Dagboek

Aantal berichten: 27
Ga naar:   

schoolkeuze is gemaakt

20 februari 2020

Vanmiddag hebben we nog even alle voor en nadelen besproken van Scheldemond, CSW en Nehalennia voor je definitieve keuze gaat maken en mama je inschrijfformulier in gaat vullen. Sinds de open dag deze week bij Scheldemond was je al grotendeels om en wist je bijna zeker dat je naar Scheldemond wilde gaan. Maar we moesten toen nog Nehalennia bekijken. Scheldemond was niet echt de voorkeur van papa en mama dus we hebben vandaag alles echt nog goed besproken en nog eens alles benoemd. Ook dat er daar wat meer types zitten waar jij je nu bv bij je voetbalteam flink aan ergert. Maar dat veranderde je keuze niet en dan kunnen papa en mama niet meer doen dan gewoon achter je keuze te staan. En er voor te gaan. In principe is geen een school hier natuurlijk slecht. Mama heeft gelijk je inschrijfformulier ingevuld. Dan was er nog de keuze of je voor de sportklas wilde gaan of voor de highschool programma's wilde gaan. Maar je was daar heel stellig in... je wilt echt naar de sportklas. Ondanks dat we gezegd hebben dat het echt niet alleen voetbal is en er ook sporten zullen zijn die je minder leuk gaat vinden. En dat je best wat sporturen ineens erbij krijgt. Want met gym ga je van 1 naar 3 uur en van de voetbal ga je van 2 naar 3 uur en dan krijg je er dus nog 4 uur bij de sportklas. Maar dat maakt je beiden niet uit. Dus dat moet je gewoon gaan ondervinden. Je krijgt dan sowieso nog een soort intake gesprek maar dat stelde niet zo heel veel voor, werd van de week verteld bij de open dag. Dus dat gaan we afwachten. Maar fijn dat de kogel nu door de kerk is. Morgen kan jij je inschrijfformulier inleveren bij de meester.

Open dag Nehalennia

19 februari 2020

Mama had vanochtend een afspraak bij de tandarts. Tijdens de zwangerschap van Fleur is de achterste kies bij mama flink kapot gegaan, die hebben ze toch dicht gemaakt want een verdoving mocht mama toen niet. Het was een noodoplossing en dat zou ongeveer 6 jaar kunnen helpen. Nu ben je al ruim 7 jaar dus hij begon op te raken. En mama heeft nu al een paar maanden een jengelend gevoel in die kies, echt niet fijn. 's Morgens na het wakker worden gaat het nog goed, maar zodra mama gaat eten begint het te jengelen. Mama was er klaar mee en heeft maandag gebeld en vandaag kon mama komen. Mama is op de fiets gegaan, met die brace aan. Dat is nog niet echt een succes, het fietsen met dat ding gaat niet super. Mama moet met de hak op de trapper en iets meer naar voren op het zadel anders kan mama de draai met het trappen niet maken. En boven en onder zit een harde rand en dat geeft gewoon beurzige plekken, vooral tijdens het fietsen. Bij de tandarts werd er eerst een rontgenfoto gemaakt en daarna het besluit om de kies te trekken. surprise Oepsie... mama had verwacht dat ze wel wat gingen doen maar niet dat ze gingen trekken. En zeker niet gelijk. surprise Mama kreeg een paar prikjes voor de verdoving en daarna werd er na flink wrikken en trekken de kies eruit getrokken. Dat ging best moeizaam, de tandarts trilde echt met kracht zetten. Maar het was op zich snel gebeurd. Met amper 5 minuten in de stoel te zitten stond mama alweer buiten. Pfff... het voelde nog niet echt super lekker. Ten eerste de verdoving natuurlijk maar ook wat gejengel van het getrek. Mama is nog even gezellig 1,5 uur bij Sandra geweest, ff wat drinken voordat mama naar school ging. Terug thuis was mama blij een tabletje te kunnen nemen. De verdoving was toen echt uitgewerkt. 

