren. Jullie hebben je prima vermaakt met vooral kleuren. Af en toe waren je best druk maar dat moet kunnen bij zo'n lange reis. Bij Rotterdam Centraal moesten we overstappen, gelukkig maar 1x tijdens heel de reis. Alles is gelukkig goed gegaan, het is dan ook wel fijn om met 2 volwassenen te zijn. We waren rond 12 uur Heerenveen waar Jeff ons op heeft gehaald. Het bezoekuur begon pas om half 3 maar Jeff had geregeld dat wij eventjes langs mochten bij Sandra. En dat we even wat gingen eten en om half 3 weer terug zouden zijn. Het was een emotioneel weerzien want Sandra had niet verwacht dat we langs zouden komen. Daar had ze het best moeilijk mee van tevoren dus er kwamen heel wat emoties los, toen ze ineens Hayley binnen zag komen. En zeker toen even later wij Oma, mama en jij Fleur ook nog tevoorschijn kwamen. Ze was helemaal blij. We zijn zomaar eventjes geweest zodat ze daarna kon rusten. Daarna zijn we wat wezen eten bij een brasserie in Drachten. Vervolgens hadden we nog 1,5 uur met elkaar voordat we weer 4,5 uur terug moesten reizen. Het was fijn om Sandra toch even gezien en gesproken te hebben, eigenlijk geheel onverwachts. Haar been zat nu nog in het gips dus het zich viel het mama nu nog best mee. Maar het blijft heftig om te zien. Ook op de terugweg waren je super lief. We hadden eigenlijk rond 9 uur in Middelburg moesten zijn. Maar helaas zijn we om kwart voor 9 gestrand op het station in Goes want er was een aanrijding geweest. Er reden nog niet gelijk bussen dus hebben we Arjan gebeld en dat duurde natuurlijk even voordat die er was. Dus nu waren we uiteindelijk pas om kwart voor 10 thuis. Het was dus een erg lange dag en we waren het echt wel beu. Maar we hadden het er voor over om zo toch even bij Sandra te kunnen zijn.

mama jarig

28 november 2019

Gisterochtend is mama nog gezellig om de thee geweest bij Sandra, samen met haar moeder en oma. De laatste dag dat ze thuis is voor de operatie en had ze ons uitgenodigd. Het was wel even gezellig zo met elkaar. Gelijk nog wat dingen besproken voor Hayley. Mama had een leuk cadeaumandje gemaakt met van alles en nog wat erin voor Sandra en een kaartje. Daar was ze erg blij mee. Tussen de middag hebben we afscheid genomen van elkaar. Ze heeft jou Fleur nog wel meegenomen om naar de paarden te gaan. Want papa en mama hadden weer een drukke chocoladeletter dag. Pfff... wat hebben we er al veel gemaakt dit jaar. Zoveel meer dan vorig jaar. Super leuk natuurlijk maar het is nu toch bijna dagelijks dat we bezig zijn in de bakkerij. Fleur jij mocht 's avonds ook blijven eten en werd rond half 8 weer thuis gebracht. Marlies had Jochem opgehaald om naar de voetbal te brengen, papa zou ze dan weer ophalen. Maar Marlies was net vertrokken of we kregen bericht dat de voetbal niet doorging omdat de trainer migraine had. Je bent er uiteindelijk wel gebleven want je wilde er blijven eten. Dus na het eten heeft Marlies ook jou thuis afgezet. Al met al was het wel fijner want zo konden we het wel afmaken.

Vandaag is mama jarig, alweer 38 jaar is mama geworden! Jullie kwamen met z'n drietjes iets over zevenen zingend naar mama toe. Mama was zelf al wakker. Maar wel super lief dat je voor mama hebben gezongen. Jochem jij had nog een nepplantje met Marlies gisteren uit gezocht bij de action. En Swen had er eentje voor Fleur uitgezocht, echt super lief. Jochem had ook een kaartje geschreven namens jullie 2 en Fleur had nog een tekening gemaakt. Papa had namens jullie een waterkoker gekocht die mama graag wilde hebben. En van papa mocht mama nog iets uitzoeken van Blond servies. Voor de rest van de dag was het ook weer een echte chocolade werkdag, we waren rond half 7 klaar. Snel gegeten en na het eten zijn Opa en Oma nog even een uurtje om te koffie geweest.