Vanmiddag was de laatste Open dag, bij Nehalennia Breeweg. Gelukkig de laatste, we zijn er wel een beetje klaar mee. En ondanks dat je nu al een beetje weet wat je wilt, zijn we er toch gewoon heen geweest. Fleur jij mocht van de keer mee. De eerste indruk bij binnenkomst was wel even overweldigend. Het is een grote school, veel leerlingen waren er te zien. Maar je werd netjes verwelkomd, je kreeg een tas met een plattegrond en er was ook nog een app zodat we daar ook op konden kijken. Je mocht nog samen met Fleur op de foto met de beschermvrouw van Nehalennia waarvan je beiden een appel kregen. We kregen in het begin nog een rondleiding van een leerling en dat was toch wel fijn. We zijn in het algemeen overal langs de lokalen geweest en daarna op eigen houtje gegaan. In het lokaal van Kunst en Cultuur hebben je allebei een eigen tas mogen versieren. Fleur een roze, Jochem jij een blauwe. Kunst en Cultuur is hier een van de praktijkvakken die je kan kiezen. Bij natuurkunde heb je gekeken bij een aantal proefjes. En bij scheikunde mocht je zelf gel en badzout maken. Dat vond je best leuk om te doen. Je mocht zelf een kleur en geur kiezen, zowel voor je gel als je badzout. Voor je gel had je lavendel en voor het badzout had je appel gekozen. De gel heb je in geel gemaakt en het badzout had je 4 verschillende kleuren. In het biologielokaal heb je ganzenbord gedaan en had je overal verschillende opdrachten. Op het laatst mocht je wat grabbelen. JIj had een mier gegrabbeld. Je had net als gisteren weer de opdracht om in een vakje een lijntje te trekken dmv een spiegel, zonder dat je zelf het papiertje met vakje zag. Blijft erg lastig om te doen. Je hebt samen met papa een opdracht gemaakt in de escaperoom. Je hadden 10 minuten de tijd om uit 3 opdrachten een code te krijgen om te kluis open te maken. Maar dat was niet gelukt, nu was het ook vrij lastig volgens mij want nog niemand had de code gekraakt. We hebben gekeken in het lokaal van technasium, waar prachtige opdrachten gemaakt werden. We hebben wat informatie gekregen van regulier, waar je sport en health kan kiezen. Daar komt sport, krachttraining en lifestyle komt daar aan de orde. Voordeel van Nehalennia is dat er een apart brugklasgebouw is, daar krijgen alleen brugklassers les en ze hebben daar ook een eigen aula. Zo kunnen je rustig beginnen en na 3 kwart jaar gaan je dan langzaam over naar het andere gebouw. Dat vinden papa en mama toch wel een voordeel. Sowieso hadden papa en mama echt een goed gevoel bij deze school. We zijn er ook bijna 3 uur geweest. We laten het nog een dagje bezinken allemaal en dan moet er morgen toch echt een keuze gemaakt worden. 

Open dag Scheldemond

18 februari 2020

Mama had vandaag een drukke dag qua afspraken, die begon met de psycholoog in het ziekenhuis in Goes. Vervolgens moest mama weer terug naar het ziekenhuis in Vlissingen om de brace op te halen en te passen. Nu heeft mama dus een stellage rond haar knie. Mama heeft 'm eerst op de blote huid gedaan, maar mama kreeg al flinke irritaties van het klittenband en omdat dat ding afzakt kan mama 'm dan niet ophijsen omdat je broek er dan tussen zit. Dus halverwege de middag heeft mama 'm toch maar boven de broek gedaan. Kijken hoe het de komende 2 maanden gaat met die brace. Vanaf het ziekenhuis kon mama weer richting de osteopaat en toen was de ochtend al voorbij. Het was de eerste keer weer naar de hernia. Mama had weer wat klachten van de linkerkant van m'n rug en nek door een verkeerde houding waarschijnlijk. Dat heeft hij verholpen. De onderrug nog wel redelijk met rust gelaten, we gaan het probleem natuurlijk niet opzoeken. 

Vanmiddag uit school hadden we het 10 minuten gesprek van Fleur. Van tevoren hebben we nog even in je rapport gekeken. Echt bizar hoe goed je alles doet, alles ruim voldoende of goed en ook prachtige cijfers voor de vakken waar je cijfers voor krijgt. Je had als enigste voor godsdienst een voldoende, daar is je interesse wat minder in. wink Voor de citotoetsen scoor je allemaal niveau 1 of een A, behalve bij woordenschat. Voor de toetsen van woordenschat in de klas scoor je wel goed, want dat zijn de woorden die je geleerd hebt en actueel voor je zijn. Maar bij de citotoets worden hele andere woorden gebruikt, moeilijkere woorden en daar heb je wat meer moeite mee. Daar had je niveau 4 voor. Maar de meester maakt zich daar niet echt zorgen om. Je bent echt een voorbeeldige leerling, doet goed met alles mee, je hebt overal interesse in en je bent lief voor iedereen. Papa en mama vroegen zich een beetje af wat we kwamen doen op school omdat je alles zo goed doet. Maar het is toch weer even fijn om de bevestiging te krijgen

Vanavond hadden we de Open dag van Scheldemond. We waren er al lekker op tijd. We zijn begonnen in de aula waar er allemaal kraampjes stonden met informatie over de verschillende highschool programma's. Je hebt bij de creatieve stand een sleutelhanger gemaakt, je kon bij de stand van CSI vingerafdrukken bestuderen en kijken wie de moord gepleegd had, we hebben nog informatie gekregen over programmeren, eigen bedrijfje opzetten, sportvissen. En uiteraard over de sportklas wat jij dan graag zou willen doen. Voor de rest kon je ook nog informatie krijgen over koken, urban sketching, beeldende vorming, grime, dansen, visagie, muziek. Maar dat interesseert je allemaal wat minder. De highschool programma's heb je 4 per jaar en duren 8-10 weken. De sportklas wat jij graag zou willen is het hele jaar, je hebt dan 4 uur extra sport. We hebben een quiz gedaan bij duits en aardrijkskunde. Duits ging je wat minder af, maar bij aardrijkskunde had je maar 3 fouten van de 21 en was je de beste, We hebben gekeken in het lokaal van economie waar er 8 kleine bedrijfjes waren met verschillende duurzame producten en jij mocht er 3 een 'geldbedrag' geven. Het beste bedrijf 1000 euro, de 2e 500 euro en de 3e 250 euro. Je moest dus langs alle bedrijfjes om te kijken wat hun gemaakt hadden. Je vond dat wat minder. Je bent samen met mama een escape room in geweest waar we 3 opdrachtjes moesten doen en van de uitkomst moesten we proberen een kluis te openen. Nog best lastig want er zijn dan toch meerdere cijfer combinaties mogelijk. Maar uiteindelijk is het gelukt en zat er een geodriehoek in. We hebben gekeken in het biologie lokaal en uiteraard ook bij het scheikunde lokaal, daar zijn toch altijd leuke proefjes te doen. Je moest nu dmv een spiegel een lijntje trekken over een figuur zodat dat je het papier in real live zag, je zag het alleen in de spiegel. Dat viel behoorlijk tegen. Je hersenen denken dat toch iets anders. Op het laatst hebben we nog even in beide gymlokalen gekeken en daarna was het alweer 21 uur en zat het erop. Ook hier was je weer best enthousiast, morgen nog 1 school te gaan... En hopelijk kan je dan je keuze maken.

valentijnsdag

14 februari 2020

Vandaag is het valentijn... mama vind het altijd wel leuk om een kleinigheidje te doen. We hadden voor papa een doos met Milka hartjes gekocht met een kaartje waar jullie allebei wat liefs in hadden geschreven. Jullie hadden allebei een zakje met hartjes snoepjes. Fleur jij was eerder al begonnen met wat dingen voor Hayley te knutselen, je had een hartje van piepschuim versierd met van die foam die hard word. Je had een brief geschreven en een mooie tekening gemaakt. We hadden zo'n schudbol gekocht met een mooie foto van jullie tweetjes erin, alleen dan niet met sneeuw erin maar met hartjes. We hadden ook nog een chocolade beertje gekocht bij de jumbo en een kaartje. En mama had nog wat foto's van jullie van de laatste tijd laten afdrukken. Dus je had een mooi tasje bij elkaar verzameld. Helaas hoorden we gisteren dat Hayley ziek was dus kon je het niet geven. Je baalde behoorlijk. Maar mama is eind de ochtend, een klein uurtje voordat mama je van school ging halen, naar Sandra gegaan om het het tasje te geven aan Hayley. Mama had ook nog wat dingen voor Sandra, een leuke geschenkdoos van Rituals en een klein doosje met verschillende handcreme. En ook voor Sandra had wat fotootjes van de afgelopen periode van ons. Je was blij dat Hayley het toch vandaag had gekregen. Omdat Hayley ziek was, ging ze ook niet naar paardrijden. Mama heeft toen ook maar besloten dat jij vandaag een keer niet ging. Even rust voor je enkel want daar heb je dagelijks last van. Begin de week was je er ook weer doorheen gegaan op school. En voor mama was het ook wel deels eigen belang... even pas op de plaats en wat rust. Het is druk zat steeds. We zijn vorige week veel bezig geweest met paaseitjes. Van de week heeft mama ze ingepakt en donderdag hebben we weer een voorraad massieve paaseitjes gemaakt. En natuurlijk ook nog 2 open dagen erbij, wat behoorlijk intensief is. Zowel papa als mama zijn er ook erg mee bezig. Je wilt toch het beste voor je kind. Maar hoe bepaal je dat een school goed is voor jou en waar jij je thuis gaat voelen. Echt lastig. Volgende week moet je ook je keuze al doorgeven. 

Open dag CSW van de Perre

12 februari 2020

Vandaag de tweede open dag, ook bij CSW maar dan de vestiging in Middelburg bij van de Perre waar je na HAVO 3 heen zou kunnen of eventueel gelijk volgend jaar. Het begon om 3 uur, wij waren er rond half 4. Fleur jij had vanmiddag een kinderfeestje van Lindsey, je bent uit school met Marlies mee gegaan die jou en Nina om half 2 gebracht heeft. Zo kon mama verder met paaseitjes inpakken en was mama op tijd klaar voordat we naar de open dag gingen. Je kreeg bij binnenkomst weer een tasje met een plattegrond en pen. We zijn op de begane grond begonnen, eerst naar het lokaal gegaan waar er uitleg was over de talent special sport en health. Je kon daar ook allerlei sporten doen, voetbal, hockey en tafeltennis maar je had niet echt de behoefte om mee te doen. We waren er ook nog maar net, dus je moest een beetje ontdooien en je was natuurlijk nu ook alleen met ons. We hebben wel wat informatie gekregen, de gymzalen zitten in de sporthal de Sprong een eindje verder. Dus die zijn sowieso ruimer en uitgebreider dan bij CSW Bestevaer. Daarna zijn we verder gegaan, we hebben een proeflesje Engels gevolgd, je kreeg een luisteropdracht en wat andere opdrachten die je eventueel thuis nog kan maken. Proefjes gedaan in het scheikundelokaal, dan merk je nu het de tweede keer is dat je dat toch best wel leuk vind. Je moest net als van de week een witte jas aan. Je ging een proefje doen met rode koolsap, je had 6 reageerbuisjes die je moest vullen met rode koolsap en daar moest je 6 andere vloeistoffen bij doen en kijken wat er gebeurde. Alle buisjes kregen of een andere kleur of ze bleven hetzelfde. Daarna nog wat andere kleine proefjes. Vervolgens kregen we een informatielesje over de talent specials die er allemaal zijn. Vervolgens bij het biologielokaal nog wat opdrachten gedaan met smaak ed. Daarna weer verder naar het techniek lokaal waar je een molentje in elkaar gezet hebt die dmv van zonne energie gaat draaien. Ook hebben we nog een proeflesje aardrijkskunde gevolgd, die leraar gaf echt ontzettend leuk les. Mama zei al zelf weer terug naar school te willen haha. Natuurlijk word er op zo'n open dag de school gepromoot dus zijn ze misschien anders dan anders. Maar dat zal op alle scholen wel zijn. Nog langs diverse lokalen/vakken gelopen, bij de een even snel binnen gekeken en dan weer verder naar de volgende. Op het laatst waren we het ook echt wel een beetje beu.Het was echt ruim opgezet hier. We hebben ook nog wat vragen gesteld aan de directeur over het verschil tussen beide scholen, hoe het is als je het 4e jaar naar daar komt. Kortom we hebben veel gedaan en veel gezien. En de tijd ging ook echt hard. We hebben een goede indruk gekregen van de school, het goede gevoel wat papa en mama hadden is ook zeker bevestigd. Nu kijken wat je gaat doen en of je straks naar Middelburg wilt fietsen. We gaan alles weer even laten bezinken en dan volgende week de andere 2 open dagen nog bezoeken.

Fleur jij zou rond 6 uur thuis zijn maar wij waren pas tegen half 7 klaar. surprise Mama had Lindsey haar moeder en Marlies al geappt of Fleur daar afgezet mocht worden zodat wij je daar op konden halen. Dat was geen probleem dus hebben we jou daar op gehaald. Jij was helemaal happy, je had een klein boltaartje gemaakt, zelf gevuld, bekleed en versierd. Echt super leuk! Je was zo trots, geweldig! Wij moesten nog eten maar waren nogal moe want zo'n open dag hakt er echt behoorlijk in dus zijn we maar even heel ongezond naar de Mac Donalds geweest.